Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Правителството сменя още седем областни управители

Фотографија: БГНЕС
Още 7 областни управители сменя правителството, съобщи говорителят на кабинета Ирина Белчева. Причината - подадени от страна на областните управители молби за отпуск, за да се включат в партийни листи:

Министър-председателят нямаше намерение да прави повече промени сред областните управители, но това би поставило под въпрос честността и прозрачността на проведените избори в тези области. Ето защо ще има смени на областни управители във Видин, Габрово, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен и Перник.

Сами разбирате, няма как да има честни избори, ако областният управител е в листата на някоя от партиите.

Преди седмица правителството смени 14 областни управители.

Проучване, направено от служебното правителство, откъде могат да се доставят машини за гласуване на предстоящия вот, показва, че на този етап не може да се намери страна в Европа, от която необходимият брой да бъде доставен, съобщи говорителят на правителството Ирина Белчева. Чрез дипломатическите мисии са правени запитвания до Холандия, Словения и Франция.

Направеното проучване, за съжаление, към този момент, не дава достатъчно основания да смятаме, че необходимият брой машини може да бъде осигурен за изборите.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Цветелина Стоянова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!