Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изграждането на канализация в гр. Нови Искър променя движението в района за месец

Снимка: БГНЕС

Доизграждането на канализационната мрежа на гр. Нови Искър налага въвеждането на нова организация на движение.

От 10.08.2023 г. до 09.09.2023 г. (включително)  се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Искърско дефиле“ между североизточното кръстовище на ул. „Липите“ и ул. „Искърско дефиле“ и югозападното кръстовище на ул. „Липите“ и ул. „Искърско дефиле“, с изключение на пътните превозни средства на  лица живеещи в зоната, за която е въведена забраната, както и за автомобили, които обслужват по утвърден график обекти в сигнализираните пътни участъци, съобщиха от Столичната община.

За същия период автобусна линия № 27 ще се движи по променен маршрут

-  от метростанция „Княгиня Мария Луиза“ по действащия маршрут до кръстовище Софийски околовръстен път/ул. „Мировско шосе“, направо по ул. „Мировско шосе“, през с. Мировяне по маршрута на автобусна линия № 26, ул. „Каптажа“ (пътя между с. Мировяне и кв. Славовци“ и наляво по ул. „Липите“ по маршрута до с. Кътина двупосочно

Закрива се временната спирка ул. „Равнец“ - кръстовището на ул. „Искърско дефиле“ и ул. Липите“.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мият улици в "Лозенец", местят автомобили, ако пречат

Продължава поетапното измиване на централни софийски улици под формата на „карета“ с временно затваряне на движението, съобщават от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). За да се избегне преместване на паркираните автомобили с „паяк“, собствениците трябва да ги преместят, докато трае дейността. На 30 юли от 07:30 ч. до приключване на миенето,..

публикувано на 29.07.24 в 19:21

Потвърдена е смъртта на сина на собственика на взривилия се край Елин Пелин склад

Официално е потвърдена смъртта на Теодор Попов, синът на собственика на взривилия се край Елин Пелин склад. Това стана ясно от публикация на близки в социалните мрежи. По-рано Наталия Николова от софийската Окръжна прокуратура информира, че след аутопсията е установено че хората, чиито тела бяха намерени вчера, са починали от взрива...

публикувано на 29.07.24 в 14:33

Все още има необезопасени места в района на взривовете край Гара Елин Пелин

Все още има необезопасени места в района на взривовете край Гара Елин Пелин. Това стана ясно на среща при управителя на София област Силвия Арнаутска с представители на държавните институции и общинските власти. При управителя на София област се провежда среща заради ситуацията в Елин Пелин На срещата при областния управител на София,..

публикувано на 29.07.24 в 12:57
Борис Бонев

Искат оставката на областния управител заради сменените ръководства на общинските дружества

От групата на ПП-ДБ-Спаси София в Столичния общински съвет настояват служебният министър-председател Димитър Главчев да поиска оставката на управителя на област София-град Стефан Арсов , заради смяната на ръководствата на общинските дружества. По думите на общинският съветник Борис Бонев ГЕРБ е в основана на превземането на общинските..

публикувано на 29.07.24 в 11:09

Богдана Панайотова е назначена за временно изпълняващ длъжността главен архитект на София

Богдана Панайотова е назначена за временно изпълняващ длъжността главен архитект на Столичната община. Паралелно с назначението й стартира и подготвителна дейност на конкурса за избор на постоянната позиция, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Богдана Панайотова има над 10 години административен опит като главен архитект в община..

публикувано на 29.07.24 в 09:46

Работи се по всички версии за изгорелите складове за фойерверки край Елин Пелин

Прокурори и следователи работят по всички версии за изгорелите складове за фойерверки край Елин Пелин. Вчера бяха открити две тела в района на взривовете. Така жертвите станаха четири.  Разпитани са осем свидетели. Един от тях е младеж, който е оцелял на територията на складовете през първите 20 минути на пожара и е успял да се спаси, съобщи..

публикувано на 29.07.24 в 08:21

ГЕРБ сезират АДФИ и Сметната палата за финансирането на детски градини в столичния район "Изгрев"

Групата на ГЕРБ-СДС в СОС сезира Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и Сметната палата във връзка с финансирането за оборудване и обзавеждане на детски градини в столичния район "Изгрев". Според Ваня Тагарева, зам.-председател на Столичния общински съвет и общински съветник от ГЕРБ-СДС, смущаващи са три становища във връзка с..

публикувано на 26.07.24 в 17:23