Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Държавата ще бори шума в курортите след полунощ по време на туристическия сезон

| ажурирано 6.6.17. 14.52
Фотографија: БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че през този летен туристически сезон държавните органи ще са безкомпромисни по отношение на прекомерния шум след 24.00 часа. След работно съвещание с министри и шефове на агенции Симеонов уточни, че приоритетно ще бъдат извършвани мащабни проверки по всички направления на заведенията, които си позволяват наднормен шум във времето за почивка:

Смятаме, че сме в дълг на почиващите български граждани и чужденци основно в посока на обезпечаването на спокойствието след 24 часа.

Ще бъдат изградени подсилени междуведомствените центрове за проверки, ще има и обявен национален телефон за сигнали, свързани с повишени нива на шума, съобщи още вицепремиерът, според когото ще се приемат както официални, така и анонимни сигнали.

МВР ще участва активно в съвместните проверки на институциите не само за шума, но и за укриване на приходи – съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Това лято освен полицаи от Полша, Чехия и Румъния по Черноморието ще има командировани и полицейски служители от Германия.

Много са полезни те като стане въпрос за документи. Някой го арестуваме, отива той и говори с него, бързо го освобождаваме, защото е турист. Лош или добър, но турист,
заяви Радев.

Държавата засилва контрола за качеството на вода, въздух и храна по курортите, допълни здравният министър Николай Петров.

Става дума за милиони хора, които имат права. Всичко това, което касае услугата, за която те са си платили. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!