ГЕРБ-СДС са под номер 32, БСП с 33-ти номер за вота 2 в 1 на 14 ноември

Радев-Йотова са с №6 в бюлетината, Герджиков-Митева са под номер 15

Двойката Лозан Панов - Мария Касимова са с №19

| обновено на 13.10.21 в 15:13
Снимка: БГНЕС

Кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова ще бъде под номер 6 в бюлетината в изборите за държавен глава, отреди жребият, изтеглен в ЦИК.

Анастас Герджиков и Невяна Митева ще са под номер 15. Лозан Панов и Мария Касимова получиха номер 19, а кандидатът на ДПС Мустафа Карадайъ ще е под номер 17. Първи номер в бюлетината за президент се падна на Йоло Денев, издигнат от Инициативен комитет. Под номер 2 е Николай Малинов от партия "Русофили за възраждане на отечеството". 

Певицата Луна Йорданова ще фигурира под номер 16 в бюлетината за президент.

При партиите и коалициите, участващи в избора за народни представители  ГЕРБ-СДС ще фигурира под 32-ри номер в бюлетината, БСП с 33-ти номер, „Има такъв народ“ с 24-ти, и "Демократична България" с 30-ти номер, и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ - 31-ви номер. На „Продължаваме промяната“ се падна номер 25 в бюлетината за депутати.

Според анкетите основният претендент за „Дондуков“ 2 си остава Румен Радев, на който се падна номерът на отличника - 6 в бюлетината за президент, но представител на Комитета не коментира пред медиите тази нумерология.

Проф. Милена Стефанова от Софийския университет от Инициативния комитет, издигнал Анастас Герджиков и Невяна Митева, пожела успех на всички участници: „Като всяко едно число е добро число. Важно е кой стои зад него и ние сме доволни. Оттук нататък на добър час“.

Третият основен играч за държавен глава, според социолозите, е Лозан Панов, издигнат от Инициативен комитет. Той ще е с номер 19 в бюлетината: „Президентът има много отчетлива роля, която касае съдебната власт и система и мислим, че тя досега не е уплътнена. Трябва да се изпълни със съдържание“.

Номерата в бюлетината за народни представители

Амбицията да спечели изборите за депутати имат от ГЕРБ-СДС. Под номер 32 се явява коалицията. Росен Желязков заяви: „Ние залагаме само и единствено на нашите плюсове. На минусите, на популизма, на отрицанието заложиха тези, които не съумяха два парламента да съставят устойчиво правителство“.

БСП също ще се бори за първото място на парламентарния вот под номер 33. Христо Проданов от левицата коментира: „Така, че ние ще направим всичко възможно в предизборната кампания да станем първа политическа сила, защото ГЕРБ са нашият основен опонент“.

24-ти номер се падна на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, а 25-и е за „Продължаваме промяната“. Никола Минчев от новата формация каза, че номерът на бюлетината няма значение: „Първо място си поставяме като заявка с повече справедливост, по-малко корупция и с по-високи доходи за всички българи, без хора под прага на бедността“.

Но от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ с номер 31 се виждат като гарант в следващия парламент за това, че промяна ще има. Мая Манолова: „Трябва да бъдем част от следващия парламент, за да има мнозинство на промяната и правителство на промяната“.

30-ти номер в бюлетината за депутати е за „Демократична България“.

Пълен списък с участниците на изборите и номерата в бюлетината:

1. Йоло Денев и Марио Филев (Инициативен комитет);

2. Николай Малинов и Светлана Косева („Възраждане на отечеството“);

3. Росен Миленов и Иван Иванов (Инициативен комитет);

4. Валери Симеонов и Цветан Манчев („Патриотичен фронт“);

5. Костадин Костадинов и Елена Гунчева („Възраждане“);

6. Румен Радев и Илияна Йотова (Инициативен комитет, подкрепен от БСП, ИТН и Продължаваме промяната);

7. Горан Благоев и Ивелина Георгиева (Национално обединение на десницата – Републиканци за България и КОД);

8. Благой Петревски и Севина Хаджийска („Български съюз за директна демокрация“);

9. Марина Манчева и Савина Луканова (Инициативен комитет);

10. Александър Томов и Лъчезар Аврамов („Българска социалдемокрация“);

11. Волен Сидеров и Магдалена Ташева („Атака“);

12. Боян Расате и Елена Ваташка (Инициативен комитет);

13. Жельо Желев и Калин Крулев („Общество нова България“);

14. Светослав Витков и Веселин Белоконски („Глас народен“);

15. Анастас Герджиков и Невяна Митева (Инициативен комитет);

16. Луна Йорданова и Иглена Илиева (Инициативен комитет);

17. Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова (ДПС);

18. Цвета Кирилова и Георги Тутанов (Инициативен комитет);

19. Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе (Инициативен комитет);

20. Мария Колева и Ганчо Попов (партия „Правото“);

21. Милен Михов и Мария Цветкова (ВМРО);

22. Георги Георгиев и Стоян Цветков (Българско национално обединение - БНО);

23. Веселин Марешки и Полина Цанкова („Воля“);

24. „Има такъв народ“;

25. „Продължаваме промяната“;

26. МИР;

27. „Благоденствие, обединение, градивност“;

28. „Български национален съюз“;

29. „Пряка демокрация“;

30. „Демократична България“;

31. „Изправи се БГ! Ние идваме!“;

32. ГЕРБ-СДС;

33. „БСП за България“;

34. „Българска прогресивна линия“;

35. „Партия на зелените“;

36. „Бригада“.

