По следите на ударните инструменти в концерт-спектакъла „Ритмично букварче“

Последният концерт от образователната поредица „По следите на таланта“ ни пренася в света на ударните инструменти и музиката на XX век. Концерт-спектакълът „Ритмично букварче“ е посветен на 90-годишнината от рождението на проф. Добри Палиев - създател на перкусионната школа в България, а заглавието е заимствано от неговия учебник Метроритмичен буквар. За да бъде максимално автентично нашето пътуване във времето, този път ще отворим вратите на Първо студио на БНР, където проф. Палиев дълги години е участвал в репетиции и записи като част от Симфоничния оркестър на Българското национално радио. Наши музикални илюстратори ще бъдат блестящите музиканти от ударната група на Радиосимфониците и деца от Национално музикално училище „Любомир Пипков“. Те ще поднесат разнообразна програма, с която ще разкажат как посредством удар може всеки предмет да се превърне в музикален инструмент и ще демонстрират разнообразието и възможностите на перкусиите. Водещата Елена Бозова ще преведе всички гости в Първо студио през това атрактивно и вълнуващо пътуване, в което всеки в залата ще има възможност да се включи в създаването и преживяването на специално подбраната за него музика. Режисьор и сценарист на концерт-спектакъла е Елза Лалева.

Не пропускайте това вълнуващо „ударно“ шествие на 2 юни от 11:00 часа в Първо студио на БНР!

Входът е свободен за деца до 12-годишна възраст, а за възрастни е 10 лв. Билети ще се продават на място в Рекламно-информационния център на БНР или с предварителна заявка на имейл geshevska@bnr.bg


ВИЖТЕ ОЩЕ

Завърши първият етап от Първия национален конкурс за хорова песен

На 19.06.2018 г., жури в състав: проф. Александър Текелиев  – председател на журито и членове: проф. Виктор Чучков ,  Ценко Минкин , Галина Траянова, Любомира Александрова, Георги Еленков и Славил Димитров реши: На Първия национален конкурс за хорова песен в определения от регламента срок – до 31.05.2018 г. за участие в конкурса постъпиха..

публикувано на 20.06.18 в 15:34

Симфоничният оркестър на БНР закрива концертния си сезон на 8 юни в зала „България“

Симфоничният оркестър на Българското национално радио ще закрие концертния си сезон на 8 юни от 19:30 в зала „България“. Радиосимфониците ще представят на публиката за първи път Симфоничен прелюд на Брукнер . Тази творба рядко присъства в концертните афиши, въпреки че е изключително интересна не само като музика, а и поради историята си...

обновено на 04.06.18 в 18:15

Людмил Ангелов и Радиосимфониците

Пианистът Людмил Ангелов ще бъде солист в концерта на Симфоничния оркестър на Българското национално радио с гост-диригент Найден Тодоров . Той ще изпълни Концерт за пиано във Фа от Гершуин. Людмил Ангелов е носител на награди от международните конкурси Фр. Шопен (Полша), Palm Beach (САЩ), Piano Masters (Монте Карло) и World Piano..

обновено на 22.05.18 в 11:17

Първи национален конкурс за хорова песен

Българското национално радио съвместно със Съюза на българските композитори , обявяват конкурс за написване на нова българска хорова песен за смесен хор без съпровод. В конкурса могат да участват всички композитори, без ограничения на възраст. Песните, които се предлагат   трябва да са нови, неизпълнявани и да не са предлагани за..

обновено на 17.05.18 в 11:12

Фолклорът среща джаза

На 16 май от 19:30 часа в Първо студио на БНР фолклорът среща джаза в проекта на Теодосий Спасов „Вяра“ .  За първи път на една сцена заедно застават джаз музикантите Мирослав Турийски – пиано, Николай Карагеоргиев – китара, Александър Леков – бас китара, Начо Господинов – ударни и фолклорните изпълнители Пейо Пеев – гъдулка, Иван Георгиев –..

публикувано на 10.05.18 в 15:38