ООН започва преговори за световен договор за миграциите

публикувано на 21.02.18 в 02:40

Страните от ООН, с изключение на САЩ, поставиха началото на преговори за подписване на Световен пакт за миграциите, който ще бъде необвързващ в юридически план. Проектът на споразумение, което напомня Парижкото за климата, запазва суверенитета на държавите , като признава същевременно, че..

Искането за оставка на Жаблянов от заместник-председателския пост в парламента ще бъде гласувано утре

публикувано на 20.02.18 в 20:26

Предложението за отстраняване на депутата от БСП Валери Жаблянов от поста заместник-председател на Народното събрание е първа точка в дневния ред..

Цветанов: Има административен проблем в казуса с исканата от здравния министър оставка на управителя на НЗОК

обновено на 20.02.18 в 18:52

Има административен проблем в казуса с исканата от здравния министър Кирил Ананиев оставка на Управителя на Здравната каса Камен Плочев. Това..

Икономиката ни е достигнала капацитета си

публикувано на 20.02.18 в 19:58

Българската икономика се развива добре и почти няма незаети работни места - така изглеждат тенденциите, очертани от последните данни на Националния статистически институт. Въпреки добрите темпове на икономически растеж, най-вероятно окончателните данни за 2017 година ще покажат, че..

Отбелязваме Световния ден на социалната справедливост

публикувано на 20.02.18 в 17:55

Ние се отдалечаваме от средното ниво на развитие на Европейския съюз на човек от населението. Това поясни в интервю за предаването "Нещо..

ЕК започва дебат за употребата на блокчейн технологията

публикувано на 20.02.18 в 16:13

Европейската комисия започва дебат за употребата на блокчейн технологията. Това е технологията, която стои зад биткойна, а нейни..