Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха домашния арест на Габриела Славова, обвинена за убийството на Пейо Пеев

Близки на Пейо Пеев на протест пред Съдебната палата, 30 януари 2024 г.
Снимка: БГНЕС

И двете жени - майка и дъщеря, заподозрени за убийството на Пейо Пеев, ще чакат развитието на разследването в ареста, след като Софийският апелативен съд отмени домашния арест на Габриела Славова.

Част от мотивите бяха свързани с тежестта на обвинението, именно, че обвинението срещу Славова и майка ѝ Трифонова е за съучастие в убийството на Пейо Пеев заради наличието на достатъчно преки и косвени доказателства за тяхната вина и заради тежестта на самото престъпление. Другите аргументи на съда бяха свързани с анализ на това какво ще се случи с двете деца.

По-рано СГС определи домашен арест за Габриела Славова, именно заради това тя да се грижи за децата.

Междувременно, обаче, те бяха предадени от социалните служби на роднините на убития Пейо Пеев, така че съдът ще прецени, че има кой да гледа децата и затова Славова трябва да се върне в ареста.

Иначе, съдебният състав определи като изключително брутално престъпление срещу близък - в случая баща на детето й действията на Габриела Славова и майка ѝ Красимира Трифонова.

След съдебното заседание никой не коментира мотивите на съда, освен Велико Минков. Знаете, че той твърди, че е биологичен баща на малкото дете, който каза, че ще се бори за детето си и призова това, неговото припознаване да стане час по-скоро, за да може той да бъде в живота на детето си.

Важна подробност е, че Габриела Славова избра да не бъде днес в съдебната зала, така че предстои съдебна охрана да я вземе от дома ѝ и да я откара в ареста.

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Александрина Котова

СЗО отчете 51% ръст на влошеното психично здраве след появата на Covid-19

"След появата на Covid 19 Световната здравна организация отчете 51% ръст на влошеното психично здраве".  Това каза д-р Александрина Котова в епизод 21 на "Двете страни на монетата".  Впоследствие 3 от 7 държави изравниха значението на менталното с физическото здраве. Изолацията приключи, но хората останаха все така самотни. Данните на Евростат..

публикувано на 22.07.24 в 12:58

Временно спират водата в кв. "Модерно предградие"

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод по  ул. „Справедливост“, кв. „Модерно предградие“, на 22 юли 2024 г.,  се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на живеещите в района между  бул. „Сливница“, ул. „Стефан Дуньов“, ул. 3022, ул. „Маслиново клонче“, ул. 3020, ул. 3019 и ул. „Адам Мицкевич“. При продължителност на..

публикувано на 22.07.24 в 09:15

Седмицата започва със слънце и температура в София около 32°

Днес преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, съобщиха от НИМХ. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Южна България, където ще има условия и за градушки. Почти без валежи ще се..

публикувано на 22.07.24 в 07:35

Президентът Румен Радев връчва втория проучвателен мандат за кабинет на ПП-ДБ

В 11 часа президентът Румен Радев ще връчи втория проучвателен мандат за кабинет на "Продължаваме промяната - Демократична България". От коалицията вече обявиха, че ще го върнат веднага неизпълнен. След като ГЕРБ-СДС не събраха подкрепа за кабинет на малцинството с първия мандат днес ще бъде изчерпана и втората възможност, предвидена в..

публикувано на 22.07.24 в 06:25
С Оля Ал Ахмед и поетите Петко Каневски и Демир Демирев

Оазис на културите

Днес Радиокафе се излъчва от къщата музей „Ваня Петкова“ в село Езерово, община Първомай. Честваме 80 години от рождението на известната българска поетеса. Началото е с дъщеря ѝ, журналистката Оля Ал Ахмед : "Най-вече ми бе приятел, после - баба. Другите да кажат дали си приличаме. Да премахнем нормите и догмите - баба ми казваше "тегли им една..

публикувано на 21.07.24 в 09:39

Историята оживява - Учителят Петър Дънов

Срещаме ви с личност, даваща смисъл и надежда на духовното начало у човека.  Той вярва, че любовта, истината, правдата, мъдростта и добродетели са качествата, които човек трябва да изработи в себе си, за да бъде най-добрата си същност.  Този човек наричат Учителя!  Да представиш Петър Дънов - Учителя, създателя на Обществото на Всемирното бяло..

публикувано на 20.07.24 в 16:00

Софийски разкази - булевард “Княгиня Мария Луиза”

Разговорът за бул. Мария-Луиза е със Здравко Петров - урбанист, изследовател, автор и основател на “Исторически маршрути”: "Мария-Луиза съвпада почти с направлението на римската Кардио Максима. Булевардът започва със сградата от времето преди 70-те - старата Централна гара. Построена е от арх.Колар в 1888. Имало е проект да се разшири в стил..

публикувано на 20.07.24 в 15:00