Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Срокът за първата вноска на данък недвижими имоти и МПС изтича

Снимка: Столична община

30 юни е крайният срок за плащане на първата вноска за данък сгради и данък МПС, напомнят от дирекция "Общински приходи" на Столичната община. След това върху дължимите суми започват да се начисляват лихви. 

До края на юни трябва да бъде платена и втората вноска на такса битови отпадъци.  

Плащане може да се направи във всеки от 22-ата районни отдела на дирекция "Общински приходи", независимо от адреса на недвижимата собственост. Всички каси разполагат и с ПОС устройства. 

Местните данъци и такси могат да се издължат и по банков път, чрез други финансови институции, както и онлайн през електронната страница на Столичната община.

За да получите ПИН код, с който да правите справки или да плащате местните си данъци е необходимо само да представите документ за самоличност в някоя от районните данъчни служби, уточняват от Столичната община.

Припомняме сроковете през годината, в които трябва да се внасят местните данъци и такси, за да не трупат лихви върху задълженията: 

  • Данък недвижими имоти и данък МПС: 30 юни – първа вноска и 31 октомври – втора вноска.
  • Такса битови отпадъци – четири вноски: 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

По публикацията работи: Георги Нейков
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Временно забраняват престоя и паркирането около стадион “Васил Левски“

Футболна среща на Националния стадион „Васил Левски” променя организацията на движение днес, съобщиха от Столичната община. На 18.08.2022 г., от 14.00 до 22.30 часа, се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва: - на паркинга на моста пред Националния..

публикувано на 18.08.22 в 11:55

Дебитът на водоизточника, който захранва Своге, бавно се увеличава

Наблюдава се известно увеличение на дебита на водоизточника, който захранва град Своге и прилежащите села. Към 07:35 ч. е бил 54.72 л/сек. литър в секунда, съобщиха от ВиК София Област. По изграждането на два шахтови кладенеца, работят от дружеството. Днес ще бъдат доставени помпите за тях. В рамките на деня ще започне подаване на вода до довеждащ..

публикувано на 18.08.22 в 09:19

Временно спират водата в части от ж.к. "Люлин" и с. Лозен

Във връзка с изпълнение на строително-ремонтни работи в ж.к. „Люлин“, бл. 261 и 262, на 18 август 2022 г., се налага спиране на водоподаването от 10.00 часа до 19.00 часа на  живеещите в района между: ж.к. Люлин 2 – бл. 261 и бл. 262. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване..

публикувано на 18.08.22 в 08:05
Снимката е илюстративна

МОН финансира изграждане на спортни площадки в 7 софийски училища и ремонт - в 5

Проектът на Столичната община за изграждане и основен ремонт на 12 спортни площадки в общински училища получи одобрение от Министерството на образованието и науката. Така по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища София ще получи финансиране с 1,5 млн. лв. с ДДС . Средствата ще..

публикувано на 17.08.22 в 18:47
Снимката е илюстративна

Държавата търси варианти за пренасочване на вода към р. Искрецка край Своге

Да бъде пренасочена вода към река Искрецка, която внезапно пресъхна и остави община Своге без вода, е  един от вариантите, над които работи държавата. Възможно е водохващане под Петрохан, което да бъде изцяло насочено към село Искрец, обяви директорът на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов. За да се избегне..

публикувано на 17.08.22 в 15:23

София помага на Своге с бутилирана вода и водоноски

Аварийните екипи на Столичната община доставят вода на Своге, по нареждане на кмета Йорданка Фандъкова. През вчерашния ден „Аварийна помощ и превенция“ на София са осигурили водоноски и контейнери с вода за Своге. Те са били предоставени за нуждите две детски градини и болница, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Днес аварийният екип на..

публикувано на 17.08.22 в 13:50

214 проверки на строителни обекти от началото на август

Столичният инспекторат е извършил 214 проверки на строителни обекти до 16 август. Целта им е да не се допуска замърсяване на околната среда и въздуха като резултат от строителна дейност. Съставени са 42 акта, от които 27 на юридически лица и 15 - на технически ръководители на строителни фирми. Най-честите нарушения , които..

публикувано на 17.08.22 в 12:40