Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само за седмица 223 души са заловени да шофират след употреба на алкохол

Снимка: БТА

Само за последната седмица 223 шофьори са заловени да шофират след употреба на алкохол, а 135 под въздействие на наркотици.

Шокиращата статистика е на "Пътна полиция" и се базира на данни от проверки, извършени в периода от 14 октомври до 20 октомври. За това време са отнети 684 шофьорски книжки. Наложените глоби на място с фиш са 29 400, а издадените електронни фишове са 33 236.

От началото на годината до 20 октомври 2024 г. са установени 41 водачи, управлявали с превишена скорост много над допустимата. От тях 25 са заплатили наложените им глоби – от 2000 до 3300 лева, съобщи още началникът на отдел "Пътна полиция" в Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) комисар Димитър Мичев.

На 11 от тези водачи (с високи глоби за превишена скорост) са връчени електронни фишове и предстои тяхното заплащане.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Столичната община ще се гласува в 1638 секции в три многомандатни избирателни района

От 1638 секции, в които ще се гласува в София, 12 секции ще са за гласуване с подвижна избирателна кутия и 38 служебни секции в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, съобщиха от Столичната община. В 23-ти Многомандатен избирателен район (МИР), който включва районите..

публикувано на 25.10.24 в 18:07

Връщаме стрелките с час, за да сме в крак със зимното часово време

На 27 октомври, в неделя, се връщаме към астрономическото или зимното часово време.  В 4 часа сутринта стрелките трябва да се завъртят с час назад и да показват 3 часа. През март 2019 г.  Европейският парламент гласува за отпадането на сезонната смяна на часа .  Държавите членки решават поотделно дали да преминат изцяло към лятно или..

публикувано на 25.10.24 в 18:05

СДВР залови нова група мигранти в крайните квартали на София

Група нелегални мигранти е заловена от полицията в квартал "Васил Левски" в София, съобщава БГНЕС. Служителите на СДВР са засекли нелегални чужденци в района на булевард Ботевградско шосе и улица "Витиня". Шофьорът на превозното средство е заловен на място. Чужденците са опитали да избягат. Няколко мъже са скочили в реката през моста, който се..

публикувано на 25.10.24 в 13:58

ЦГМ: Валидирай 40 пътувания и спечели месечно зареждане за градския транспорт

Продължава ежемесечната игра с награди "Валидирай и спечели", напомнят от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Кампанията цели да стимулира пътниците да маркират пътуванията си в обществения транспорт на София . Всички клиенти с персонализирани Sofia city card могат да участват и да спечелят безплатно месечно зареждане, стига да извършат поне 40..

публикувано на 25.10.24 в 12:18

Полицай е в болница, блъснат при опит за задържане на автокрадец

Полицай е пострадал при спецакция в София. Той е бил блъснат от лек автомобил, управляван от автокрадец.  При опита си да избяга мъжът е ударил няколко автомобила, сред които и такъв на "Пътна помощ". Инцидентът е станал в подземен паркинг на хотел, който се намира в близост до НДК. Служителите на реда са направили опит да задържат..

публикувано на 25.10.24 в 08:20

Последни часове предизборна кампания

Официалната предизборна кампания за парламентарните избори в неделя приключва днес. Утре е  Ден за размисъл. Политическата агитация и оповестяването на социологически проучвания за нагласите на избирателите ще бъдат забранени включително до края на гласуването в 20 часа в изборния ден - неделя. Заместник-председателят и говорител на ЦИК..

публикувано на 25.10.24 в 07:20

ВМА се включва в инициативата Movember-2024 с безплатни профилактични прегледи

Военномедицинска академия (ВМА) ще се включи в инициативата  Movember-2024 с безплатни профилактични прегледи и скрининг за ранна диагностика на рак на простатната жлеза.  Консултациите със специалистите от Клиника „Урология”, ръководена от проф. Илия Салтиров , ще се осъществяват в дните вторник, сряда и четвъртък (през целия месец ноември), от..

публикувано на 24.10.24 в 18:17