По следите на ударните инструменти в концерт-спектакъла „Ритмично букварче“

Последният концерт от образователната поредица „По следите на таланта“ ни пренася в света на ударните инструменти и музиката на XX век. Концерт-спектакълът „Ритмично букварче“ е посветен на 90-годишнината от рождението на проф. Добри Палиев - създател на перкусионната школа в България, а заглавието е заимствано от неговия учебник Метроритмичен буквар. За да бъде максимално автентично нашето пътуване във времето, този път ще отворим вратите на Първо студио на БНР, където проф. Палиев дълги години е участвал в репетиции и записи като част от Симфоничния оркестър на Българското национално радио. Наши музикални илюстратори ще бъдат блестящите музиканти от ударната група на Радиосимфониците и деца от Национално музикално училище „Любомир Пипков“. Те ще поднесат разнообразна програма, с която ще разкажат как посредством удар може всеки предмет да се превърне в музикален инструмент и ще демонстрират разнообразието и възможностите на перкусиите. Водещата Елена Бозова ще преведе всички гости в Първо студио през това атрактивно и вълнуващо пътуване, в което всеки в залата ще има възможност да се включи в създаването и преживяването на специално подбраната за него музика. Режисьор и сценарист на концерт-спектакъла е Елза Лалева.

Не пропускайте това вълнуващо „ударно“ шествие на 2 юни от 11:00 часа в Първо студио на БНР!

Входът е свободен за деца до 12-годишна възраст, а за възрастни е 10 лв. Билети ще се продават на място в Рекламно-информационния център на БНР или с предварителна заявка на имейл geshevska@bnr.bg


ВИЖТЕ ОЩЕ

Коледен концерт на Камерен ансамбъл „Силуети“

В рамките на Коледния ден на Еврорадио всяка година европейските радиостанции предлагат поредица от концерти с изтъкнати изпълнители. Коледният концерт на камерен ансамбъл „Силуети“ е част от празничната програма на Еврорадио и ще се излъчи на 16 декември 2018 г. от 18 радиостанции в 13 държави за слушателите в Европа, Австралия и Северна Америка...

публикувано на 06.12.18 в 14:24

Безплатната детска музикална образователна програма на "Музикална къща БНР"

Детската образователна програма на „Музикална къща БНР“ продължава с поредицата  „Фолклорно разнообразие“ . Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов отново ще зарадва своите малки почитатели с образователни концерти  на 7.12.2018 г. и на 15.03.2019 г . от 11.00 ч . в Първо студио . В тях децата ще се..

публикувано на 30.11.18 в 11:05

Коледен концерт на Биг бенда на БНР

Най-светлият християнски празник носи уюта, любовта и надеждата, които вплетени в красива музика правят Коледата истински вълнуващо изживяване. На 15 декември Биг бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев ще поднесе един елегантен коледен подарък на своите почитатели с букет от любими мелодии, джаз стандарти и детски..

публикувано на 22.11.18 в 20:13

Руски валс

Симфоничният оркестър на Българското национално радио Ви кани да споделите красотата на любими руски валсове в концерта на 7 декември от 19:30 часа в зала „България“ . Под диригентството на Марк Кадин ще прозвучат: Валс-фантазия  от Глинка , Валсове из балетите - „Лебедово езеро“, „Лешникотрошачката“ и „Спящата красавица“ от  Чайковски ,..

публикувано на 19.11.18 в 09:54

Джаз в Първо студио с Армел Дюпа

Армел Дюпа е френски композитор и пианист. Още като студент в Парижката консерватория става желан партньор на съвременни европейски джазови музиканти - Хенри Текие, Дейвид Линкс и Сандра Нкаке. Дюпа композира музика за филми и работи с режисьори на съвременно френско кино - Арнауд Десплечин, Мишел Гондри, Кристоф Оноре.   Първият албум..

публикувано на 13.11.18 в 15:11