Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специализирана полицейска операция в сградата на "Лев Инс" в София

Снимка: БГНЕС

Специализирана полицейска операция се провежда в момента в сградата на застрахователната компания "Лев Инс". От МВР уточниха пред БНР, че акцията се провежда по неотложност. След нейното приключване ще бъде дадена повече информация за причините.

От свои източници БНР научи, че акцията е свързана с последните случаи на знакови убийства в столицата.

Явор Колев - директор "Kиберсигурност" в "Лев Инс" съобщи, че действията на органите на реда са срещу друга компания, която има офиси в сградата, но не уточни коя е:

"Аз мога да кажа, че няма никакви действия, които се извършват спрямо компанията "Лев Инс". Няма компания, която е наемател в сградата. Не мога да ви кажа какви отношения има "Лев Инс". Упълномощен съм да заявя, че "Лев Инс" няма отношение към действията, които се провеждат в момента. В момента се извършват действия по разследването. В нашия офис са направени действия още в деня на убийството, след това не е имало".

Колев каза, че няма информация акцията да е свързана с убийството на Алексей Петров.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мирослав Боршош

Извънредно заседание на комисията по култура в СОС заради военния мемориал

Председателят на Комисията по култура в СОС Мирослав Боршош свиква извънредно заседание заради прекратяването на процедурата по възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотен полк .  Поканен е и кметът на София Васил Терзиев, който преди дни прекрати конкурса в етапа на избран проект за Мемориала. Според Мирослав Боршош мотивите за..

публикувано на 04.07.24 в 17:47

Джесика Ланг включи 120 черно-бели снимки в софийската си фотоизложба

Прочутата кино и театрална актриса Джесика Ланг, носителка на две награди "Оскар", в продължение на почти две десетилетия гради кариера като художествен фотограф. Първата ѝ изложба в България, която бе открита снощи, е в рамките на платформата "Майстори на фотографията" и включва близо 120 черно-бели снимки.  "Майстори на фотографията", издание 16,..

публикувано на 04.07.24 в 13:04

Софийската градска прокуратура решава за скандала с руското знаме на 9 май в Дупница

Софийска градска прокуратура ще реши да има ли обвинение по скандала с руското знаме на 9 май в Дупница. Тогава бившият депутат от ПП-ДБ, сега общински съветник - художникът Николай Табаков, на два пъти сваля руския флаг от пилона пред Общината, а кметът Първан Дангов нареждаше то да бъде качено отново. Преписката е в СГП, защото по това време..

публикувано на 04.07.24 в 10:38
Протест на фармацевти в Бургас, 3 юли 2024 г.

Фармацевтите се срещат със здравния министър

Собственици на аптеки ще внесат в Районните здравноосигурителни каси предизвестия за прекратяване на договорите си с Националната каса. След това по искане на Българския фармацевтичен съюз в Министерството на здравеопазването ще се проведе среща с министър Галя Кондева, представители на касата и Информационно обслужване. Вчера имаше протест..

публикувано на 04.07.24 в 08:11

От 8 до 10 юли се подават заявления за прием на ученици от 8 клас в София

От 8 до 10 юли ще се подават заявления за участие в първия етап на класирането в училищата с прием на ученици от осми клас, съобщават от Регионалното управление на образованието в София (РУО). Подаването на заявление за участие в първи, трети и четвърти етап на класирането ще бъде само по електронен път на интернет адрес:  infopriem.mon.bg . За..

публикувано на 03.07.24 в 16:48

Музеят на София отваря обновена зала с обогатена експозиция

Обновената зала „Династичната връзка на българската монархия със Западна Европа“ в Регионалния исторически музей - София, ще може да бъде разгледана от 4 юли. Самото пространство е част от постоянната експозиция на Музея. Обновяването е с финансиране от Министерството на културата и включва: добавяне на фотографии и художествени..

публикувано на 03.07.24 в 13:59

Задържаха наркодилър, продавал дрога в магазин в Банкя

39-годишен мъж, продавал наркотици в магазина, в който работи в Банкя, е задържан при акция на СДВР. При претърсванията са намерени различни видове дрога. Мъжът е задържан непосредствено след продажбата на две пликчета с вещества, установени като марихуана и амфетамин. При претърсване на магазина, в който мъжът е служител, са открити..

публикувано на 03.07.24 в 10:52