Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

История на шоколада – от ацтеките до наши дни

БНР Новини




Има хора, за които хапването на нещо сладко е повече от обикновен (често не дотам здравословен) навик – за тях то е начин на живот! А в него, централната роля безспорно е отредена на шоколада. Не знам колко от тези любители са се опитвали да научат повече за историята му, но съм сигурна, че в разказа на двама млади кулинари (Бояна и Борис), ще могат да открият по нещо за себе си.
От времето на ацтеките, през средновековна Испания и ранните шоколадови фабрики на Швейцария, разказът за историята на любимото изкушение достига чак до съвременна България.
Ако искате да научите как става това, чуйте повече в звуковия файл. И не забравяйте да си вземете лист и химикал – тъй като от тази история може да научите не само как се прави шоколадово брауни, но и какво представлява истинското шоколадово суфле и как да комбинирате карфиол с шоколад според методите на молекулната кухня.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!