Обещаващо начало на сезон 2017/2018

Обещаващо начало със Симфоничния оркестър, Оркестъра за народна музика, Биг бенда на БНР и отличителни солисти предвещават трите откриващи концерта за сезон 2017/2018.

На 27 септември Радиосимфониците ще посрещнат сезон 2017/2018 със световнопризнатия пианист Алексей Володин, под палката на новия главен диригент на оркестъра Марк Кадин.
В началото на октомври ни очаква един прекрасен проект между Биг бенда и пленителната Хилда Казасян с музиката, аранжиментите и участието на Христо Йоцов в Зала "България".
Грандиозен проект и от Оркестъра за народна музика, съвместно с  хора на ансамбъл „Филип Кутев” ще зарадва почитателите на фолклора на 06 октомври. 


Симфоничен оркестър

27.09.2017, 19:30 часа - зала "България"

 Пьотр Илич Чайковски - Концерт  за пиано и оркестър №1

 Дмитрий Шостакович - Симфония № 5

   

Солист Алексей Володин

Диригент Марк Кадин 


Facebook @SymphonyOrchestraBNR


Биг бенд

04.10.2017, 19:30 часа - зала "България"

Концерт с Хилда Казасян и музиката, аранжиментите и участието на Христо Йоцов

Диригент Антони Дончев

Facebook @BigBandBNR


Оркестър за народна музика 

06 октомври, 19:30 часа - зала "България"

 „Вокално-инструментални картини” 

Съвместен проект с хора на ансамбъл „Филип Кутев”

Диригент Димитър Христов


Facebook @BNR.FolkOrchestra


Очаквайте подробна информация за програмата на всички състави и образователната програма на "Музикална къща БНР" за сезон 2017/2018  на http://bnr.bg/music


ВИЖТЕ ОЩЕ

Завърши първият етап от Първия национален конкурс за хорова песен

На 19.06.2018 г., жури в състав: проф. Александър Текелиев  – председател на журито и членове: проф. Виктор Чучков ,  Ценко Минкин , Галина Траянова, Любомира Александрова, Георги Еленков и Славил Димитров реши: На Първия национален конкурс за хорова песен в определения от регламента срок – до 31.05.2018 г. за участие в конкурса постъпиха..

публикувано на 20.06.18 в 15:34

Симфоничният оркестър на БНР закрива концертния си сезон на 8 юни в зала „България“

Симфоничният оркестър на Българското национално радио ще закрие концертния си сезон на 8 юни от 19:30 в зала „България“. Радиосимфониците ще представят на публиката за първи път Симфоничен прелюд на Брукнер . Тази творба рядко присъства в концертните афиши, въпреки че е изключително интересна не само като музика, а и поради историята си...

обновено на 04.06.18 в 18:15

Людмил Ангелов и Радиосимфониците

Пианистът Людмил Ангелов ще бъде солист в концерта на Симфоничния оркестър на Българското национално радио с гост-диригент Найден Тодоров . Той ще изпълни Концерт за пиано във Фа от Гершуин. Людмил Ангелов е носител на награди от международните конкурси Фр. Шопен (Полша), Palm Beach (САЩ), Piano Masters (Монте Карло) и World Piano..

обновено на 22.05.18 в 11:17

По следите на ударните инструменти в концерт-спектакъла „Ритмично букварче“

Последният концерт от образователната поредица „По следите на таланта“ ни пренася в света на ударните инструменти и музиката на XX век. Концерт-спектакълът „Ритмично букварче“ е посветен на 90-годишнината от рождението на проф. Добри Палиев - създател на перкусионната школа в България, а заглавието е заимствано от неговия учебник Метроритмичен..

публикувано на 18.05.18 в 17:10

Първи национален конкурс за хорова песен

Българското национално радио съвместно със Съюза на българските композитори , обявяват конкурс за написване на нова българска хорова песен за смесен хор без съпровод. В конкурса могат да участват всички композитори, без ограничения на възраст. Песните, които се предлагат   трябва да са нови, неизпълнявани и да не са предлагани за..

обновено на 17.05.18 в 11:12