Официалният старт на предизборната кампания е на 15 октомври.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Иван Стамболов-Сула

Иван Стамболов: Балотаж с партиите в НС ще осигури по-спокойно управление на победителя

При нашите условия и обстоятелства, след толкова избори за последните години и почти еднаквия резултат – фрагментиран български парламент, може би трябва да се провежда балотаж с партиите, минали 4-процентния праг за Народно събрание, за да може победителят да управлява спокойно. Това предложение изложи пред БНР-Радио София коментаторът..

публикувано на 11.06.24 в 10:22

При обработени 100% протоколи: ГЕРБ-СДС - 24,7%, ДПС - 17,07%, ПП-ДБ - 14,33%

До края на деня всички 31 Районни избирателни комисии трябва да предадат в ЦИК протоколите от гласуването в неделя за повторна проверка. След отстраняване на така наречените несъответствия ЦИК ще обяви в сряда окончателните резултатите от вота за българските представители в Европейският парламент - като проценти и разпределени мандати, а в четвъртък и..

публикувано на 11.06.24 в 07:39

При обработени 97,03% протоколи: 7 партии в новото НС

Седем политически партии и коалиции ще влязат в 50-ото Народно събрание, показват междинни данни на Централната избирателна комисия при обработени 97,03% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ДПС, ПП-ДБ, "Възраждане", "БСП за България", ИТН и ПП "Величие". Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в проведените..

публикувано на 10.06.24 в 19:07
Христо Иванов

Христо Иванов подава оставка като лидер на "Да, България"

Христо Иванов съобщи на брифинг днес, че подава оставка като лидер на "Да, България": "Считаме, че този резултат за партиите от нашата коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България" изисква сам по себе си поемането на лидерска отговорност, поради което аз си подадох оставката и колегите подкрепиха това решение". При обработени..

публикувано на 10.06.24 в 14:46

Екзитпол: Шестима български евродепутати в групата на ЕНП

6 места ще има България в политическата група на Европейската народна партия в Европарламента, сочи оповестеният екзитпол за страната ни. По всяка вероятност 5 от тях ще са на ГЕРБ-СДС и 1 на ДБ.  Веднага след това идват евродепутатите ни в  "Обнови Европа" - 5 на брой, от които 3-ма от ДПС и 2-ма от ПП. Двама български евродепутати ще..

публикувано на 09.06.24 в 20:54

Мая Падешка от Неапол: Хубавото е, че и много български туристи идват да гласуват

Изборният ден на сънародниците ни в Неапол върви спокойно. Още с отварянето на секцията е имало желаещи да гласуват . " В момента работим на пълни обороти " - каза за Радио България Мая Падешка. Тя е член на секционната избирателна комисия, която се намира в сградата на Българското консулство в Неапол. "Има хора, които..

публикувано на 09.06.24 в 15:40

90 на сто от хората гласуват с хартиени бюлетини

Когато машините бяха нещо ново в изборния ден, много хора от любопитство пробваха. Днес обаче 90 на сто гласуват с бюлетини. Това съобщи пред БНР-Радио София Ралица Костова – председател на 26-а СИК в 15-о средно училище в столичния квартал "Надежда 2".“ Изборите там текат нормално, без проблеми. До 10 часа са гласували около 50 души -..

публикувано на 09.06.24 в 10:58
Яница Петкова

Яница Петкова: Избирателната активност ще даде много отговори

Очакваната избирателна активност на изборите на 9 юни е 40,2% и е съизмерима с предишните избори за Народно събрание. В сравнение с началото на предизборната кампания няма драстично разместване на партиите като възможност да участват в българския парламент и като численост на своите представители. Това показват електоралните нагласи според..

публикувано на 07.06.24 в 16:16

Повишено внимание в изборния ден!

За какво да внимаваме в изборния ден - схеми, измами, сигнали, машини, проблемни секции и райони? Къде са проблемите в избирателните секции? Подробности разказа Марио Русинов от Обединение за честни избори .       "Има много богата палитра от различни видове изборни нарушения и измами . Това, което бих препоръчал да следите най-вече са следните..

публикувано на 06.06.24 в 17:52

Организации настояват евродепутатите да бъдат "в ритъма на гражданското общество"

Евродепутатите трябва се ангажират и да бъдат проактивни в осъществяването на редовен и конструктивен диалог с гражданските организации ; веднъж годишно да осъществяват национална среща, на която да информират какъв е напредъкът в усилията им по темите, касаещи гражданското общество; да участват и подкрепят срещи, дискусии, инициативи и..

публикувано на 31.05.24 в 16:47