Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар в кв. "Христо Ботев" изпепели 30 декара сухи треви

Автор:
Снимка: БГНЕС

Пожар избухна днес в столичния квартал "Христо Ботев", недалеч от летището.

Горяха гуми и сухи треви. Няма пострадали. 

От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" обясниха, че сигналът е подаден в 14:18 часа.

На място са изпратени три автомобила на пожарната. Изгорели са 30 декара сухи треви.

От пожарната посочиха, че се е получило голямо задимяване заради наличието на различни отпадъци, които са се намирали в тревите.

Няма засегнати къщи, а пожарът е локализиран, добавиха още от пожарната. 

Изпратени са и два екипа от дирекция "Аварийна помощ и превенция“ при Столичната община, съобщиха за БТА от общината.

Екипите са били оборудвани със специализирана техника за такива ситуации.

От пресцентъра на Летище София потвърдиха, че функционирането на полетите не е засегнато. 

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

До 15 октомври се подават заявления за еднократна помощ за ученици

Близо 90 000 заявления за еднократна помощ за ученици от първи до четвърти клас, както и за осмокласниците, са постъпили вече в Агенцията за социално подпомагане, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.  Подаването на заявленията става лично, чрез лицензиран пощенски оператор или по електронен път през новосъздадения от..

публикувано на 13.08.24 в 16:10

Акт връчиха на мъж в Бистрица, разкопал улица пред имота си

Жител на софийското село Бистрица самоволно разкопал уличното платно пред имота си. Това са установили инспектори от район "Панчарево" и са съставили акт на извършителя. Проверката е направена след сигнал и е показала, че се извършват нерегламентирани изкопни дейности без разрешение, както и поставяне на пътни знаци. След намесата на..

публикувано на 13.08.24 в 15:11

Полицаи и медици в София спасиха изгубено 16-годишно сирийче със счупен крак

Гранични полицаи и медици от Спешна помощ в София спасиха 16-годишно сирийско момче, което се е загубило в гората в района на магистрала "Европа" и Драгоман. Сигналът е подаден на телефон 112 от детето в 1.00 часа тази нощ. То е бил уплашено, дехидратирано и със счупен крак, помолило за помощ. Задействана е услугата AML (Advanced Mobile..

публикувано на 13.08.24 в 11:45

Блъснаха 38-годишен мъж на бул. "Янко Сакъзов"

38-годишен мъж е бил блъснат от лек автомобил в София. Инцидентът е станал около 9 часа на булевард "Янко Сакъзов", съобщиха за БНР от Центъра за спешна помощ. Мъжът е получил контузии на главата и единия крак, не се е стигнало до хоспитализация. Заради инцидента е имало забавяне на движението на трамваите в района. 

публикувано на 13.08.24 в 10:30

Части от "Зона Б-18" и Банкя остават без вода от 9 до 21 часà

На 13 август във връзка с извършване на строително-ремонтни работи по ул. "Димитър Петков", ж.к. "Зона Б-18" , от "Софийска вода" предупреждават, че се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа в района на: ул. „Димитър Петков“ от ул. „Цар Симеон“ до ул. „Пиротска“ ул. „Царибродска“ от ул. „Пиротска“ до ул. „Цар Симеон“, бл...

публикувано на 13.08.24 в 07:40

Най-високата средна работна заплата за страната е в София - вече 3129 лв.

Най-високата средна работна заплата за страната е в столицата и вече е 3129 лева , сочат данните на националната статистика за второто тримесечие на годината. Най-ниското средно възнаграждение е в Благоевград – 1519 лева. В сравнение с първото тримесечие на годината средната заплата в София се е повишила с почти 100 лева. Заради..

публикувано на 12.08.24 в 16:28

Жители на блок 18 в "Зона Б-5" вече са решени да блокират кръстовища

Жители на квартал "Зона Б-5" от днес започват активно блокиране на кръстовищата на улиците „Одрин“ и „Партений Нишавски“ и „Партений Нишавски“ и„Гюешево“/„Охридско езеро“/„Камен Андреев“, съобщиха от инициативния комитет за БНР-Радио София. "Живущите в блок 18 сме подложени на риск от пропадане на сградата, тъй като теренът пред блока е придобит..

публикувано на 12.08.24 в 15:31