Обещаващо начало на сезон 2017/2018

Обещаващо начало със Симфоничния оркестър, Оркестъра за народна музика, Биг бенда на БНР и отличителни солисти предвещават трите откриващи концерта за сезон 2017/2018.

На 27 септември Радиосимфониците ще посрещнат сезон 2017/2018 със световнопризнатия пианист Алексей Володин, под палката на новия главен диригент на оркестъра Марк Кадин.
В началото на октомври ни очаква един прекрасен проект между Биг бенда и пленителната Хилда Казасян с музиката, аранжиментите и участието на Христо Йоцов в Зала "България".
Грандиозен проект и от Оркестъра за народна музика, съвместно с  хора на ансамбъл „Филип Кутев” ще зарадва почитателите на фолклора на 06 октомври. 


Симфоничен оркестър

27.09.2017, 19:30 часа - зала "България"

 Пьотр Илич Чайковски - Концерт  за пиано и оркестър №1

 Дмитрий Шостакович - Симфония № 5

   

Солист Алексей Володин

Диригент Марк Кадин 


Facebook @SymphonyOrchestraBNR


Биг бенд

04.10.2017, 19:30 часа - зала "България"

Концерт с Хилда Казасян и музиката, аранжиментите и участието на Христо Йоцов

Диригент Антони Дончев

Facebook @BigBandBNR


Оркестър за народна музика 

06 октомври, 19:30 часа - зала "България"

 „Вокално-инструментални картини” 

Съвместен проект с хора на ансамбъл „Филип Кутев”

Диригент Димитър Христов


Facebook @BNR.FolkOrchestra


Очаквайте подробна информация за програмата на всички състави и образователната програма на "Музикална къща БНР" за сезон 2017/2018  на http://bnr.bg/music


ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатната детска музикална образователна програма на БНР с три извънредни издания поради големия интерес

Безплатната детска образователна програма на „Музикална къща БНР“ и този сезон преминава при изключително висок интерес, а местата за срещите на малчуганите с най-изтъкнатите български изпълнители до края на сезона отдавна са изчерпани. Поради огромния интерес, „Музикална къща БНР“ организира три допълнителни издания на детската образователна..

публикувано на 14.02.18 в 17:08

Благодарствено писмо от г-жа Акие Абе

Г-жа Акие Абе, съпруга на японския министър-председател, изпрати благодарствено писмо в Българското национално радио по повод срещата ѝ с Детския радиохор на 14 януари 2018. В писмото се казва:   Уважаеми г-н Велев, Уважаема г-жо Караманова,  Позволете ми да изкажа моята признателност за топлото посрещане и гостоприемство при..

публикувано на 09.02.18 в 23:10

Първи национален конкурс за хорова песен

Българското национално радио съвместно със Съюза на българските композитори , обявяват конкурс за написване на нова българска хорова песен за смесен хор без съпровод. В конкурса могат да участват всички композитори, без ограничения на възраст. Песните, които се предлагат   трябва да са нови, неизпълнявани и да не са предлагани за..

публикувано на 02.02.18 в 16:07

Биг Бендът на НМА „Проф. Панчо Владигеров“ с диригент Михаил Йосифов свири за първи път в Първо студио на БНР

Биг Бендът на катедра „Поп и джаз изкуство” на НМА „Проф. Панчо Владигеров” ще свири за първи път в Първо студио на Българското национално радио на 15 февруари, четвъртък, от 19.30 часа. Младите музиканти излизат на сцената под диригентството на Михаил Йосифов. Концертът е част от Биг бенд джаз академията на Българското национално радио, която..

публикувано на 02.02.18 в 13:23

Том Уудс ще дирижира произведения на Дебюси, Равел и Сен-Санс

С изпълненията на „Прелюд към следобеда на един фавн“ и симфоничната сюита „Морето“ Симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин ще отбележи 100-годишнината от смъртта на Клод Дебюси на 23 февруари, петък, от 19.30 ч. в зала „България“. В програмата на концерта с френска музика ще прозвучат още „Павана за една покойна инфанта“ от Морис..

публикувано на 02.02.18 в 13:11