Малкият Моцарт в Балната зала на двореца

На връх рождения ден на Моцарт с втория концерт от поредицата „По следите на таланта“ гост-солисти и музиканти от Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР ще ни разкрият света на гениалния композитор. На 27 януари от 10:30 и от 12:30, събота, в Балната зала на Двореца (Национална галерия) на пл. „Александър I“, голямата надежда 10-годишният Ивайло Василев и прекрасната пианистка Гергана Несторова ще се превъплатят в ролите на малкия Моцарт и неговата любима сестра Мария Анна Моцарт(„Нанерл“). Гид в нашето пътуване във времето ще бъде актьорът Стоян Младенов, който ще обясни какво означават рондо, струнен квартет, валдхорна, дует и др. Разказвачът и музикантите ще предизвикат усмивката на всички в залата с истории от живота и музиката на Моцарт и Хайдн, които носят духа на класическата епоха. Режисьор на концерта „Усмивката на Моцарт“ е Елза Лалева.

Билети на касата на Рекламно-информационния център на БНР, онлайн резервации на имейл tsvetanova@bnr.bg и на място в деня на концерта. Билетите за спектакъла са комбинирани и включват посещение и на концерта и на Галерията.

*Вход свободен за деца до 12 години, а за възрастни – 10 лв. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Елза Лалева: С концерт-спектаклите „По следите на таланта“ научаваме децата да го ценят, забелязват и откриват.

Режисьорът на „Усмивката на Моцарт“ в разговор с Петя Цветанова. Най-новото разклонение на Образователната програма на „Музикална къща БНР“ – „По следите на таланта“ ще зарадва малки и големи с два концерта-спектакли по повод рождения ден на Моцарт. В Балната зала на Националната галерия – Двореца прекрасни музиканти от съставите на БНР и..

публикувано на 22.01.18 в 17:59

Виртуозната Екатерина Мечетина за първи път в България с Радиосимфониците

Симфоничният оркестър на Българското национално радио с диригент Марк Кадин започва новата 2018 година с гостуването на виртуозната Екатерина Мечетина. Една от най-ярките руски пианистки ще свири за първи път у нас на 26 януари, петък, от 19.30 ч. в зала „България“. Мечетина свири на пиано от четиригодишна. Първият си самостоятелен концерт..

публикувано на 04.01.18 в 16:58

„Sketches of Spain“ отново в Първо студио на БНР

„Sketches of Spain“, най-успешният проект на Биг бенда на БНР за изминалия сезон, ще бъде представен отново на 18 януари 2018 от 19.30 ч. в Първо студио на БНР. Невероятният интерес към концерта, изключителният успех в препълнената зала и десетките меломани, останали извън нея, доведоха до обещанието за повторение на събитието. Новата 2018 започва..

публикувано на 19.12.17 в 16:39

Предколедна „Музика в портрети“ с Оркестъра за народна музика на БНР на 21 декември

Оркестърът за народна музика на Българското национално радио с диригент Димитър Христов ще представи на публиката концерт от поредицата „Музика в портрети“. В навечерието на Коледа, на 21 декември 2017 от 19:30 в Първо студио на БНР ще чуете изпълненията на блестящи солисти и виртуозни оркестранти гъдуларят Росен Генков и кавалджията Кръстьо..

публикувано на 08.12.17 в 11:47

Клавирен концерт на Такуя Отаки в Първо студио на БНР

Българско Национално Радио и музикална къща „Ориндж Фактори” имат удоволствието да Ви поканят на клавирния рецитал на младия японски пианист Такуя Отаки, лауреат на първа награда на международния конкурс в гр. Орлеан, Франция. Концертът ще се състои в Първо студио на БНР, на 18 декември, понеделник, от 19.00 часа. Билети в..

публикувано на 07.12.17 в 15:22