Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОНМ на БНР - Хумореска

ОНМ на БНР - Хумореска

Игор Стравински - Жар птица


ВИЖТЕ ОЩЕ

70 години Оркестър за народна музика към БНР

"Трудно е да се опишат емоциите от концерт, който те е разтърсил за дни напред. Вторият концерт от юбилейната музикална тетралогия „70 години Оркестър за народна музика към БНР“ бе съпреживян в Първо студио на Българското национално радио на 16.02. с близо двестa късметлии, едва успяли да се снабдят с билети. Аудиторията на програма „Христо Ботев“..

публикувано на 20.02.23 в 16:21

Запис на Александрина Пендачанска и Радиооркестъра

На 11.07.2022 г.  в Първо студио на БНР бяха осъществени нови студийни записи на голямата българска оперна певица Александрина Пендачанска, която се включи в идейния проект на БНР и дирекция „Музикална продукция и състави“ за издаване на нов компакт диск с изпълнения на големите съвременни български гласове в сферата на оперната музика. Записите бяха..

публикувано на 29.11.22 в 10:14

Истината за Радослав Славчев – Riverman е в музиката

Той е изключително заразяващ с музиката си, с присъствието си и с усещането, което носи, вярвайки, че нотите спасяват света на човека. Колегите му по сцена го определят като безупречен, страшно талантлив и високо професионален творец. Има над 15-годишна концертна дейност с поредица забележителни моменти в нея: първи авторски албум „The Truth”, покана от..

публикувано на 14.11.22 в 10:18

Любов в неравноделен такт. 70 години Оркестър за народна музика.

Те имат сърце, което пулсира в  неравноделен такт и което познава тайната на всяко българско хоро. Те са сред най-добрите инструменталисти в българския фолклор, а заедно свирят, записват най-доброто и го пазят в архива на Българско национално радио, за да я има традицията и да се пази народната мъдрост. Защото фолклорът това сме всички ние...

публикувано на 18.10.22 в 17:10

Стоян Караиванов познава душата на тангото в звука на един любим бандонеон

фотокредит: Изабел Янкова Какво свързва 1935-та с 2022-ра, музиката на Астор Пиацола с една българска премиера от Даниел Бинели, музиканта Стоян Караиванов със симфониците на БНР? Отговорът звучи красиво: бандонеон. Музикалният инструмент на тангото. „Той е от онези млади музиканти, които са в непрекъснато търсене и..

публикувано на 07.10.22 в 15:32