Ваканция в България

България е привлекателна през всеки сезон от годината. И, за да ви убедим в това, тук ви предлагаме богата информация за вашата незабравима и емоционална ваканция в България. 

Представяме ви атрактивни дестинации, градски и селски почивки, планински преходи, еко маршрути, места за практикуване на спорт и за други забавления. Разказваме ви и за уникални обекти на културния туризъм, обичаи, фолклорни събори, концерти, фестивали … 

Последвайте ни! 


Вижте 7-те български паметника на културата от списъка на ЮНЕСКО

По повод обявения от ООН Международен ден за опазване на паметниците на културата (18 април), Радио България ви представя българските паметници на културата, вписани в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Те..

публикувано на 18.04.21 в 06:05

Какво знаем за древния град Кабиле край Ямбол

Единственият в България запазен голям тракийски град се намира на около десетина километра от днешния Ямбол. За разлика от много други поселища от тази епоха, Кабиле е отлично съхранен и почти изцяло проучен от археолозите. В наши дни мястото е..

публикувано на 10.04.21 в 10:50

Курортът "Албена" с програма за рехабилитация след Covid-19

На състоялата се в Москва 27-ма Международна туристическа борса (16-18 март), черноморският ни курорт „Албена“ привлече вниманието с атрактивна програма за рехабилитация след боледуване от Covid-19. Програмата е базирана на благоприятния морски..

публикувано на 20.03.21 в 05:30

По-ранният старт на летния сезон - възможност или риск

Летният туристически сезон ще стартира на 1 май, но при спазване на всички противоепидемични мерки. Условието е влизащите в страната да представят  PCR тест, сертификат за ваксиниране или свидетелство за наличие на антитела. Това стана ясно по време на..

публикувано на 15.03.21 в 12:48
Регионалният исторически музей в Русе

"Феминистична" туристическа обиколка в Русе за 8 март

Регионалният исторически музей в Русе организира феминистична разходка, а поводът е Международния ден на жената.  Обиколката е посветена на Димитрана Иванова - ръководителка на българското женско движение в периода 1926-1944 година и ще очертае местата на..

публикувано на 07.03.21 в 17:04

Новоселският манастир в рекламно видео на Министерството на Туризма

Съвместно с Асоциацията на българските екскурзоводи, Министерството на туризма изготви серия от рекламни видеа, които представят малко известните кътчета на България. Вижте 2-минутното филмче, посветено на красивия Новоселски манастир „Света..

публикувано на 28.02.21 в 07:15

Масов преход със снегоходки в Пампорово

Преход със снегоходки се организира в Пампорово на 28 февруари , съобщиха от Туристическия център в родопския курорт. Оттам потвърдиха, че в момента условията за ски са отлични, отворени са 12 писти с различна степен на трудност, а желаещи да се..

публикувано на 27.02.21 в 07:15

Копривщица – архитектурно бижу, пропито с история

Малък китен град, притихнал сред извивките на Средна гора, Копривщица посреща туристите със своите калдъръмени улички и възрожденски къщи, боядисани в ярки цветове, които надничат зад високите каменни дувари и нашепват историите на някогашните им..

публикувано на 27.02.21 в 06:05

7 идеи за незабравим уикенд в община Гърмен

Минерални извори, етнографски селища, колоритни традиции, следи от античността и красиви природни картини – община Гърмен в Западните Родопи, изобилства с предложения за отдих и познавателни маршрути , които съставят пъстър калейдоскоп от преживявания...

публикувано на 18.02.21 в 10:21

Клип представя мистериите на тракийското вино

Клип за промоция на тракийското вино е заснет като важен елемент от проект на Българската асоциация на производителите и износителите на вино за промотиране на българското вино, и по специално виното от Тракийската низина. Клипът се разпространява в..

публикувано на 26.01.21 в 12:48