Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Любовта" – нов сингъл от група Фанданго

Снимка: facebook.com/FandangoBg

Група Фанданго представя "Любовта" – нов сингъл от наскоро издадения албум "Като птиците". Това е една от последно записаните за албума песни. Автор на музиката и текста е фронтменът на Фанданго – Христо Стефанов, аранжиментът е на цялата група.

Освен на бас китарата, в "Любовта" Христо свири и на хармоника, и – разбира се – пее. Разказва, че отначало песента не е имала текст. Започват да репетират бек вокалите без текст, и песента е прозвучала дори така. Въпрос на време било да напише думите към мелодията, но тъй като на всички песента много се харесала, не искал да прави компромис с текста. Един ден се появила думата "Любовта" в припева, и оттам се "излял" целият текст. Христо добавя:

"Интересното е, че аз пея много за любовта, но мисля, че това е първата песен, в която се споменава самата дума "Любов"."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Соня Йончева спечели приза “Музикант на годината 2023”

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева беше избрана за “Музикант на годината 2023” в националната анкета на предаването за класическа музика “Алегро виваче” на програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Тя не успя да пристигне за..

публикувано на 01.06.24 в 09:11

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15