Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Бойко Борисов критикува работата на медиите по случая със сигнала за терористична заплаха в София

Фотографија: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов критикува работата на медиите по случая със сигнала за терористична заплаха в района на хотел "Плиска" в София. 

Аз от сутринта прочетох такива чудовищни неща, които писахте, за да се направите на интересни за "Хемус“ и като знаех, че става въпрос за любовна история, и то мъжка, ми идваше не знам какво да напиша и да ви отговоря, но проявих, както каза министър Москов, "изключително спокойствие, толерантност". Ако бяхте почакали, щяхме да ви съобщим. Как да изляза да ви кажа нещо, което проверяваме в момента. Това беше реален сигнал. Хората се взривяват някой път от любов. Получихме сигнала от ДАНС.

Главният секретар на МВР Георги Костов обясни, че сигналът е от вчера. Проверен е за часове и няма обяснение защо предупреждението е било публикувано на сайта на американския департамент: 

Сигналът за "Плиска" е подаден във вчерашния следобед и в рамките на четири часа е изчистен. По закон нямаме задължения да даваме информация на американските служби. Моето лично убеждение е, че става въпрос за определено чиновническо преекспониране на темата, което е формирало заблуждение в някой високопоставен представител на въпросната мисия. Всеки гледа да вземе колкото се може повече предохранителни мерки. Към момента няма регистрирана реална заплаха за сигурността на обществото, за сигурността на критична инфраструктура, но всички сигнали се проверяват.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!