Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигнал за взривно устройство в 22-ро училище в София е подаден тази сутрин

22-ро средно училище "Георги С. Раковски"
Снимка: БГНЕС

Сигнал за поставено взривно устройство в 22-ро средно училище "Георги С. Раковски" в София е подаден тази сутрин.

За разлика от вчерашните сигнали за взривни устройства в училища в цялата страна, които бяха подадени чрез имейл, днешното предупреждение е било направено по телефона около 06.00 часа сутринта в 4-то Районно управление на МВР-София.

От МВР съобщиха за БНР, че на мястото има полицейски екипи, които претърсват сградата на училището.

Учениците са били изведени от сградата. Училището ще бъде затворено за 24 часа с цел безопасност.

По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

На 31 март местим стрелките на часовниците с час напред

В ранното утро на 31 март (неделя), отново местим стрелките на часовниците с час напред и преминаваме към лятното часово време. В 3:00 ч. през нощта стрелките трябва да покажат 4 часа. Още през 2018 г. проучвания сред 4,6 млн. европейски граждани показаха, че 84% от тях искат промяната на часовото време да се прекрати. Що се отнася до..

обновено на 29.03.24 в 19:09

София очаква 1,2 млн. лв. от връщане пълния размер на "тротоарно право"

Столичната община връща такса "тротоарно право" в пълния ѝ размер от 1 април тази година. Тя беше намалена през есента на 2019 г. заради мерките, свързани с епидемията от коронавирус, и оттогава се събира в непълен размер. Във връзка с възстановяването на размера на таксата "тротоарно право" г лавният архитект на София Здравко Здравков е..

публикувано на 29.03.24 в 17:55

Сигнал за бомба опразни търговски център в София (обновена)

Няма намерени съмнителни предмети при проверката на търговския център в София, намиращ се на кръстовището на бул. "Ал. Стамболийски" и ул. "Опълченска", за който беше подаден сигнал за бомба по-рано днес.  От СДВР съобщиха, че екипите на полицията са претърсили помещенията на мола.  Заради сигнала, подаден на електронна поща, се наложи..

публикувано на 29.03.24 в 17:05

Събарят принудително 3 незаконни постройки край яз. "Искър"

Принудително се премахват трите незаконни постройки край брега на язовир "Искър", които са на територията на държавното ловно стопанство „Искър“ (Югозападно държавно предприятие ДП Благоевград), съобщи кметът на София Васил Терзиев. Действията се извършват след като 5-членен състав на Върховния административен съд (ВАС) потвърди издадените от..

публикувано на 29.03.24 в 12:35

Откарват стикирани коли в столичните райони "Люлин" и "Слатина"

След издадени заповеди от районната администрация, в районите "Слатина" и "Люлин" се извършва принудително премествате на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС). Тези автомобилите отговарят на съответните критерии, а собствениците им не са ги преместили в гратисния тримесечен срок, след стикиране, уточнивят от Столичния..

публикувано на 29.03.24 в 12:13

Започва поетапно изключване на отоплението в София

От 31 март „Топлофикация София“ започва поетапно изключване на отоплението в столицата, предвид необичайното и рязко затопляне на времето и тенденцията за високи, среднодневни температури, съобщават от дружеството. При застудяване „Топлофикация София“ остава в готовност да възобнови подаването на топлинна енергия и да продължи отоплителния..

публикувано на 29.03.24 в 11:02

Сигнали за бомби в София са постъпили от IP адрес извън ЕС

МВР предприе незабавни действия по установяване на истинността на постъпилите днес злоумишлени сигнали за поставени взривни устройства на летище "София", СУ „Св. Климент Охридски" и Съдебната палата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигнал за бомба в Софийския университет вдигна полицията на крак Действията са осъществени в тясно..

публикувано на 28.03.24 в 18:16