Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София

Мобилен пункт ще приема опасни отпадъци на 2 декември в район "Изгрев"

Снимка: Георги Нейков, БНР

Последният мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци през тази година ще бъде на 2 декември (петък), съобщават от Столичната община.

Той ще бъде разположен от 8.30 до 14.30 часа в кв. "Изток", ул. „Атанас Далчев" № 12 на паркинга на районна администрация „Изгрев".

Гражданите ще имат възможност безвъзмездно да предадат следните опасни битови отпадъци:

  • Живак и живаксъдържащи уреди (живачни термометри, прекъсвачи и други подобни)
  • Лакове и бояджийски материали
  • Домакински препарати и химикали
  • Мастила и замърсени опаковки
  • Фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

Запитвания и заявки се приемат на тел. номер 0700 11 750.

По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Облачно в събота, слънце в неделя

През нощта над южната половина от страната облачността ще е разкъсана, над планинските райони купесто-дъждовна и на отделни места там ще превалява. След полунощ  по-значителна ниска слоеста облачност ще има над Дунавската равнина, която утре до обяд ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. В събота..

публикувано на 06.09.24 в 18:07

"България Еър" отложи с 9 часа полет от София до Мадрид

Заради технически проблем "България Еър" отложи с девет часа полет от София до Мадрид, като пътниците разбраха за отлагането по време на чекирането си на столичното летище в ранния следобед. От компанията обясниха за БНР, че е възможно да отстранят проблема по-рано и ще информират пътуващите своевременно. Към момента полетът е насрочен за 23.40..

публикувано на 06.09.24 в 16:25

Софиянци отдадоха почит в мавзолея на княз Александър I Батенберг

В София честването на 6 септември започна с отдаване на почит в мавзолея на княз Александър Първи Батенберг, в присъствието на кмета на София, председателя на Столичния общински съвет, политици и граждани. Венци и цветя бяха поднесени от името на президента Румен Радев и институциите. Много хора се събраха в двора на мавзолея на княз..

публикувано на 06.09.24 в 13:04

Промени в движението на автомобили и на градския транспорт заради Екиден маратона в София

В деня на Съединението както всяка година ще се проведе София Екиден маратон. Днес е неговото 10-о юбилейно издание.  От сутринта се въвеждат промени в движението на автомобили и на градския транспорт в района около Националния стадион "Васил Левски" и булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Черни връх". Маратонът ще започне от 9..

публикувано на 06.09.24 в 09:10

Три дни без синя и зелена зона в София

Зоните за платено паркиране в столицата няма да работят на 6, 7 и 8 септември, съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Градският транспорт ще се движи по празнични разписания. Всички пунктове на ЦГМ, обаче, ще са с непроменено работно време и всеки, който желае може да зареди картата си за градския транспорт, включително ученици и..

публикувано на 05.09.24 в 18:11

Отново Екиден маратон в София в Деня на Съединението

Над 500 участници в отбори от дипломатически мисии, военни от Българската армия, атлети от спортни клубове и корпоративни тимове ще застанат утре на старта на 10-то юбилейно издание на София Екиден Маратон 2024 , който е единствен по рода си в България. По традиция щафетният маратон ще се състои на 6 септември и е посветен на годишнината от..

публикувано на 05.09.24 в 11:14
Асен Александров

В София не достигат около 200 учители, в страната - 1000

По-малко от две седмици преди началото на новата учебна година незаетите места за учители в София са около 200, а в останалата част на страната - около 1000. Това съобщи в интервю за БНР Асен Александров - директор на 51-во средно училище "Елисавета Багряна" в София и председател на Сдружението на директорите в средното образование:..

публикувано на 04.09.24 в 17:51