Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Срещу стената

Сряда. От 22 часа.

С Лъчезар Христов.


Публикации

Жлъч & Гена

„Ела да чуеш един гений“. Така преди около 4-5 години ми пуснаха негови песни и така за първи път разбрах за Жлъч. Матю Стоянов и Евгени Енчев – това са имената на рапъра Жлъч и на бийтмейкъра Гена. Двамата правят различен хип-хоп в държава, в която..

публикувано на 26.06.17 в 15:49

Иван Гайдаров: Медиите продават влияние, защото по друг начин не могат да се издържат

Тази вечер София отново става домакин на едно събитие, превърнало се в традиция и очаквано от всички фенове на хип-хоп музиката у нас. Деветото издание на Back To The Unity този път ще бъде със специален привкус – на открито в..

публикувано на 09.06.17 в 15:52

„Това НЕ Е Хамлет“...

„Актьорът е по някакъв начин Дон Жуан“, казва режисьорът Боян Крачолов. „В природата му на артист е желанието да премери сили, да се пребори с този голям образ, после със следващия, с този след него и така нататък".   И се опитва да провери „колко кожи..

публикувано на 05.06.17 в 16:51

Орлин Милчев: Езикът става все по-опростен

По традиция на 24 май всички се сещат, че някога са ходили на училище и започва един тревожен дебат за миналото, настоящето и бъдещето на родното образование, който най-често продължава до следващия ден. Роботизираното честване на този хубав празник,..

публикувано на 25.05.17 в 15:33

Васил Прасков: Изпълняваме функцията на "Родна реч"

Скандалът около „Литературен вестник“ от миналата година   затвърди едно впечатление, което отдавна се беше настанило, плахо и неуверено макар, в съзнанието на  хората, които потребяват нова българска литература. Правенето паралелно на съвременна..

публикувано на 16.05.17 в 15:55

„Изповеди от килията” – интервюта с най-опасните и осъдени убийци в България

"Изповеди от килията" е разследване на журналиста Борислав Радославов, който е с над 10-годишен опит в съдебно-криминалната журналистика, и фотожурналиста Борислав Трошев. В интервютата на четири очи с най-опасните осъдени убийци в България се разкриват..

публикувано на 20.04.17 в 16:02

Божидар Димитров: Природата е най-големият творец

"Картина или книга може да разбере истински само онзи, който я притежава. Картините в галерия, видени между другото - объркват. Както при посещение на знаменит човек в хотел." Райнер Мария Рилке   Божидар Димитров е роден през 1952 година в..

публикувано на 15.03.17 в 13:15

Трети март може да се отбележи и с .... книга

Има по-лоши престъпления от това да гориш книги. Едно от тях е да не ги четеш. Горният цитат на Бредбъри директно ни насочва и към утрешния празничен ден, когато за поредна година едно от големите родни издателства ще зарадва всички читатели в..

публикувано на 02.03.17 в 15:06

Васил Драганов: Огромно усилие изисква да бъдеш творец в България

Васил Драганов е познато име както от театралната сцена, така и от „малкия“ екран. В киното го помним най-вече от „Мисия Лондон“, но също и от „по-фестивалния“ „Кецове“. Сега софийската публика може да го види в най-играната и популярна българска..

публикувано на 23.02.17 в 14:50

Тодор Митров: Като не се интересуваш от политиката, тя се интересува от теб

Тодор Митров е виолист от „Софийски солисти“, а ако сте влизали повече от три пъти във Фейсбук, няма как да не сте попадали на негов статус. Освен с чувство за хумор се отличава и със завидна социална ангажираност, както и смелост в изказването на мнение..

публикувано на 17.02.17 в 13:55