155 имена са включени в листите за народни представители в Ямбол

Ямбол
Снимка: Емил Енчев

Значително е нараснал броят на  кандидатите за народни представители от Ямболския избирателен район. В регистрираните 31 листи в районната комисия са включени общо 155 имена, докато на изборите миналата година, претендентите са били 107. Ямболските избиратели изпращат в парламента четирима свои представители.

Близо 40 са кандидатите за едно депутатско място, като броят на мъжете е два пъти по-голям от броят на жените кандидати, уточни председателят на РИК в Ямбол Ани Канева:

„Това, което забелязах е, че голяма част от листите се преповтарят от миналите парламентарни избори“.

Повтарят се и водачите на големите партии. За поредна година начело на листата на ГЕРБ- СДС е бившият областен управител на Ямбол и настоящ депутат Димитър Иванов. Мирослав Иванов отново повежда листата на ПП- ДБ, а Кристиян Вигенин, който е начело и на евролистата на БСП, оглавява и листата за местен парламент от Ямбол. Никола Димитров от Възраждане също за пореден път е на първото място в ямболската листа.

В  избирателния район ще бъдат сформирани 228 секции в петте общини на областта.

По публикацията работи: Християна Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Стара Загора

С 2/3 по-малко са заявленията за гласуване по настоящ адрес в Старозагорско

С две трети по-малко са заявленията за гласуване по настоящ адрес в община Стара Загора за тези избори в сравнение с предходните. Това съобщи секретарят на общината Делян Иванов. До момента са подадени 1200 заявления, при над 3800 преди година. На 25 май изтича срокът, в който желаещите да гласуват по настоящ адрес могат да подадат..

публикувано на 23.05.24 в 09:00

Продължава практиката партиите да сменят представителите си в СИК

Продължава практиката партиите да сменят представителите си в секционните избирателни комисии. Това е постоянен процес, който не е спирал, коментира председателят на РИК Кърджали Иван Робов. Той е умерен оптимист, че членовете на СИК ще са достатъчно подготвени да проведат изборния процес на 9 юни. Иван Робов : " За пореден път правим две в едно...

публикувано на 23.05.24 в 08:50

Доставиха 13 машини за пробното гласуване в Бургаско

13 броя специализирани устройства за машинно гласуване с инсталирана демо версия са доставени за област Бургас в Районна избирателна комисия (РИК). Те ще бъдат използвани за разяснителна кампания за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.  Устройствата са предоставени на..

публикувано на 23.05.24 в 08:40

Демонстрационните машини за вота са предоставени на общините в Габровско

Демонстрационните машини за вота на 9 юни са предоставени на общините в Габровския избирателен район. Устройствата ще са на разположение, по определен график, на всички избиратели, които искат да се ориентират по-добре и пробно да гласуват.  Подготовката за предстоящия вот преминава нормално в Габровския избирателен район и в предвидените..

публикувано на 22.05.24 в 19:29

228 са сформираните избирателни секции в Ямболско

Близо 1800 членове на секционни избирателни комисии в Ямболска област ще участват в предвидените обучения за предстоящите избори на 9 юни. През следващата седмица започват и демонстрациите за машинно гласуване. 228 са сформираните секции в ямболския избирателен район, като в 155 от тях ще се гласува и с машина. В областния център са..

публикувано на 22.05.24 в 17:00

СДВР с акция "купен вот" в кв. "Христо Ботев" – 26 са арестуваните

Специализирана полицейска операция срещу търговията с вот и срещу нарушаването на политически права на гражданите се провежда в София, съобщиха от СДВР. Засилено полицейско присъствие има в кв. "Христо Ботев". Полицейските действия започнаха рано тази сутрин. Някои улици са блокирани от униформени. Директорът на СДВР Любомир Николов каза..

публикувано на 22.05.24 в 09:16
Калин Стоянов

Между 50 и 100 лева остава цената за купен глас на изборите

Между 50 и 100 лева остава цената за купен глас за предстоящите избори.Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.  Най-много сигнали до момента са получени за Бургас и Варна. "До момента имаме получени общо 62 сигнала за нарушавне на изборния процес, имаме образувани 26 досъдебни производства като в тази цифра не влиза..

публикувано на 21.05.24 в 17:10
Росица Матева

ЦИК създава организация за бърза обработка на резултатите от секционните протоколи

Централната избирателна комисия създава организация за бърза обработка на резултатите от секционните протоколи в районните избирателни комисии и след това при постъпването им за повторна проверка в Комисията.  За целта фирмата "Информационно обслужване" ще осигури повече оператори за обработката за данните от двойният вот на 9-ти юни...

публикувано на 21.05.24 в 17:02

5 демонстрационни машини са предоставени за разяснителната кампания в област Добрич

Във връзка с разяснителна кампания за предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. за област Добрич са определени и доставени пет броя специализирани устройства за машинно гласуване с инсталирана демо версия. Това съобщиха от Районна избирателна комисия, като добавиха, че..

публикувано на 21.05.24 в 14:28

12 души са задържани за купуване на гласове в област Варна

12 души са задържани за купуване на гласове при специализирана полицейска операция на Областната дирекция на МВР във Варна на територията на цялата област за купуване на гласове  и срещу битовата престъпност. По предварителни сигнали в различни малки населени места в различни общини в региона - Провадия, Бяла и др.,  са задържани лица, които..

публикувано на 21.05.24 в 12:07