Подкаст на српском
Величина текста
Бугарски национални радио © 2024 Сва права задржана

Каракачанов: Трябва да се търси диалог в коалицията

Фотографија: БГНЕС


НФСБ остава в управляващата коалиция, обяви Валери Симеонов. Членове на ръководството на партията представиха на пресконференция окончателната си позиция за коалиционните взаимоотношения.

Преди това лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, част от коалицията, заяви при откриване на учебната година на Военната академия, че не смята, че партията на Валери Симеонов ще излезе от управляващата коалиция:

„Всеки един опит или всякаква ситуация, при която част от коалицията напусне, не е добре за самата коалиция. Не смятам, че трябва да подхождаме по начин, по който да разсъждаваме така: „Абе може и без тях, ще намерим кой да ги замести“. Тогава подменяме логиката и ценностната система на тази коалиция. Моето поведение е било и ще бъде към това да се запазва коалицията и да се търси баланс, да се търси диалог, а не да се търси… Ще бъда по-мек - да си организираме престрелки през медиите“.

Премиерът Бойко Борисов ще обсъди с коалиционните партньори от "Обединени патриоти" предстоящи промени в правителството след оставките на министрите на вътрешните работи, на регионалното развитие и на транспорта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!