Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След засичане моторист нападна шофьор, потроши вратата на тролей

Снимка: Нев Кирилова/Facebook групата

Моторист напада шофьор в столичния център, с крак рита и троши вратата на тролей, за да се саморазправи с водача, е видно от видео, споделено от Нев Кирилова във Facebook групата "Забелязано в София".

Грозната свада става преди дни на спирката до Софийския университет, а пострадалият шофьор е водач на тролей №11.

По първоначални данни причината за агресията е засичане, а от МВР съобщиха, че вече е установен извършителят, като срещу него има образувано досъдебно производство.

Под поста в социалните мрежи свидетели твърдят, че засеченият моторист е ударил няколко шамара на водача, след което необезпокоявано слязъл и избягал.

В коментарите хората се възмущават, че кои и каквото вина да носи, в крайна сметка хората наоколо не взимат отношение, а вадят телефоните си, за да снимат.

Други настояват, че е крайно време и мотористите да спазват пътните правила, а не да се шмугват ту от ляво, ту от дясно, да дават газ до дупка и да са опасни за всички наоколо.

По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Паркингът преди започване на строителните дейности

Паркинг до XV ДКЦ в ж.к. "Дианабад" ще осигури 40 места до края на юли

До края на юли ще е готов паркингът с над 40 паркоместа до 15-а поликлиника в столичния район "Изгрев", съобщи кметът му д-р Деян Георгиев пред БНР. Продължава ремонтът на детските площадки. Напредва и изграждането на храма в район "Изгрев". За целта Столичният общински съвет е отпуснал 1,5 млн. лв. за довършителни работи. През септември..

публикувано на 22.07.24 в 11:57

Без топла вода в 10 столични квартала заради годишна профилактика

От 9.00 ч. на 05.08.2024 г. до 24.00 ч. на 16.08.2024 г. „Топлофикация София“ ще извърши профилактични дейности по ОЦ „Земляне“ и на част от топлопреносната мрежа. Това налага преустановяване на топлоподаването към следните райони: -   ж.к. „Лагера“ -   ж.к. „Славия“ -   ж.к. „Бъкстон“ -   ж.к. „Красно село“ -   ж.к...

публикувано на 22.07.24 в 10:23

Започва строителството на нов корпус на НПМГ в София

В 10 часа днес ще бъде направена първа копка на нов корпус на Националната природо-математическа гимназия „Академик Любомир Чакалов“ в София. Към учебното заведение ще бъдат изградени нова 4-етажна учебна сграда, както и физкултурен салон и многофункционална зала. На церемонията ще участва министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. 

публикувано на 22.07.24 в 08:48
Министерство на образованието и науката

Публикуваха второто класиране от приема за гимназии след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува второто класиране от приема за гимназии след 7. клас.  Проверката става чрез интернет-платформата infopriem.mon.bg с входящ номер и идентификационен код.  Срокът за записване на класираните ученици в училищата e 22 - 24 юли. 

публикувано на 19.07.24 в 15:25

От понеделник уредите в пунктовете за ГТП трябва да са свързани с "Автомобилна администрация"

Всички уреди в пунктовете за годишни технически прегледи трябва от понеделник, 22 юли, да бъдат свързани с електронната система на "Автомобилната администрация". Това напомни пред "Хоризонт" нейният заместник-изпълнителен директор Станимир Арабаджиев:  На пунктовете, които не са спазили новото изискване, ще бъдат налагани санкции, включително..

публикувано на 19.07.24 в 15:24
Красимир Димитров

Екипи на столичната "Аварийна помощ и превенция" се включиха в гасенето на пожара в с. Воден

К метът на София Васил Терзиев  е изпрати л снощи екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ в село Воден, по искане на директора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ старши комисар Александър  Джартов . Общо 12 души от дирекцията, с тежка верижна техника /МБТ/, пожарна кола, УТВ и оборудване  за..

публикувано на 19.07.24 в 13:54
Цветомир Петров

Ще определят вр. и.д. кмет за столичните райони "Оборище" и "Илинден"

Доклади за определяне на временно изпълняващи длъжността кметове на районите "Оборище" и "Илинден" е внесъл до Столичния общински съвет (СОС) председателят му Цветомир Петров , съобщи самият той в своя профил във Фейсбук. Повод за докладите дават прекратените правомощия на двамата районни кметове от Общинската избирателна комисия (ОИК) . В..

публикувано на 19.07.24 в 12:35