Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Малчев: И маркетингът не може да съществува извън дигиталния свят

Инвестирайте в цифрови технологии и платформи, нови пазари и персонализация.

Създайте по-добри условия за креативност, като включите цялата организация в това, помислете за поставянето на основите за възприемането на мета вселената или блокчейн във вашата организация.

Това са част от ключовите препоръки на „Делойт“ към маркетолозите в доклада за тенденциите, иновациите и новите възможности за растеж за 2023 година.

Препоръките коментира и потвърди пред Радио София маркетологът Георги Малчев:

„В днешната ера, за да е успешен маркетингът, той задължително трябва да е част от дигиталните неща. Маркетингът трябва да е гъвкав, но и базиран на данни. Бъдете в дигиталните платформи, за да можете да отчитате сигналите, като следвате хората.“

Според експерта не бива да забравяме трите важни подхода – контекста, прогнозата, както и т.нар. маркетинг с подсилено взаимодействие.

Малчев прояви и преподавателския се опит и умело съчета актуалната информация и тенденции с дигиталните технологии и платформи. И изтъкна, че всеки човек вече може безплатно да натрупа информация, за да обясни това, което изживява. Освен това алгоритмите вече имат способността и оценяват по достойнство всеки продукт, в който са вложени повече усилия и мисъл.

Малчев силно препоръча да се дават сигнали в дигиталния свят – това ще донесе ползи, както и хората да полагат усилия да придобиват нови знания и умения.


Засега машина на времето не е изобретена. Но хората продължават да надникват в бъдещето с помощта на познанията си, идеите, технологиите, фантазията си, любопитството.

Поглеждайки в близкото бъдеще, от Радио София научихме, че следващия вторник – 21 февруари, в един от столичните молове ще се проведе твърде любопитна среща на учени, предприемачи, мениджъри, хора на духа.

Общата тема е „Преди утрешния ден-началото“, но по-конкретно тя е свързана с трите области „Технологии“, „Бизнес“, „Човек и общество“.

Какво ще се случи в по-близкото и по-далечно време, как ще се развиват технологиите, машините, хората, как ще печелим парите си, кои ще са върховете, които ще ни привличат неудържимо, ще бъдем ли по-щастливи? Кое ще е следващото голямо нещо, което ще промени живота на човечеството? Какво още можем да направим, за да ускори България движението си напред?

Отговорите ще дават т.нар. „пилотите на бъдещето“. А засега те са културологът проф. Ивайло Дичев, писателят и журналист Иво Иванов, футурологът доц. Мариана Тодорова, Татяна Иванова - българското момиче, което се готви за полет към звездите, както и мениджъри, директори и специалисти като Калоян Тодоров, Ивайло Славов, Eлена Дречева, Юрий Попов, Елена Маринова, Борислав Петров, Карел Крал, Христо Пирински, Доминик Хамерс, Пламен Цеков, Кирил Кирилов, Мария Косанова, Светлин Наков, Георги Малчев, Георги К. Първанов, Ивайло Василев.

За още подробности чуйте целия разговор.
По публикацията работи: Георги Нейков
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва Богородичният пост

За православните християни започва Богородичният пост. Той предшества най-големия празник в чест на Божията Майка - Успение на пресвета Богородица, който се отбелязва на 15 август.  Богородичният пост е установен в прослава на Божията Майка. Според Църковното предание животът на свейд Богородица е преминал в пост и молитва. Те били особено..

публикувано на 31.07.24 в 07:49

Температурите леко се покачват

Днес също ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 30° . По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 30°, температурата на морската вода е..

публикувано на 31.07.24 в 07:20

Коалиция за климата-България: Страната ни изостава значително в екологичните политики

Превенцията и адаптацията към климатичните промени са водещи за начините, по които се справяме с тези кризи. Това отбелязаха редица организации и сдружения, обединени в Коалиция за климата - България, на пресконференция през днешния ден. Те отбелязаха, че страната ни изостава значително в екологичните политики, като са нужни спешни и решителни..

публикувано на 30.07.24 в 18:07
Пламен Димов от

Пламен Димов с обич за оперното и оперетно изкуство, с признателност към маестро Карталов

Пламен Димов е артист, занимаващ се с оперно пеене. Любовта към оперетното изкуство се заражда в ранните му години и става реалност в МДТ Велико Търново. Там стъпва плахо, с голямо страхопочитание на сцената. „Когато започнах от малки, дори неговорими роли, изпитвах ужас от това, какво ще направя на сцената. След това записах “Оперно пеене“..

публикувано на 30.07.24 в 17:18

Увеличават се измамите на потребители, търсещи краткосрочно финансиране

За увеличен брой измамени потребители, търсещи предоставяне на краткосрочно финансиране, алармират от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране. Най-често се правят опити за реклама на потребителско кредитиране в социалните мрежи, разлепване на материали по спирките и предоставяне на „хвърчащи листчета“, каза пред Радио София Николай..

публикувано на 30.07.24 в 16:38
„Съседите отгоре“ ще се играе на 5 септември

8 представления в Борисовата градина през Театралното лято

Лятото в София ще бъде театрално през август и септември. Жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на едни от хитовите представления под открито небе в Борисовата градина. Ще можем да се насладим на 8 представления от 19 август до 15 септември . “Отчаяни съпрузи“, “Неделя сутрин“, “Съседите отгоре“,..

публикувано на 30.07.24 в 15:55
Павел Вълчев

Павел Вълчев: Политическата криза води до вътрешни катаклизми в партиите

Парламентарната група на "Има такъв народ" получи последната възможност да формира кабинет. В понеделник президентът Румен Радев връчи на формацията третия проучвателен мандат. Днес се проведе и първата от поредицата срещи, организирани от ИТН в търсене на подкрепа за съставяне на правителство с третия мандат. Тя приключи неуспешно, тъй като..

публикувано на 30.07.24 в 15:26