Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможно е да възникнат затруднения в трафика и забавяне на някои линии на градския транспорт

СДВР е готова за столичното футболно дерби в събота

Поради очакваното присъствие на около 30 000 привърженици на "Левски" и ЦСКА срещата се определя като "рискова"

Снимка: Георги Нейков

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след провеждането на футболната среща от между отборите на ПФК "Левски" и ПФК "ЦСКА-София", която ще се проведе на 19 октомври от 15:45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Феновете на символичния домакин „Левски“ ще бъдат настанени в сектори „А“ и „Б“, а тези на „ЦСКА-София“ - в сектори „В“ и „Г“.

За посетители входовете на стадиона ще бъдат отворени от 13:45 часа.

Във връзка със спецификата на спортната проява се очаква струпване на много хора в централната градска част и по основните булеварди. Възможни са моментни затруднения в трафика и забавяне на някои линии на градския транспорт, предупреждават от СДВР.

В часовете на придвижване на привържениците към и от националния стадион „Васил Левски“, организацията на движението ще става по преценка на Пътната полиция към СДВР с цел намаляване на риска от инциденти, от нарушаване на обществения ред и вандалски прояви по отношение на държавно, общинско и частно имущество.

Снимка: МВР
По публикацията работи: Георги Нейков
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обвиниха в умишлено причиняване на смърт непълнолетния младеж, пребил до смърт жена в Перник

В умишлено причиняване на смърт е обвинен 17-годишният младеж, който преби жена пред денонощен магазин в Перник, съобщиха от прокуратурата. Тежкото престъпление беше извършено на 29 юли т.г., когато 56-годишната жена бе нападната и жестоко пребита докато пие кафето си. Тя е удряна многократно с юмруци и ритници по тялото и главата...

публикувано на 18.10.24 в 12:47

Изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции в ЦИК

В 17.00 часа днес изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват exit-poll проучвания в изборния ден, съобщават от Централната избирателна комисия (ЦИК). Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден (exit-poll), се оповестяват не по-рано от 20.00 ч. Резултатите от допитвания до общественото мнение за..

публикувано на 18.10.24 в 12:17

"Градината на донорите" зад НДК се обогати с 16 рози

Цветя в памет на донорите на органи бяха засадени в "Градината на донорите" зад НДК. "Розите са шестнайсет в памет на шестнайсетимата донори на органи в периода октомври 2023-2024 г.", каза д-р Евелина Цветкова, директор на дирекцията „Управление и контрол на трансплантациите“ в „Медицински надзор“. - Отдаваме почит към хората, дарили органи след..

публикувано на 18.10.24 в 09:50

Отвориха за движение кръстовището на бул. “Черни връх“ и бул. “Тодор Каблешков"

Отвориха за движение кръстовището на бул. “Черни връх“ и “Тодор Каблешков". Ремонтите в района предизвикаха засилен трафик, задръствания и недоволството на шофьорите в София. Работата по изграждането на бул. “Тодор Каблешков“ продължава в участъка от ул. “Емилиян Станев“ до ул. “Луи Айер“ с временна организация на движението.

публикувано на 18.10.24 в 08:48
Снимки: Делян Георгиев

Цитати и графити приятно изненадват пешеходци в подлез на ж.к. "Изток"

Подлезът на спирка ж.к. "Изток" е напълно преобразен - пребоядисан и изрисуван, установиха жители и пешеходци в столицата. Стенописите са под надслов “Change over Challenge”. След предварително обсъждане с три отделни фокус групи – студенти, доброволци от квартала и артисти, са избрани цитати, сред които на българския филантроп Евлоги Георгиев,..

публикувано на 17.10.24 в 13:10

Съдят трима служители на АПИ заради загинала жена в тунел "Ечемишка"

Окръжна прокуратура - София повторно внесе в съда обвинителен акт по делото за тежкия пътен инцидент от 05.02.2017 г. в лявата тръба на тунел "Ечемишка", при който загина възрастна жена, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Деянието е квалифицирано като причинена смърт по непредпазливост в условията на независимо съпричиняване на смърт от..

публикувано на 17.10.24 в 11:45

Отварят движението през три ключови кръстовища в София на 20 октомври

Кметът на София Васил Терзиев обяви, че на 20 октомври ще бъде отворено движението през три кръстовища - на булевардите "Опълченска" и "Сливница", на булевард "България" и Околовръстното, както и на булевард "Тодор Каблешков" . ГЕРБ и ПП-ДБ-СС в остър сблъсък и обвинения за задръстванията в София По думите му, докато се строи метрото и се..

публикувано на 17.10.24 в 11:12