Ваканция в България

България е привлекателна през всеки сезон от годината. И, за да ви убедим в това, тук ви предлагаме богата информация за вашата незабравима и емоционална ваканция в България. 

Представяме ви атрактивни дестинации, градски и селски почивки, планински преходи, еко маршрути, места за практикуване на спорт и за други забавления. Разказваме ви и за уникални обекти на културния туризъм, обичаи, фолклорни събори, концерти, фестивали … 

Последвайте ни! 


Мистика и природни феномени в Брезнишко

Множество църкви от различни епохи и прекрасна природа - с това се гордее районът на град Брезник. В наши дни някои от старините тънат в забрава и единствено нащърбените им руини напомнят за някогашния им разцвет. Други са устояли на времето и..

публикувано на 27.10.20 в 10:12

7 идеи за разходки около Велинград

Вижте нашите предложения как да съчетаете здравословната си почивка във  Велинград , утвърдил се като спа столицата на Балканите, с опознаване на приказните Родопи и близките забележителности: 1. Обиколете езерото Клептуза с водно колело..

публикувано на 16.10.20 в 09:25

Видео гид за 121-ата годишнина на часовниковата кула в Чупрене

Министерството на туризма започна излъчването на рекламни клипове, направени съвместно с представители на Асоциацията на екскурзоводите в България. Идеята е да се популяризират малко известни местности и туристически обекти в страната ни. Едно такова..

публикувано на 11.10.20 в 06:35

Приключенска игра провокира да опознаем историята на Русе

Русенци днес се впускат в приключения, за да покажат, че и чрез игра могат да обогатят познанията си за символите, забележителностите и скритите бижута на своя град. Приключенската игра “Историята е жива” не е просто забавление, но и..

публикувано на 10.10.20 в 07:05

Арт-хепънинг „Толерантността като култура” с послание към столичани

Докъде се разпростират границите на толерантните към нетолерантните? Отговор на този твърде актуален въпрос търси фондация „Въпреки“, чрез един нетрадиционен арт хепънинг. На 10 октомври по обед, в отсечката между улиците „Солунска” и „Денкоглу”,..

публикувано на 10.10.20 в 06:10

Севлиево отново се превръща в столица на тиквата с колоритен фест

Всяка есен китният български град Севлиево е домакин на особено колоритен фестивал – Празникът на тиквата, който събира хиляди жители и гости в центъра на града. Тази година събитието е на 10 октомври и съвпада с традиционния есенен панаир. Карвинг..

публикувано на 09.10.20 в 20:30

Носталгична разходка в рибарската махала на Тутракан

Градът на залезите, на лодкарите и рибарите – така е известен Тутракан – едно от най-магнетичните места по българското поречие на Дунав. Фотографите го обичат заради гледките към реката, особено привечер, когато слънцето обагря водата във всички..

публикувано на 08.10.20 в 11:35

Български заглавия и премиери в Софийската опера

Новият сезон на Софийската опера е посветен на 130-годишнината от създаването на първата оперна трупа у нас. Годината е 1890-а, малко след Освобождението, когато в България все още няма професионално музикално образование, нито дори достатъчно българи..

публикувано на 08.10.20 в 10:25
Термален къмпинг Велинград

Велинград и Силистар са победители в класацията #BestBGcamp2020

За шеста поредна година се проведе Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp2020, организирана от Camping.bg. Наградата „Любим къмпинг във вътрешността на страната“ грабна новият термален къмпинг Велинград, а за „Любим къмпинг на..

публикувано на 06.10.20 в 13:06

По следите на тайните тракийски светилища в Родопите

Десетки светилища от зората на човечеството са разпръснати в най-затънтените кътчета на Родопите. За тях обаче се знае твърде малко.   Причината – те са притихнали сред  камънаци и храсталаци, далеч от туристическите маршрути и хорското..

публикувано на 06.10.20 в 07:00