Десислава Атанасова: Един милион и сто хиляди гласуваха за ГЕРБ с лидер Бойко Борисов, а не с някой друг

ГЕРБ ще състави кабинет на малцинството, а премиер ще бъде лидерът Бойко Борисов – това решение на партията, която получи най-много гласове на изборите, коментира в предаването "Преди всички"  Десислава Атанасова .  Това решение беше взето от..

публикувано на 07.10.14 в 09:54

Мартин Димитров: Трябва да се постигне споразумение по ключовите за България проблеми, по които да работи силно правителство

Трябва да се постигне споразумение по ключовите за България проблеми, по които да работи силно правителство, заяви в предаването на "Хоризонт" "Преди всички" Мартин Димитров от Реформаторския блок. Той коментира разнопосочните сигнали, които идват от..

публикувано на 07.10.14 в 09:49

Георги Васев: В тези преговори водеща трябва да бъде ясната позиция по основните въпроси на обществото

Георги Васев , председател на ВМРО – Благоевград, заяви в предаването "Преди всички", че в преговорите за сформиране на правителство не трябва да се поставят условия, а водещи – да бъдат интересите на обществото. Това, с което трябва да се заеме..

публикувано на 07.10.14 в 08:40
Милко Багдасаров

Милко Багдасаров: БСП не може да бъде патерица на друга партия

Първи консултации за подкрепа на правителство на малцинството започва ГЕРБ.  Милко Багдасаров , член на ръководството на БСП, коментира в предаването "Преди всички", че Изпълнителното бюро днес ще обсъди позицията на партията на тези преговори и ще се..

публикувано на 07.10.14 в 08:25

ЦИК извършва повторна обработка на изборните резултати

Окончателните резултати от предсрочните парламентарни избори у нас ще станат известни след повторната обработка, която се извършва в момента, съобщиха от Централната избирателна комисия. Едва след повторната проверка ще са ясни разпределението на мандатите..

публикувано на 07.10.14 в 07:50

"Икономист": Нестабилността в България се задълбочава

След парламентарните избори нестабилността в България се задълбочава, пише авторитетното британско издание "Икономист" . В статията се посочва, че след 18 месеца на политически сътресения изборите не са излъчили категоричен победител и са довели до..

публикувано на 07.10.14 в 07:45

ЦИК обяви резултатите при 100% първично обработени протоколи от секционните комисии от страната

При 100 процента първично обработени протоколи на секционните комисии от страната ГЕРБ получава 32,66 % от гласовете, "БСП-Лява България" - 15, 41 на сто, ДПС - 14,83, Реформаторският блок - 8,88 на сто, Патриотичният фронт е със 7,28, а "България без..

публикувано на 06.10.14 в 20:30

Отлив от избиратели и липса на доверие в избирателния процес, отчитат международните наблюдатели

България продължава да запазва имиджа си на последна в Европейския съюз по отношение на напредъка в борбата си срещу корупцията и прозрачността на изборите. Това отчетоха международните наблюдатели, които следяха произвеждането на изборите в България...

публикувано на 06.10.14 в 18:25

Георги Кадиев: Не искам смяна на председателя, искам смяна на лицата

Минорно настроение в редиците на БСП. Избирателят отреди ролята на опозиция на левицата, каза председателят на партията Михаил Миков и обеща на "Позитано " 20 да направят детайлен анализ. Според Георги Кадиев мимикрията на промяна, която..

публикувано на 06.10.14 в 17:41

Йордан Христосков: Партиите не предложиха идеи за икономическото развитие на България

По време на предизборната кампания партиите не са предложили идеи по отношение на икономическото и социално развитие на  България. Оценката е на социалния министър Йордан Христосков . Той участва в международна конференция, посветена на икономически..

публикувано на 06.10.14 в 17:36

Проф. Палангурски: Този път парламентарната аритметика не решава всичко

Проф. Милко Палангурски, преподавател във Великотърновския университет, изследовател на парламентаризма, разказа в предаването "Нещо повече", че през 1901-ва година също е имало осем парламентарни групи. То прилича на един друг период,..

публикувано на 06.10.14 в 17:29

Проф. Евгения Иванова: Едва ли е възможно правителство на малцинството

Според проф. Евгения Иванова , преподавател в Нов български университет, специалист по етническа политика, ДПС е отключило края на правителството на Пламен Орешарски и това няма нищо общо с протестите, нито с нещо друго. ДПС, с нещо, което беше..

публикувано на 06.10.14 в 17:22

Председателят на ЕНП се надява на дясноцентристка коалиция в България

Председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол изрази увереност, че Бойко Борисов ще успее да сформира дясноцентристка коалиция, способна да посрещне предизвикателствата пред България. Дол поздравява лидера на ГЕРБ за победата и за два..

публикувано на 06.10.14 в 17:03

Антоанета Христова: Случи се кошмарът за политиците

Политическият психолог Антоанета Христова, директор на Института за населението и човека при БАН, заяви в предаването "Нещо повече", че за политиците се е случил кошмарът. Тогава, когато схемата на решението на гласоподавателите не им..

публикувано на 06.10.14 в 16:41

Волен Сидеров смята, че държавата може да влиза от избори в избори

Според лидера на "Атака" Волен Сидеров е възможно държавата да влиза от избори в избори. Като мотив за това той изтъкна факта, че половината от българите не са отишли да гласуват вчера. Друга процедура няма. Другата процедура какво е,..

публикувано на 06.10.14 в 16:30

Отлив от избиратели и липса на доверие в избирателния процес, отчитат международните наблюдатели

България продължава да запазва имиджа си на последна в Европейския съюз по отношение на напредъка в борбата си срещу корупцията и прозрачността на изборите. Това отчетоха международните наблюдатели, които следяха провеждането на изборите в..

публикувано на 06.10.14 в 16:06

Патриотичният фронт иска правителство на националното спасение

Патриотичният фронт обяви, че за тях участието във властта не е самоцел. От формацията се обявиха за правителство на националното спасение и за законова изолация на ДПС чрез промени в Изборния кодекс. Включително с искане за забраната на тази..

публикувано на 06.10.14 в 16:04

Седем протокола се очакват, за да може ЦИК да обяви окончателните резултати

Седем протокола се очакват, за да може Централната избирателна комисия (ЦИК) да обяви окончателните резултати от предсрочните парламентарни избори. По предварителни данни на ЦИК, гласувалите в извънредния вот са малко над 49%. Активността обаче е..

публикувано на 06.10.14 в 15:47

Божидар Данев: Партиите трябва да бъдат обединени в името на националния просперитет

Явно е, че правителството трябва да бъде основано на националните приоритети, в това число и приоритетите на българската икономика. И в този смисъл съм доволен, защото това ще е правителство на националния консенсус , каза Божидар Данев, изпълнителен..

публикувано на 06.10.14 в 15:13

Проф. Даниел Вълчев: Политиката не е въпрос на симпатия и антипатия

Проф. Даниел Вълчев , член на Движение "България на гражданите", смята, че въпросът дали Реформаторският блок трябва да си сътрудничи с ГЕРБ в съставянето на правителство е следствие от други въпроси: Първо, ние трябва да си..

публикувано на 06.10.14 в 14:58