Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тристранният съвет обсъжда размера на минималната работна заплата

Тристранка
Снимка: ЕПА/БГНЕС
През днешния ден Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе заседание. Служебното правителство предложи минималната работна заплата да се увеличи на 1077 лева от 1 януари.

В момента тя е 933 лв.Поводът за събирането е да бъде обсъден проектът на Постановление на Министерския съвет за определяне размера на минималната работна заплата (МРЗ) за страната от 1 януари 2025 г., съобщават от правителствения пресцентър.

Вносител на предложението е министъра на труда и социалната политика.
Общественото обсъждане на проекта на постановление продължи до 26 септември.

По публикацията работи: Елица Елефтерова - Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Столичният кмет Васил Терзиев.

Въвеждат бонусна система за служителите в градския транспорт на София

Бонусната система за служителите в градския транспорт ще я има, обяви след среща със синдикатите кметът на София Васил Терзиев. На нея градоначалникът е представил предложенията на столичната община в тази посока. Той изрази надежда до средата на следващата седмица синдикалните организации да запознаят служителите, за да може споразумението да..

публикувано на 11.10.24 в 13:42

Реконструкцията на стадион "Българска армия" в София върви по график

От ръководството на ЦСКА София съобщиха, че изкопните работи от втора фаза на реконструкцията на стадион "Българска армия" се извършват точно по график. Вече е стартирал изкопът на Сектор "А", като дълбочината му трябва да достигне 12 метра в най-ниската си точка.  Реконструкцията започва от средата на Сектор "В", като от там ще се пристъпи към..

публикувано на 11.10.24 в 10:58

Грипът може да предизвика сериозни поражения при малките деца

В България годишно над 2000 души умират след грипна епидемия. Най-уязвими са децата до 5-годишна възраст и хората над 65 години.  "Грипът може да причини сериозни поражения на малките деца, възрастните хора, на пациентите с белодробни, сърдечни заболявания, с имунни дефицити, бременните жени", заяви вирусологът от БАН проф. Радостина Александрова ...

публикувано на 11.10.24 в 07:55

Над 20 хил. души са загубили живота си в катастрофи в ЕС през 2023 г.

Повече от 20 хиляди души са загубили живота си при катастрофи, станали в ЕС през миналата година.  Според данни, оповестени от ЕК, намалението на броя на жертвите спрямо 2022 г. е 1%.   Няма значителна промяна в класацията на държавите.  Швеция и Дания продължават да имат най-безопасните пътища - съответно 22 и 26 смъртни случая на милион жители...

публикувано на 10.10.24 в 18:39

Още 50 ИТ специалисти ще се включат в проверката на машините за изборите

Министерството на електронното управление ще осигури още 50 IT специалисти, които да работят към ЦИК. Те ще се включат в проверката на машините преди експедицията им, съобщи министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов в Плевен , цитиран от пресцентъра на ведомството. За изборите на 9 юни са проверени 660 бройки от наличните 13 хил. машини,..

публикувано на 10.10.24 в 16:48

Жена загина при тежка катастрофа в София

Тежка катастрофа със загинала жена е станала този следобед в София. След удар между два автомобила на кръстовището на бул. "Владимир Вазов" с улица "Васил Кънчев".  Единият от тях е блъснал намиращата се в района жена. По първоначална информация жената е починала на място.  Водачът на една от колите е откаран в болница. Един от автомобилите се е..

публикувано на 10.10.24 в 15:17
Българско национално радио

СЕМ допусна всички кандидати за генерален директор на БНР до третия етап от процедурата за избор

Единодушно, с пет гласа "за", Съветът за електронни медии допусна всички седем кандидати за генерален директор на Българското национално радио до третия етап от процедурата за избор - изслушване.  Всички 7 кандидати са допуснати до втория етап на процедурата на СЕМ за избор на генерален директор на БНР То ще се проведе на 15 и 16 октомври,..

публикувано на 10.10.24 в 14:11