Лято в България

В този раздел ви предлагаме полезна информация за вашата незабравима, емоционална и безопасна лятна ваканция в България. 

Представяме ви атрактивни летни дестинации, водни атракциони, яхтинг, гмуркане, планински преходи, еко маршрути, пешеходен и велотуризъм, парапланеризъм, екстремни спортове.

Разказваме ви за уникални обекти на културния туризъм, обичаи, фолклорни събори, концерти, фестивали и други забавления на открито. 

Последвайте ни! 


Аll inclusive, но зад витрина

Почитателите на услугата Аll inclusive могат да бъдат спокойни, защото въпреки противоепидемичните мерки, пак ще могат да се наслаждават на всички екстри в хотелите, които я предлагат по българското Черноморие. Сигурността е гарантирана и клиентите са..

публикувано на 02.07.20 в 13:46

Туристическият портал на Варна с нова визия за летния сезон

Официалният туристически портал на Варна разкрива забележителностите на лятната ни столица с интересни рубрики, снимки и видеа с изцяло нова визия . Информацията се поддържа на 6 езика: български, английски, руски, немски, френски и румънски...

публикувано на 02.07.20 в 10:30

Ретро лято в Бургас

„От 3 до 5 юли в Бургас ретрото е пак на мода! А с него и чарлстона, хитовете, познати от времето на касетофона, нощните разходки в Морската и танците до зори“. Това гласи поканата на Община Бургас за задаващия се ретро уикенд в черноморския ни град...

публикувано на 02.07.20 в 09:20

Празникът на Първото юлско утро обединява хората на свободния дух

В календара има много неофициални празници и ритуали, които носят своя смисъл и символика. С наближаването на първи юли в съзнанието на поколения българи зазвучава световният хит July Morning. Гледката на първите юлски слънчеви лъчи е опияняваща,..

публикувано на 30.06.20 в 13:10
Созопол

Рекламират черноморския туризъм чрез бюлетин в 10 страни

Нов информационен бюлетин показва възможностите за туризъм в 7 държави от Черноморския басейн. Представени са 18 туристически обекта, реализирани с финансиране от съвместната оперативна програма на ЕС „Черноморски басейн 2014-2020“. България..

публикувано на 28.06.20 в 18:05

През лятото в Банско

При спазване на всички предписания и хигиенни изисквания, от 1 юли ще заработи кабинковият лифт в Банско, с което ще бъде сложено официално начало на летния туристически сезон в най-популярния български ски курорт. На Бъндеришка поляна, в..

публикувано на 28.06.20 в 06:00

Карта показва най-добрите места за винен туризъм в Тракийската низина

Интерактивна карта показва възможностите за винен туризъм и винарските изби в Тракийската низина, които са отворени за посетители. Представени са 50 от тях, разположени в шест области на страната – Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, Ямбол и..

публикувано на 28.06.20 в 04:00

Към почиващите в България: Избирайте охраняемите плажове!

В края на месеца с чартърни полети в страната ни ще пристигнат първите чуждестранни туристи и плажовете на Черноморието ще се оживят. Присъствието на летовници ще се отрази добре на изпадналия в дълбока криза заради епидемията с коронавирус бранш...

обновено на 27.06.20 в 17:42

Тутракан разказва за традициите на дунавския риболов

Ходили ли сте в Тутракан? В началото на ХХ век това малко градче, разположено край водите на втората по дължина европейска река, е най-значимият дунавски риболовен център в България. Там има естествено обособено рибарско селище, което днес е..

публикувано на 27.06.20 в 06:00

Литературни маршрути водят по стъпките на именити български творци

Проектът на фондация "Прочети София" представя истории, разказани през специално създадени градски разходки от писатели и поети, теоретици и литературни историци. Част от програмата е насочена към децата. Техен водещ е преводачката и писателка Зорница..

публикувано на 27.06.20 в 05:00