Обещаващо начало на сезон 2017/2018

Обещаващо начало със Симфоничния оркестър, Оркестъра за народна музика, Биг бенда на БНР и отличителни солисти предвещават трите откриващи концерта за сезон 2017/2018.

На 27 септември Радиосимфониците ще посрещнат сезон 2017/2018 със световнопризнатия пианист Алексей Володин, под палката на новия главен диригент на оркестъра Марк Кадин.
В началото на октомври ни очаква един прекрасен проект между Биг бенда и пленителната Хилда Казасян с музиката, аранжиментите и участието на Христо Йоцов в Зала "България".
Грандиозен проект и от Оркестъра за народна музика, съвместно с  хора на ансамбъл „Филип Кутев” ще зарадва почитателите на фолклора на 06 октомври. 


Симфоничен оркестър

27.09.2017, 19:30 часа - зала "България"

 Пьотр Илич Чайковски - Концерт  за пиано и оркестър №1

 Дмитрий Шостакович - Симфония № 5

   

Солист Алексей Володин

Диригент Марк Кадин 


Facebook @SymphonyOrchestraBNR


Биг бенд

04.10.2017, 19:30 часа - зала "България"

Концерт с Хилда Казасян и музиката, аранжиментите и участието на Христо Йоцов

Диригент Антони Дончев

Facebook @BigBandBNR


Оркестър за народна музика 

06 октомври, 19:30 часа - зала "България"

 „Вокално-инструментални картини” 

Съвместен проект с хора на ансамбъл „Филип Кутев”

Диригент Димитър Христов


Facebook @BNR.FolkOrchestra


Очаквайте подробна информация за програмата на всички състави и образователната програма на "Музикална къща БНР" за сезон 2017/2018  на http://bnr.bg/music


ВИЖТЕ ОЩЕ

Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР с коледен концерт на 1 декември в зала „България“

Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР започват празничния сезон с коледен концерт на 1 декември от 19.30 ч. в зала „България“. Под диригентството на Марк Кадин те ще изпълнят Празничната оратория за солисти, смесен хор и оркестър „Коледа“ на Димитър Ненов. С това непознато за широката аудитория произведение, радиосимфониците ще отдадат почит..

обновено на 17.11.17 в 18:09

Оркестърът за народна музика на БНР чества юбилея на Добрин Панайотов с концерт на 23 ноември в Първо студио на радиото

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов подготвя истински фолклорен празник, с който на 23 ноември от 19:30 ч. ще поведе зрителите „По пътя на твореца“. Юбилейният концерт е по повод 70-годишнината на Добрин Панайотов – диригент,  композитор и аранжор, създател на десетки фолклорни песни, дългогодишен диригент на оркестъра..

публикувано на 07.11.17 в 15:02

Отличие „Златна монета“ за Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев

Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев  получи отличието „Златна монета“ за принос в развитието на българската култура. Отличието на Съвета на европейската научна и културна общност и Клуба на българския културен и научен елит се връчва на обществено признати представители на Българската интелигенция. Номинациите се правят от 180 известни..

публикувано на 30.10.17 в 13:33

Конкурс за попълване състава на Симфоничния оркестър на БНР със солист-оркестрант заместник водач в група Втори цигулки

Българското национално радио обявява конкурс за попълване състава на Симфоничния оркестър на БНР със солист-оркестрант, заместник-водач в група Втори цигулки. Конкурсът ще се проведе на 28 ноември 2017 г. от 14 часа в зала "Орфей" на БНР – София, бул. Драган Цанков №4 Кандидатите да имат завършено средно специално музикално или..

публикувано на 30.10.17 в 11:55

Пътуване в епохата на Барока и среща с Вивалди

Пътуване в епохата на Барока и среща с Вивалди организира Музикалната образователна програма на БНР на 28 октомври в Балната зала на Националната галерия Вълшебно пътуване във времето на Барока и вълнуваща среща с Вивалди предлагат първите два концерта от образователната програма на „Музикална къща БНР“ за този сезон на 28 октомври,..

обновено на 25.10.17 в 14:53