Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арман Бабикян за политическата ситуация в страната

Арман Бабикян
Снимка: БГНЕС

Политическата ситуация в страната пред Радио София коментира Арман Бабикян. Той сподели относно служебното правителство:

"Аз лично не виждам повод за радост, но смятам това за нормална процедура,", каза той. По думите му спекулациите по отношение на вътрешния министър са свързани с купуването на гласове. Независимо как се казва той, защото той осигурява монопола на пазара за покупки.

"Има едни героични арести, които се правят един ден, или в същия ден на изборите, там се прибират някакви странни лица в арестите, които са хванати с някакви тефтерчета и след 24 часа ги пускат. Това обикновено се прави за да се освободи терена за купувачите на партията, която е предпочетена от вътрешния министър, или която подкрепя вътрешния министър, все едно", каза Бабикян.

Той посочи, че относно изборите и политическата ситуация не вижда особена промяна. Няма нови предложения за нова политика, каза Бабикян.

"Взривът, който се случи през 2020 година продължава да отеква. И той отеква не, защото не можеше да бъде преживян досега, а защото гражданите зададоха един дневен ред, един стандарт на представите си за свобода и т. н."

По думите му трябва да има нови политици в България, защото сегашните или са негодни, или нямат желание да оправят страната. Той подчерта, че наблюдава нещо от рода на "стокхолмски синдром" на хора, които се опитват да повтарят не толкова грубо начина, по който Борисов е водил своята политика.

"Проблемът не е в тези, които искат по стария начин, а в тези, които не могат по новия", категоричен е Бабикян.

Относно ДПС той каза:

"За изминалите 34 години Ахмед Доган никога не е давал политическата и финансова власт в едни и същи ръце и това е много сериозен риск", каза Бабикян. Той подчерта, че разделението на едни бъдещи избори ще донесе щети, но победителят няма да е този, който плаши с лостовете на властта а този, който събира любовта на народа, който е Ахмед Доган, а не Делян Пеевски.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Войната и обикновените хора

Какво е положението в Украйна след масираните руски удари разказа Николета Атанасова. Тя сподели, че по време на най-голямата атака в един ден са били изстреляни над 200 ракети. "Сутринта над моята глава мина една ракета и ПВО - то я свали, така, че тази картина е доста смразяваща. Самите украинци те по друг начин приемат всичко това, казват,..

публикувано на 28.08.24 в 18:27
Кристиян Илиев и Денис Николов в

"Някой, някъде" е книга с авторски текстове на актьора и режисьор Денис Николов

Гост в предаването "Добър вечер София" е актьорът и режисьор Денис Николов, който освен човек на изкуството е човек и на литературата Той е издал дебютна книга с поезия, чиято премиера ще бъде на 5 септември 2024 г. Разказва, че не му е нужно специално вдъхновение за да пише стихове – може да го прави по всяко време. "Най-голямата ми..

публикувано на 28.08.24 в 17:04

Ракът на дебелото черво няма ранни симптоми

Ракът на дебелото черво или т. нар. "колоректален карцином" е най-честият злокачествен тумор на храносмилателната система. Заболяването се нарежда на второ място от всички видове карциноми при жените (след рака на гърдата) и на трето при мъжете (след рака на белия дроб и на простатата), обхващайки около 10% от всички видове тумори...

публикувано на 28.08.24 в 15:42

Фестивалът "Граждански будилник 2024" като част от "Реките на София

Тази година фестивалът “Граждански будилник“ ще бъде част от тридневната програма на "Реките на София 2024“ , а екипът на Радио София ще бъде част от събитието, с предаването "Радиокафе" в събота, 31 август. Малко повече за това което ни очаква през уикенда, разказа в аванс Алескандър Киров, от Български център за нестопанско право..

публикувано на 28.08.24 в 14:49

Малко цвят на бузите и устните и подчертани вежди и мигли са подходящ грим за ежедневието

Мина Маркова се занимавам както с грим, който е за филми, музикални клипове, фотосесии, така и за различни видове събития. Тя казва, че естеството на работата ѝ е да накара хората да се чувстват красиви по свое му, да се усещат добре в кожата си. " Любовта към изкуството и към естетиката идва от моя пра-пра-дядо, който е бил скулптор. Той има..

публикувано на 28.08.24 в 13:19
Проф. Атанас Карафезлиев с деца в неговия майсторски клас

Рекорден брой участват в V Лятна академия за духови инструменти

Точно по средата на петата Лятна академия за духови инструменти, в ефира на пред БНР-Радио София се пренесохме в Копривщица и се убедихме в приповдигнатото настроение на града. В Лятната академия участват рекорден брой (47) музиканти от училища по изкуствата в страната, от Музикалната академия, разказа проф. Атанас Карафезлиев, първи тромбон на..

публикувано на 28.08.24 в 11:45

Как още мъжете могат да поддържат психичното и емоционално си здраве?

Васил Калудов и Велин Марков водят мъжки групи за психично и емоционално здраве. Основната им цел е предоставяне на пространство за мъжете да изследват своята автентичност и мъжественост и да се свържат с вътрешните си ресурси, в подкрепата на други мъже.  "Аз през живота си нямах много достъп до мъжката енергия , често съм бил в женски компании и..

публикувано на 28.08.24 в 11:30