Петков: Ако ГЕРБ не могат да се отърват от тази зависимостта си от Пеевски, ще се борим от страната на опозицията

"Продължаваме промяната- Демократична България" може да разговарят с ГЕРБ за бъдещо управление, но само ако бъде сложен край на зависимостта на ГЕРБ от Пеевски, заяви в Перник съпредседателят на "Продължаваме промяната" и водач на листата в Перник и в 23 МИР- София Кирил Петков.

Пред журналисти в Перник Кирил Петков подчерта, че "Продължаваме промяната- Демократична България” ще отстояват политиките, в които вярват, дори ако трябва и като опозиция.

"В момента има една сделка в България. Пеевски държи голяма част от перманентната власт в Прокуратура, служби, регулатори. Той гарантира на Борисов, че докато той държи тези паралелни структури Борисов може да бъде спокоен и ГЕРБ- депутатите могат да бъдат спокойни. А пък ГЕРБ гарантират с техните гласове, че докато тези гласове са там, няма да има реални реформи, а ще си говорим само на хартия. Ако ГЕРБ може да се отърве от захвата на Пеевски, ние можем да седнем да говорим с тях с договора, който им бяхме сложили на масата, с ясни дати за реформа. Ако те не могат да се отърват от тази зависимост, и то не казвам от ДПС, казвам от Пеевски, то тогава ще стоим и ще се борим от страната на опозицията", каза Петков.

Той отрече да има нещо знаково в това, че ген. Атанас Атанасов не е сред водачите на листи:

"Ние сме заедно в най- големия софийски МИР. Аз съм № 1 там също, той е №2. Нашата общност става все по- консолидирана. Вече се говори за ПП-ДБ като едно. Много им се искаше да ни разцепят, да ги счупят, да ти разпукат организациите. Не. заедно сме".

В Перник Кирил Петков се срещна с актива и симпатизанти на ПП-ДБ. Заедно с него бяха Асен Василев и Николай Денков.


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Хасково няма задържани за купуване на гласове

В Хасково няма задържани за купуване на гласове при провеждащата се днес операция, но има арестувани 6-ма за държане на наркотици. От началото на предизборната кампания в ОД МВР -  Хасково са получени два сигнала за нарушаване на политическите права на гражданите, докладвани са на прокуратурата, но са се оказали неоснователни. Операцията се провежда в..

публикувано на 04.06.24 в 17:12

Втори диспут по "Радио София": Децентрализация на местно ниво и инвестиции

Втори безплатен диспут организира "Радио София" в кампанията за предстоящите избори за народни представители. Темата на диспута е: "Децентрализация на местно ниво и инвестиции. Развитие на регионите и туризъм" , а водещ е Константин Лавсов. Участват: КП ЛЕВИЦАТА! (ПП АБВ (АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ), ПП ДВИЖЕНИЕ 21, ПП..

публикувано на 04.06.24 в 16:00
Зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева.

ЦИК с обучителен материал как да се различават действителни и недействителни бюлетини

Към днешна дата секциите за гласуване в страната са 12 898, включително 322 подвижни, в които вота си да упражнят хора с трайни увреждания. Предстои да се образуват и секции в домове за стари хора, в местата за задържане и изтърпяване на наказания, както и в болнични заведения . На вота в неделя секциите на територията на страната с машина за..

публикувано на 04.06.24 в 15:33

Дублират се членове на ОИК и на РИК в Благоевград, а председателят е един и същ!?

Броени дни остават до изборите за национален и европейски парламент, а някои от делата за оспорване на резултатите от местните избори в област Благоевград продължават да държат в напрежение политическите сили, обществото и избирателните комисии. Интересното в областния център на Пиринско е, че част от състава на Общинската избирателна комисия..

публикувано на 04.06.24 в 13:20

Само с хартиени бюлетини ще гласуват в 105 секции в Пернишко

В 105 избирателни секции в област Перник ще се гласува само с хартиени бюлетини, съобщи председателят на РИК Румяна Петрова.  Изцяло хартиен ще бъде вотът в община Ковачевци, във всички останали общини ще има и секции с машини.  260 са избирателните секции в област Перник. В 155 от тях гласоподавателите ще избират как да гласуват - дали..

публикувано на 04.06.24 в 11:57

Къде в Шуменско ще има секции за хората с увреждания?

Предприетите мерки по общини за гласуване на хората със зрителни или физически увреждания са публикувани в сайта на Районната избирателна комисия в Шумен. В справката е посочено в кои населени места има секции с подвижни рампи, както и къде секционните комисии са на по-висок от първия етаж на сградите.  Там, където с кметска заповед са определени..

публикувано на 04.06.24 в 10:33

Села без секции: Дали хората от тях ще пътуват, за да гласуват?

Жителите на няколко антоновски села нямат избирателни секции. Причината е малкият брой хора в тези селища. Така и на изборите 2 в 1 на 9 юни те ще трябва да отидат до съседни села, за да упражнят своя вот, обясни секретарят на община Антоново Мехмед Мехмедов:  Той каза, че в Шишковица например има 19 избиратели, но в селото няма подходяща..

публикувано на 04.06.24 в 08:30

По-малко международни наблюдатели на предстоящия вот 2 в 1

Международните наблюдатели този път няма да са толкова много, колкото на предходни избори. Това съобщи в интервю за БНР Десислава Христова, която е с дългогодишен опит в наблюдението на избори. Тя подчерта, че е важно да има страна извън тесния партиен интерес , която да следи равнопоставения достъп на гражданите до изборния процес. "Да..

публикувано на 04.06.24 в 08:15
Архив

3 специализирани секции в Айтос за хората с увреждания

В три специализирани избирателни секции ще могат да гласуват хора с физически и зрителни увреждания в Айтос на 9 юни, информират от общинската администрация.   Те са с номер 14 в заседателната зала на общината, с номер 15 в малката заседателна зала и с номер 16 в общинския център за социални и здравни услуги на улица „Гурко“ 3.  Заявки за..

публикувано на 04.06.24 в 07:45

180 машини за гласуване ще има за местните избори на 23 юни

180 машини за гласуване ще има за местните избори на 23 юни, стана ясно на днешното заседание на Централната избирателна комисия. 172 устройства са предвидени за редовните избори за кмет на Панагюрище, за общински съветници в Хасково и Борован, и за кметове на 7 кметства. Останалите 8 машини са предвидени за частичния вот, който ще определи 16 кметове..

публикувано на 03.06.24 в 21:40