Ваканция в България

България е привлекателна през всеки сезон от годината. И, за да ви убедим в това, тук ви предлагаме богата информация за вашата незабравима и емоционална ваканция в България. 

Представяме ви атрактивни дестинации, градски и селски почивки, планински преходи, еко маршрути, места за практикуване на спорт и за други забавления. Разказваме ви и за уникални обекти на културния туризъм, обичаи, фолклорни събори, концерти, фестивали … 

Последвайте ни! 


Започна ски сезонът на „Беклемето“

Условията за ски в планинския курорт "Беклемето" са добри, две от трите писти са обработени и работят, съобщи Цветомир Таслаков от местния ски център пред БТА. През тази година ски сезонът в старопланинската местност, която е част от Националния парк..

публикувано на 17.01.21 в 15:25

Българските национални паркове изпреварват швейцарските

България е с по-атрактивни национални паркове от тези в Швейцария сочи проучване на SaveOnEnergy.com/uk за най-високо оценените национални паркове в Европа. Страната е със среден рейтинг 9,64  в класацията на "TripAdvisor" , и се подрежда пред Швейцария,..

публикувано на 13.01.21 в 15:33

Резервират се летни полети за Бургас от Полша, Великобритания и Австрия

Планираните полети до Летище „Бургас“ през 2021 г. бележат ръст спрямо катастрофалната за въздушния травспорт 2020 г. , информира Община Бургас.  Полска авиокомпания планира линии до черноморския ни град от Варшава и Катовице.  От полска страна се..

публикувано на 12.01.21 в 11:49

Митични дракони превзеха София

23 анимирани дракона се настаниха в столичния парк „Възраждане” в първата по рода си изложба в България. Концепцията и оформлението на митичните същества са български, а експозицията запознава посетителите с драконите от цял свят. „Идеята..

публикувано на 07.01.21 в 11:15

Предимно българи посещават Туристическия център в Кайнарджа

Около 2000 души годишно посещават открития през 2014 г. туристически център в силистренското село Кайнарджа, съобщава БТА. Преобладават българските туристи, които на място се запознават с  експозиции за Руско-турската война (1768-1774 г.), с историята и..

публикувано на 03.01.21 в 13:56

5 еднодневни отбивки до красиви манастири край София

София е привилегирован град от гледна точка на туризма. В околностите можете да се разходите сред запазената природа на няколко планини, да карате каяк в живописни язовири и езера, да разгледате средновековни крепости и села с архитектура отпреди 200..

публикувано на 27.12.20 в 07:05

Започна ски сезонът в Пампорово

При стриктни противоепидемични мерки от 19 декември официално e достъпна по-голямата част от ски зона Пампорово. Условията за ски са много добри за средата на декември, има достатъчно сняг и са отворени общо 6 писти. Съоръженията работят с пълен..

публикувано на 19.12.20 в 12:25

Мобилно приложение ще разказва за туристическите обекти по пътя ни

„ Приложението е като GPS. Включва се, когато си в близост до обекта, и ти разказва за него “, поясни пред БНР авторът на идеята Светлозар Захариев. „До момента приложението е разработено за виртуални турове в четири града на България, и се..

публикувано на 13.12.20 в 07:20
Стара Загора

Стара Загора е финалист за балканските туристически „оскари“

Един от най-старите градове в Европа – Стара Загора, е финалист в категорията „Голяма община с принос в туризма“ на Балканските награди в туристическата индустрия за 2020 г., които при благоприятно развитие на ковид кризата се очаква да бъдат връчени..

публикувано на 10.12.20 в 00:38

Карловските минерални бани – здравословна почивка в Средна гора

Луксозен спа хотел в курортното градче Баня, известно повече като Карловски минерални бани, е сред финалистите за Балканските Оскари 2020. Тази година престижните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2020 ще бъдат връчени на 4 декември на..

публикувано на 26.11.20 в 12:00