Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От понеделник, 15 август

Разширяват ул. "Филип Кутев", коригират река Драгалевска

Снимка: sofia.bg

От понеделник - 15 август, започва изграждане и разширение на ул. "Филип Кутев" от ул. "Атанас Дуков" до ул. "Сребърна", с дължина над 0.6 км, съобщават от Столичната община. Участъкът се намира на юг от кв. "Хладилника".
Успоредно с улицата ще се извърши и корекция на река Драгалевска и реконструкция на мостово съоръжение.

По време на строителните дейности е въведена временна организация на движение: затворен е участъка от ул."Филип Кутев" от ул. "Атанас Дуков" до ул. "Сребърна".

Като алтернативен път за придвижване шофьорите могат да използват пробива при ул. "Атанас Дуков" (при болница "Токуда"). Ще се осигурява достъп на живущите и работещите в района откъм бул. "Черни връх".
За съществуващите складови бази връзка ще има откъм ул. "Сребърна".

Строителните дейности на новия участък започват след изпълнението на първия етап от улицата между ул. "Атанас Дуков" до ул.“Сребърна“.

От Общината уточняват, че ул. "Филип Кутев" заедно с бул. "Тодор Каблешков" са част от изграждането на вътрешния градски ринг, който свързва бул. "България" и "Симеоновско шосе".

Корекцията на река Драгалевска ще се извърши от ул. "Хижите" до ул. "Филип Кутев".

Ще бъде изградена нова инженерна инфраструктура.

Проектът предвижда продължение на водопровода, изпълнен от бул. "Черни връх" до ул. "Атанас Дуков" през 2019 г., до ул. "Сребърна". Ще се направят ново отводняване, канали, тръбна и ел. мрежи, реконструкция на съществуващ газопровод.

Улицата ще бъде с две нови пътни платна за движение и тротоари. Предвижда се изграждане на ново улично осветление с LED улични осветителни тела.

По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Божурище на протест заради проучвателни дейности за добив на злато в общината

Жители от Божурище тази вечер излизат на протест заради проучвателните дейности и добива на злато на територията на общината. След проведена среща, жителите излизат с позиция, че са категорично против провеждането на подобни дейности в Божурище, в частност в с. Златуша. Според организаторите на протеста, това е „още един лост и вариант за..

публикувано на 18.03.24 в 13:21
Снимки: ФБ/Делян Георгиев

Нова ясла в район "Изгрев" ще приеме над 140 деца през септември

Новата голяма, самостоятелна детска ясла в ж.к. " Изток", вече е готова, съобщава кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев. В профила си в социална мрежа той пояснява, че земята, на което е построена яслата, е придобита от Министерството на външните работи.  Още през септември тази година в нея ще могат да бъдат записани 144 дечица от..

публикувано на 18.03.24 в 10:53

Първи тренировъчен полет на хеликоптера за Спешна помощ

Хеликоптерът за спешна медицинска помощ по въздух ще изпълни днес своя първи тренировъчен полет. По план той трябва да излети от площадката на Гранична полиция и да кацне на летището на болница "Света Екатерина", след което ще се върне обратно в базата си. На демонстрацията ще присъства транспортният министър в оставка Георги..

публикувано на 18.03.24 в 08:23

Над 500 млн. лева в бюджета за градския транспорт на София

София ще има рекорден бюджет за градския транспорт за тази година, съобщиха от Столичната община. Осигурени са над 500 млн. лева, като е предвидено и увеличение на заплатите на всички транспортни работници.  В проекта за бюджет на Столичния градски транспорт ще има общо 505 милиона лева за тази година. В предложената финансова рамка е предвидено и..

публикувано на 15.03.24 в 17:12
Примерите за реставрация и запазване на красивата архитектура в София са единични

Архитекти подават ръка на Столичната община за по-добър облик на София

Столичната община трябва да поеме водеща роля в планирането на териториите и изграждането на необходимата инфраструктура. Това е изтъкнал кметът на София Васил Терзиев на среща с членове на Камарата на архитектите в България (КАБ). "Досега движещи процеса на градоустройство са инвеститорите. Моето желание е да обърнем процеса и общината да..

публикувано на 15.03.24 в 14:10

Ден на траур

Днес е първият от двата дни на траур, обявени по повод кончината на патриарха на БПЦ . Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит почина преди полунощ в сряда, 13 март, след боледуване. Опелото ще бъде в събота в храм "Св. Александър Невски". При обявен ден на траур националният флаг на сградите на всички държавни институции се спуска..

публикувано на 15.03.24 в 07:41

Работещи в метрото на протест от 11 ч. за 15% по-високи заплати

Работещи в метрото излизат на протестен митинг под надслов "За достойнo разпределение на средствата за увеличение на работните заплати в "Метрополитен".  Акцията се организира от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ. Тя е насрочена за 11 часа пред сградата на дружеството в центъра на столицата. Протестиращите заявиха готовност да блокират..

публикувано на 15.03.24 в 07:31