Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Водата спира в части от центъра на София, "Люлин“, "Филиповци", "Суходол" и "Дружба" 1

Снимка: Георги Нейков, БНР

От дружеството концесионер предупреждават, че във връзка с ремонт на довеждащ водопровод по ул. „Производствена“, кв. „Факултета“се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа в района на:

  • ж.к. „Люлин“ 3 - бл. 368, бл. 369, бл. 370 и бл. 371
  • ж.к. „Люлин“ 4
  • ж.к. „Люлин“ 5
  • ж.к. „Филиповци“
  • кв. „Филиповци“ /махалата/
  • кв. „Суходол“ - района между ул. „Момина сълза“, ул. „Траян Танев“, ул. „Стоичко Станиславов“, ул. „Щит“, ул. „Суходолска“ от ул. „Околовръстен път“ до ВСУ „Любен Каравелов“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на следните адреси:
ж.к. „Люлин“ 4 - до 96. СУ „Лев Николаевич Толстой“
ж.к. „Люлин“ 5 - до 97. СУ „Братя Миладинови“
кв. „Филиповци“ - на площада
кв. „Суходол“ – на площада.

Заради подмяна на спирателен кран по ул. „Капитан Димитър Списаревски“, ж.к. „Дружба“ 1 се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа в района между:

  • бул. „Христофор Колумб", ул. „Искърско шосе", бул. „Кръстю Пастухов", ул. „Кап. Димитър Списаревски".

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа ще бъде осигурено алтернативно водоснабдяване с водоноска на следните адреси:
ж.к. „Дружба“ 1 - ул. „Тирана“ пред магазин „Макс“
ж.к. „Дружба" 1 - на пазара пред пощата.

Изграждане на сградно водопроводно отклонение по ул. „Цар Асен“, кв. „Център“ налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:00 часа в района на:

  • ул. „Цар Асен“ от ул. „Шандор Петьофи“ до ул. „Бузлуджа“
  • ул. „Бузлуджа“ от бул. „Витоша“ до ул. „Княз Борис I“ и ул. „Княз Борис I” № 24.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Цар Асен“ на кръстовището с ул. „Добруджа“.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Готов е докладът за финансовите резултати на столичните общински търговски дружества

Заключителният доклад за финансовите резултати на 57-те общински търговски дружества за 2021 г. е готов. Той е внесен в Столичния общински съвет от зам.-кмета Дончо Барбалов и общинските съветници Николай Стойнев и д-р Антон Койчев.  В общо 150 страници е обобщена информацията за състоянието на дружествата през миналата година. По време на 8..

публикувано на 01.07.22 в 10:29

Фандъкова ще инспектира разширението на бул. Ломско шосе“

В 10.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери строителните дейности на бул. Ломско шосе“. Р азширението на булеварда в участъка след кръговото кръстовище при метростанция „Ломско шосе“ до ул. „107-ма“ започна преди седмица. Общата дължина на този участък е 660 м.  Предвидено е разширение на булеварда с две пътни платна по 10,5 м,..

публикувано на 01.07.22 в 08:05

Временно спират системата за онлайн регистрация за ваксинация срещу Covid-19

От 1 юли системата за онлайн регистрация www.his.bg за ваксинация срещу Covid-19 временно спира да функционира. Причината е, че голяма част от лечебните заведения нямат възможност целодневно да осигуряват достатъчно медицински персонал за поставянето на ваксини срещу коронавирус, с оглед сезона на отпуските, съобщиха от Министерството на..

публикувано на 30.06.22 в 18:10

Програма "Ваканция" 2022 предлага безплатни спортни занимания за деца и младежи

Програма "Ваканция" 2022 предлага вход свободен за деца и младежи от 6 г. до 29 г., на над 20 обекта в различни точки на столицата (терени, зали за спорт, музеи и др.). Програма „Ваканция“ е традиционна инициатива на Столична община, дирекция „Спорт и младежки дейности“, която ежегодно обхваща над 1 500 деца и младежи. В програмата са..

публикувано на 30.06.22 в 18:00

Изграждат нов корпус към детска ясла "Вълшебство", ще е готов до есента

Грубият строеж на новия корпус към Самостоятелна детска ясла (СДЯ) №35 "Вълшебство" в район "Триадица" вече е издигнат, това съобщи Дончо Барбалов, зам.-кмет в Столичната община. Там се предвижда да има помещения за още 4 нови групи деца, както и физкултурен салон. Според проекта, в двора на яслите ще има общо 8 детски площадки, за да..

публикувано на 30.06.22 в 16:55

Премахнаха неизползваеми висящи кабели в район "Средец"

Кметът на район "Средец" Трайчо Трайков сподели в профила си в социалните мрежи, че са отстранени част от излезлите от употреба телекомуникационни кабели в района: "Започнахме да премахваме въздушни кабели с издадени заповеди по ул. "Сан Стефано" (а не в "Кербала", както може да си помисли някой). Като цяло те са отдавна излезли от употреба, но се..

публикувано на 30.06.22 в 16:05
Участници и арбитри в шамнионата

Поетите от шампионата "Млада метафора" очакват сборник със своите стихове

Стотици ученици от софийските училища се включиха в надпреварата, посветена на словото – шампионата по поезия „Млада метафора“, отчетоха организаторите. Финалният двубой се проведе на площад "Славейков", а арбитри бяха известните писатели и литератори Георги Господинов, проф. Михаил Неделчев и Иван Ланджев. Заместник-кметът на София..

публикувано на 30.06.22 в 14:49