Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на седмицата

Не паркирайте по ул."Шести септември", монтират ново осветление

Снимка: Архив, БГНЕС

Започва монтирането на ново осветление по ул."Шести септември", съобщават от Столичната община. Ще бъдат поставени 19 нови осветителни стълба в участъка между ул. "Славянска" и ул. "Граф Игнатиев".

Осветлението ще бъде енергоспестяващо. 

При благоприятни атмосферни условия монтажните работи се очаква да приключат в рамките на седмица, като за да не се възпрепятстват дейностите е важно гражданите временно да не паркират автомобилите си в посочения участък между 8.00 и 17.00 часа.

При наличие на паркирали автомобили, те ще бъдат принудително премествани.
По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мирослав Боршош

Ще има ли паркинги под 22-ро и 41-во училище, както и до 43-та детска градина

"Няма да позволим да се строят подземни паркинги под училища и детски градини, нито в непосредствена близост до тях", заявиха общински съветници от ГЕРБ-СДС на специален брифинг в Столичната община. Повод стана дневния ред на предстоящото на 11 юли заседание на Столичния общински съвет (СОС) с вносител кметът на София Васил Терзиев. "В..

публикувано на 09.07.24 в 16:33

Аптеките с още 15% от стойността на лекарствата, заплащани напълно от НЗОК

Със задна дата, от 1 юли, аптеките ще получават 15 процента допълнително от стойността на всяко лекарство, заплащано напълно от Здравната каса. Това ще бъде възнаграждението им за частично или цялостно изпълнение на рецепта с лечение, поемано от Касата. За това окончателно решение се договориха ръководството на Здравната каса и на Българския..

публикувано на 09.07.24 в 13:39

Три са тежките произшествия в София, 7 загинали в страната при катастрофи

7 души са загинали, а други 46 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. Три са тежките произшествия в столицата. При тях са пострадали трима души, единият от които е с опасност за живота. 26 са леките катастрофи. От началото на месеца в страната е имало 203 пътни инцидента със 17 починали и..

публикувано на 09.07.24 в 08:58

От Столичната община раздават вода заради високите температури

Заради горещините, днес от 11 часа служители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община ще раздават безплатно минерална вода на площадното пространство пред метростанция „Сердика“ 1 до изчерпване на наличните количества. Жегата не отстъпва

публикувано на 09.07.24 в 07:45

Започва изплащането на пенсиите

От днес, 8 юли, започва изплащането на пенсиите. То ще продължи до 22 юли за възрастните хора, които получават пенсиите си чрез пощенските станции. Преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени днес. Пенсионерите ще получат новия размер на пенсиите си след осъвременяването с 11% от 1 юли, посочва..

публикувано на 08.07.24 в 13:16
Пример от Прага Източник на визуализацията: Спаси София

18 нови, комфортни трамвая за близо 100 млн. лв. ще циркулират по линии 20 и 22

Столичната община обяви търг на стойност близо 100 млн. лв. за трамваи . Новите мотриси ще бъдат с всички удобства за пътниците - климатик, нисък под, безшумно придвижване и удобни салони , съобщават от "Спаси София". "Това е само началото на голямата модернизация на градския транспорт - програма за инвестиции на над 1 млрд. лв. в нови..

публикувано на 08.07.24 в 12:19
На бул.

Пореден протест срещу присъдата за смъртта на Ани и Явор

Протест е организиран тази вечер от 19 часа в София -  на пешеходната пътека при кръстовището на  булевард "Сливница" и улица "Русе", по инициатива на Фондация "Ани и Явор" и Инициативен комитет "Заедно срещу безумията по пътищата". Предвидено е мирно шествие до кръстовището на булевард "Сливница" и булевард "Константин Величков" и..

публикувано на 08.07.24 в 07:54