Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кулинарна работилница учи децата как да приготвят любимата си пица

Снимка: БГНЕС

На 13 и 14 август (събота и неделя) от 11:00 до 14:00 часа, на територията на парк НДК, ще се проведе кулинарна работилница за деца над 4 години. Темата тази година ще бъде пица на пещ.

По време на събитието децата, с помощта на професионални готвачи, ще могат да направят сами своята любима пица и после да видят как тя се изпича в специална пещ, директно пред тях. Ще могат и да хапнат вкусно, да научат повече за продуктите и защо е важно да се храним добре.

„Едно от нещата, които ни спираше по-рано да помислим за подобен тип работилници беше това, че да организираш някъде барбекю не е толкова интересно, но последната година се сдобихме с мъничка, преносима пещ и това донесе вдъхновението за самия уъркшоп“, каза в предаването „Ритъмът на столицата“ Яна Петрова, част от организаторите на събитието.

Проектът се реализира с подкрепата на Столичната община - СП "Култура".

Подробности можете да чуете в интервюто на Луиза Лазарова с Яна Петрова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хладно и дъждовно, в София – до 8°

Днес ще бъде облачно с валежи от дъжд, главно в Южна България и североизточните райони. Вятърът ще е умерен, от северозапад, в източните райони – от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 8° и 13°, в София – около 8° . Вечерта от северозапад облачността ще започне да се..

публикувано на 19.03.24 в 07:20

"Форум", 18.03.24: (Не) иска ли Бойко Борисов премиерът да е Габриел?

В деня, когато се очакваше ротираният премиер Мария Габриел да представи пред президента Румен Радев папка с имената на състава на следващия кабинет, всичко което стана, обусловено донякъде и от вчерашните преговори и нажежаване на обстановката с нощни пресконференции, безапелационно определи доминиращата тема. След размяна на реплики,..

публикувано на 18.03.24 в 19:05

Тийнейджъри получават отговор на въпроса "Какъв да стана, когато порасна?"

Второто издание на форума за професионална ориентация "Какъв да стана, когато порасна?" ще се проведе тази събота (23.03.2024) от 11:00 до 18:00 ч. в един от големите търговски центрове в София. Инициативата е насочена към ученици от 7-и до 12-и клас , както и към техните родители и учители, към студенти и всички, които търсят ново..

публикувано на 18.03.24 в 17:45

Деца и възрастни оценяват държавата

Рекорден брой деца и възрастни оцениха политиките на държавата за "Бележник 2024". Над 3 200 възрастни и деца и младежи до 18 г. се включиха в анкетите на Национална мрежа за децата (НМД) с мнение за свършеното от държавата през последната година в политиките за семействата и децата у нас. Оценките им в общо 9 области ще залегнат в мониторинговия..

публикувано на 18.03.24 в 17:29
Радан Кънев

Евродепутати приеха закон за промишлените отпадъци и за енергийна ефективност

Директива за намаляване на промишлените емисии бе гласувана и приета преди дни от Европейския парламент. Новите правила имат за цел да намалят замърсяването на въздуха, водата и почвата от промишлените инсталации и големите животновъдни стопанства. Докладчик на директивата е българският депутат Радан Кънев , с него бе и разговорът по..

публикувано на 18.03.24 в 16:50
Д-р Неделчо Тотев

Болнични организации са завели дело срещу Анекса към НРД

В Анекса към Националния рамков договор (НРД) от 20.02.2024 г.  , реграментиращ взаимоотношенията на изпълнители (лекари) на здравни услуги и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) има много поводи за недоволство. Различни сдружения на лечебните заведения обаче са единодушни по отношение на въведени прагове за минимални възнаграждения..

публикувано на 18.03.24 в 15:40

Младежките политики в ЕС

Трябва ли младите хора в ЕС да бъдат по-активно въвлечени във вземането на решения и създаването на младежки политики. Това е въпросът, който журналистът Александра Илиева задава на своите събеседници – членове на младежки организации в България, които доказват, че младите хора могат да бъдат активни – стига да им дадем шанс и да чуем какво..

публикувано на 18.03.24 в 15:27