Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арх. Здравко Здравков е новият началник на РДНСК – София

Здравко Здравков
Снимка: БГНЕС

Арх. Здравко Здравков е новият началник на Регионалната дирекция Национален строителен контрол в София. Това съобщиха от ДНСК.

Конкурсът е проведен на 1 октомври.

"Списъкът на допуснатите кандидати е публикуван на електронната страница на ДНСК. Въз основа на резултатите от проведения конкурс арх. Здравко Здравков е кандидатът, отговарящ на минималните и специфичните изисквания, които са предвидени за заемането на длъжността, на основание чл.20 от НПКПМДС", посочват от ДНСК.

Арх. Здравко Здравков ще заеме длъжността началник на РДНСК София, считано от днес.

Припомняме ви, че в края на юли той подаде оставката си като главен архитект на столицата, която кметът на София Васил Терзиев прие.

Здравков спечели конкурса за избор на главен архитект на Столичната община през април 2016 г. и встъпи в длъжност на следващия месец, като оглави Направление "Архитектура и градоустройство".

Родом е от Плевен, като започва кариерата си именно там, като началник на сектор "Градоустройство" в общината. След това става главен архитект на Червен бряг, който пост заема четири години.

От 2008 г. до 2016 г. се занимава с частна практика в областта на инвестиционното проектиране и управлението на проекти.

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

35 нови хибридни тролейбуса ще обслужват столичани

35 нови хибридни тролейбуса ще обслужват столичани, съобщиха от „Спаси София“. Модерните тролеи ще могат да се движат и по участъци без контактна мрежа, както и да се зареждат по време на движение. "С тях ще удължим тролейбусните маршрути и ще осигурим екологичен и тих транспорт в квартали като "Люлин“, "Младост“, "Надежда“, "Враждебна“ и др. В..

публикувано на 08.10.24 в 14:06

Правителството одобри още 200 млн. лв по бюджета на ДФ „Земеделие“ за 2024 г.

Правителството одобри допълнителни 200 млн. лева по бюджета на Държавен фонд „Земеделие“ за 2024 г. Правителственото постановление за допълнителните средства беше прието неприсъствено в последния ден на изминалата работна седмица. Средствата се отпускат за изплащане на част от втория транш на обща стойност 325 млн. лв. по схеми за държавни помощи ...

публикувано на 08.10.24 в 07:45
Владимир Малинов и Васил Терзиев.

Васил Терзиев: Няма риск за отоплителния сезон в София

Няма риск за отоплителния сезон в София, увери кметът Васил Терзиев след среща с министъра на енергетиката Владимир Малинов. От "Булгаргаз" няма да спират подаването на газ за общинското дружество, което има текущи задължения от 830 милиона лева. Столичната топлофикация дължи още 800 милиона на България енергиен холдинг.  Начертан е..

публикувано на 07.10.24 в 10:54

Готвят протести заради напрежението сред служителите в столичния градски транспорт

Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ подготвя протестни и стачни действия заради нарастващо социално напрежение сред работещите в столичния градски транспорт, съобщиха от синдикалната централа.  Окончателно: С 15 млн. лева заем ще бъде подпомогнат столичният градски транспорт Оттам настояват да бъде изпълнено подписаното..

публикувано на 07.10.24 в 08:09

Температурите спадат заради студен атмосферен фронт, може да вали

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността и над източните райони ще се увеличи, ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд. Локални, временно интензивни и значителни по количество ще са валежите през деня в Западна и Централна България, а към вечерта и през нощта срещу неделя - и в Източна. По преминаването на..

публикувано на 05.10.24 в 07:55

В район "Оборище" ще се проведе инициативата "Спортувам, за да живея"

На 5 октомври 2024 г. стартира инициативата "Спортувам, за да живея", която ще се проведе на откритите пространства на Първа английска езикова гимназия и парка "Заимов", в партньорство със СО-район "Оборище". Инициатвита е на на Сдружение "Българско общество  на пациентите с пулмонална хипертония". Датата съвпада с отбелязването на Европейския..

публикувано на 04.10.24 в 13:55

Няма пряка опасност за страната ни, но може да се очаква мигрантска вълна

Всички участници в Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) изразиха своята загриженост от ескалацията на конфликтите в Близкия изток и се присъединяваме към призивите за деескалация на напрежението и недопускането на въвличането на други страни. "Консултативният съвет обсъди рязкото влошаване на средата за сигурност в региона на Близкия..

публикувано на 04.10.24 в 13:54