Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Адв. Владимир Пенков: Развитието на адвокатската професия е в обединението в адвокатски дружества

Книгата му "Шареният свят на един адвокат“ вече е на българския книжен пазар

Снимка: Радио София

На българския книжен пазар вече може да бъде намерена книгата на Владимир Пенков - „Шареният свят на един адвокат“. В нея освен правни текстове, становища и изказвания, читателите ще прочетат и не по-малко важни публицистични страници, написани от успешния адвокат.

„Желанието ми е многообразната дейност в различни области да я споделя. Нямам за цел да обуча някого. Тази книга главно я написах да обобщя това, с което съм се занимавал и който иска и види нещо ценно – да го вземе“, каза в предаването „Ритъмът на столицата адвокат Владимир Пенков.

В книгата има 120 рубрики, в които има и лични преживявания.

„Адвокатската професия, както всички нива в държавата, се различава. Имаме към 14 000 адвокати в държавата. За мен едно разумно развитие на адвокатската професия е няколко души да се обединят, да си разпределят работата и да бъдат взаимно заменяеми по отношение на клиента. Аз считам, че съвременното развитие на адвокатската професия, е да бъде в адвокатско дружество, което си носи отговорност“, уточни Пенков.

По отношение на съдебната реформа, адвокатът каза, че до момента тя не е особено сполучлива.

„Можехме да сме много по-напреднали. След новата Конституция и въвеждането на частна собственост, очаквах много по-бързо всички други реформи също така да бъдат направени. Досега никой не дава в България точна дефиниция какво е съдебна реформа. Повтаря се от всички по всякакъв повод и нищо от дълго време не се прави“, добави Владимир Пенков.

Какво още сподели адвокатът за книгата, за професията и за съдебната реформа можете да чуете в интервюто на Катя Василева.
По публикацията работи: Полина Начева
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Генератор на образи

Подземните пространства на Културен институт „Красно село“ ще бъдат променени в сцени за визуално изкуство, пърформанс и звуково изкуство на артисти от: Турция, Франция, Белгия, Словения, Словакия, България, Китай, Нидерландия и Мароко. С подробностите слушаме неговия директор Ивелина Кючукова: "Нашият е част от 4-те общински институти, познати..

публикувано на 24.09.22 в 16:00
Сирак Скитник

Адресите на любовта - Сирак Скитник

В Лозенец още кънти споменът от чутовните кабарета на Сирак Скитник и жена му Олга.  Къщата им на ул. „Борова гора“ е създадена по съновидение Старите лозенчани и до днес си спомнят за домашното кабаре на една от най-известните двойки в София преди войната  Сирак Скитник (основател на БНР) и съпругата му Олга, наричана от всички Сирачката...

публикувано на 24.09.22 в 14:00
Украински образователен център

платена публикация
Украински образователен център в София

Отваря врати първият в страната украински образователен център , за който ни разказва организаторът му, Йоана Бещюк, с която ви запознахме тук в края на март: "Там ще могат да учат 100 - 200  украински ученици, които по различни причини няма да могат да влязат в български училища. За някои деца е по-подходящо да учат в украинска атмосфера...

публикувано на 24.09.22 в 11:45

Изкуство и спорт, а не само танци

„Танцова работилница в парка“ – Радослав Тодоров, арт.истичен директор на “Pretty dance hall” с подробностите за събитието в парк "Заимов": "Танцовата работилница е последният от уъркшопите на открито в парка за годината. Уроците са безплатни – български, ориенталски танци, модерен и класически балет. Ще се постараем всеки..

публикувано на 24.09.22 в 10:24

Стоп реклами в килограми

Стартира кампанията „ СТОП реклама “ пред Народния театър – подробностите от Георги Табаков, част от организаторите на събитието: "Не става отведнъж. Имаме споразумение със Сдружението за модерна търговия и те са инструктирали разносвачите на листовките им. Там, където са  стикерите "Стоп Реклама", те имат успеваемост между 80 - 85%. Има вериги,..

публикувано на 24.09.22 в 10:18

Реновирането на столичния площад „Вацлав Хавел“ започва на 5 октомври

Проектът е одобрен от Министерството на културата, съобщи кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков . „Намерението ми е, на рождения ден на Вацлав Хавел, който е на 5 октомври, да можем да започнем последната инфраструктурна част от работата. Пространството е малко, всички детайли сме ги изчислили, остава да се организираме процедурно и..

публикувано на 23.09.22 в 16:56

1 милион българи да свирят на китара - цел № 1 за Петър Георгиев (Пешо Китарата)

Петър Георгиев започва да записва видео уроци по китара за начинаещи с началото на пандемията. Постепенно, качвайки нивото на уроците, той кани известни български инструменталисти в своето предаване в You Tube - Попитай Пешо Китарата , където те отговарят на въпроси на зрителите . " Създадох над 150 безплатни видео урока как да..

публикувано на 23.09.22 в 15:57