Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За какво отидоха харчовете на Столичната община през януари?

Снимка: Столична община

Ръководството на Столичната община публикува направените разходи през януари.

Оттам заявяват: "Обещахме да бъдем прозрачни и изпълняваме обещанията си. Ние няма какво да крием, защото това са парите на всички нас, софиянци. В общината само ги управляваме. Искаме да насърчим и районните администрации, и търговските дружества да покажат за какво отиват парите им. Гражданите на София заслужават да знаят всичко."


Както се вижда, административните разходи са над 35% от всички плащания през първия месец на 2024 г.
Според обясненията от Общината, причината е, че поради липса на приет бюджет, има ограничения върху много от останалите плащания.

Когато бъде приет бюджетът, ще започне изпълнението и на големите инфраструктурни проекти, допълват от Столичната община.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

До 29 юли затварят за движение кръстовището на ул. "Гурко" и "6-ти септември"

От днес е затворено за движение кръстовището на ул. "Гурко" и "6-ти септември" за пренареждане на гранитния паваж и изграждане на две дъждоприемни шахти, съобщиха от Столичната община. Кръстовището ще остане затворено до 29 юли. Обектът бе изпълнен по проект “Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства от Централна..

публикувано на 18.07.24 в 16:14

СЕМ прие отчета на генералния директор на БНР за октомври 2023 - април 2024 г.

С три гласа "за" и два "против" членовете на Съвета за електронни медии приеха отчета на генералния директор на БНР Милен Митев за дейността за периода октомври 2023 - април 2024 година. Против гласуваха Пролет Велкова и Симона Велева. Митев подчерта, че "Хоризонт" остава лидер в радиоефира с близо 19 процента аудиторен дял: "През..

публикувано на 18.07.24 в 12:44

Започва ремонтът на ул. "Опълченска"

Очаква се нова организация на движението да бъде въведена по столичната улица "Опълченска", чийто ремонт започва от тази сутрин - в отсечката между булевард "Сливница" и улица "Цар Симеон". Трафикът ще се пренасочва поетапно само в едното платно като ще се промени и движението на градския транспорт, каза за БНР директорът на дирекция..

публикувано на 18.07.24 в 08:46
Снимката е илюстративна

Столичната община с демонстрация по повод празника на българските спасители и Гражданска защита

На 18 юли, в 11 часа службите от Единна спасителна система ще покажат част от техниката и оборудването, с което работят, а гражданите ще могат да се запознаят с тяхната дейност, съобщиха от Столичната община. За най-малките ще се прожектират филми и беседи, свързани с превенцията и азбуката на оцеляване при бедствия. Събитието се..

публикувано на 17.07.24 в 15:22

Започна изграждането на нов обществен паркинг до XV ДКЦ в ж.к. "Дианабад"

Започна изграждането на новия обществен паркинг до XV ДКЦ в ж.к. "Дианабад", съобщи кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев. "Калното пространство на ул. ”Никола Габровски” до поликлиниката и комплекс “Ловен парк”, върху което гражданите, пациентите и лекарите десетилетия наред паркираха в дъжд, кал и прах, скоро ще се превърне в поредния..

публикувано на 17.07.24 в 13:33

КНСБ: 2615 лева са нужни за издръжката на семейство с дете

1453 лева е необходимият месечен доход за издръжка на един работещ, който живее сам, а за тричленно семейство от двама възрастни с едно дете сумата е 2615 лева. Това сочат най-новите данни на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ за второто тримесечие на годината.  За първи път от 2013-а година насам доходът за издръжка намалява в..

публикувано на 17.07.24 в 10:49

Православната църква почита света Марина

На 17 юли православната църква почита света Марина. На днешния ден празнуват Марина, Марин, Маринела и техните производни. Света Марина живяла през 3 век в древния град Антиохия, разположен в днешна Турция. Марина искала да приеме християнството чрез акта на Светото кръщение, но нямало свещеник, който да извърши тайнството. Тя е измъчвана и..

публикувано на 17.07.24 в 08:57