Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявяват първото класиране на първолаци в София

Снимка: БГНЕС

Първото класиране за прием в първи клас в София излиза днес по обед.

Общо 12 306 деца ще са първи клас в столичните училища от тази есен.

Традиционно най-желани са централните училища - 18-о "Уилям Гладстон", 32-ро "Св. Климент Охридски", 134-то "Димчо Дебелянов", 133-о "Александър Пушкин".

Веднага след обявяване на класирането родителите могат да запишат децата си. Срокът е до 17 юни включително.

Следващото - второ класиране, ще излезе на 20 юни.

По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Реклами са разлепени и по стълбовете край училището.

Столично училище е било облепено с реклами на райски газ

Полицията в София разследва случай, при който в сградата на Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън" е била облепена със стикери с кюар кодове, рекламиращи райски газ. От МВР обясниха за БНР, че сигнал за случая е подаден вчера в 15 часа и на място е бил изпратен патрул на 4-то РПУ. Издирват се хората, облепили сградата. Самите..

публикувано на 23.09.24 в 10:05
Кадър от филма

Фурор за първия български православен филм "Не затваряй очи“

Истински фурор предизвика премиерата на първия български православен филм "Не затваряй очи“ по време на фестивала "Златната роза" във Варна, съобщава БГНЕС. Реализацията на филма е с изричната писмена благословия на Светия Синод на Българската православна църква, като екранизацията е по едноименната книга на писателя Мартин Ралчевски. Лентата..

публикувано на 23.09.24 в 07:45
На светло

Седмицата започва със слънце и високи температури

През днешния ден времето ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Източна България. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София – около 24°. Атмосферното налягане бавно се понижава и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.    По Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб до..

публикувано на 23.09.24 в 07:35
Борис Бонев

ПП-ДБ-Спаси София: Трамвайният транспорт ще бъде основен приоритет за София

Трамвайният транспорт ще бъде основен приоритет за София, заявиха от групата на "Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София" в Столичния общински съвет, които направиха отчет за свършеното за транспорта в столицата. Общинските съветници заявиха още, че ще направят необходимото, за да може в средата на мандата да започне..

публикувано на 20.09.24 в 15:59

Осигуряват безопасен достъп на живеещите на ул. "Опълченска" по време на ремонта

Живеещите на столичната улица "Опълченска“ вече ще имат безопасен достъп по време на целия ремонт на пътните платна. В 200-метровия участък е изградена настилка, по която да преминават хората, днес ще бъдат монтирани 20 лампи, които ще осигурят необходимата осветеност, стана ясно след проверка на зам.-кмета по строителството Иван Василев.  След..

публикувано на 20.09.24 в 10:56

Акция за почистване на район край язовир "Искър"

В събота, 21 септември, паралелно с ветроходно събитие на язовир "Искър" ще се проведе екологична акция по почистване на район в околността. Участниците в спортното събитие ще почистват рано сутринта , а събирането на доброволците е планирано за 10.00 часа в южния край на язовира, на "Будното око". " Посрещаме топ екипажи от различни..

публикувано на 20.09.24 в 08:06

ЦСКА София избра изпълнител за строежа на новия си стадион

Главболгарстрой ще извърши реконструкцията на стадион "Българска армия", съобщиха от ЦСКА София. "Червените" обявиха, че са подписали договор с една от водещите строителни компании, която трябва да извърши основната част от строежа на новия стадион за около една година. Според плановете стадионът с обновена паркова среда трябва да бъде изцяло завършен..

публикувано на 19.09.24 в 16:25