Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АТР 250 турнир в София все пак може да има

Календарът на АТР
Снимка: atptour.com

Тенис турнир от категория АТР 250 в София все пак може да има през тази година. 

Това става ясно от официалния сайт на Мъжката тенис асоциация, където състезанието в България фигурира в календара за 2023 година.

То трябва да започне на 5 ноември в "Арена София", а финалната среща е предвидена за 11 ноември, събота, ден преди началото на финалите на осемте най-добри в  АТР в Торино.

От българска страна обаче все още нямало решение за ползването на залата за тенис турнира, а не за броене на бюлетините при евентуален балотаж на общинските избори в столицата, съобщи източник на БНР. 

Крайният срок за решение къде ще бъде състезанието трябва да бъде взето до утре, 17 октомври.

Миналата седмица от БФТ спечелиха правото да организират надпреварата, която трябваше да се състои в Тел Авив, но беше отменена след нападението на терористичната организация "Хамас" срещу цивилното население в Израел и последвалите военни действия в страната. Въпреки това, от българската федерация бяха принудени да откажат престижната надпревара поради заетостта на зала "Арена София" заради втория тур на кметските избори.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Има изисквания за изхвърляне на строителни, текстилни и зелени отпадъци

В последните дни, зачестяват случаите, в които гражданите не спазват изискванията на местното законодателство при извършване на строително-ремонтни дейности и след разчистване на частни имоти, констатират от Столичния инспекторат. Изхвърлят се различни по обеми и вид отпадъци - дървени, строителни, текстилни, зелени . Така, от една страна..

публикувано на 01.08.24 в 17:10
Васил Терзиев

Кметът Терзиев благодари на Бойко Борисов

Кметът на София Васил Терзиев благодари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за това, че е "конструктивен критик". Повод за изказването му стана призивът на  Борисов към ПП-ДБ да се разграничат от столичния кмет заради скандал около декларацията на Атанас Атанасов от ПП-ДБ срещу предложението на Министерството на културата да бъде награден с орден "Стара..

публикувано на 01.08.24 в 15:55

Столичната община сменя замърсяващо отопление с екологично в 10 815 жилища

Продължава подмяната на старите печки на дърва и въглища с нови екологични уреди, припомнят от Столичната община. Всяко домакинство, което желае безплатно да подмени старата си печка на твърдо гориво с екологична алтернатива, може да попълни предварително онлайн заявление. Столичната община има ангажимент да осигури огледи и оценка на..

публикувано на 01.08.24 в 13:35
Георги Младенов

Починал е кметът на с. Лозен

Днес е починал кметът на софийското село Лозен Георги Младенов. Това стана ясно от публикация във фейсбук страницата на селото. Младенов беше един от най-успешните кметове, и управител на най-голямото село в България. Под негово ръководство в последните години (от края на октомври 2019 г.) бяха направени изключително много подобрения в..

публикувано на 01.08.24 в 12:43

Извънредното заседание на СОС се провали

Поради липса на кворум извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) бе закрито .  Днес бе предвидено СОС да заседава извънредно с една-единствена точка – искането на кмета на Столична община Васил Терзиев да се преразгледа решението за смяна на ръководствата на 6 общински дружества.  В залата, обаче се регистрираха само 25 от общинските..

публикувано на 01.08.24 в 11:05
Копие на иконата в Роженския манастир, 7 май 2024 г.

Иверската икона на Св. Богородица пристига за поклонение в челопеченския храм "Възкресение Христово"

За православните християни днес започва пост в чест на Божията Майка и празника ѝ на 15 август - Успение на пресвета Богородица. В храмовете се прави водосвет. През двете седмици се стремим към възможно по-пълна духовна съсредоточеност, избягваме шумните развлечения и се упражняваме съзнателно в избягване на обилно хранене. Най-строг е постът в..

публикувано на 01.08.24 в 08:09
Калин Стоянов

Задържаха трима души при операция на ГДБОП срещу наркоразпространението в София

Трима души са задържани при операция на ГДБОП срещу наркоразпространението в столицата. Заловено е и голямо количество дрога, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов: "Иззети са доста сериозни количества различни наркотици, например около 230 кг марихуана, голямо количество амфетамин, имат екстази, имат кокаин, горе-долу цялата..

публикувано на 31.07.24 в 16:32