Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Розите на България" разцъфтяват за 15 години Българско училище в Сао Пауло

Снимка: Фейсбук/БУ-Сао Пауло

Седмото издание на инициативата "Розите на България" ще се проведе в Бразилия. В рамките на събитието ще се отбележи и 15-ата годишнина от основаването на Българското училище в Сао Пауло с основател Михаил Кръстанов. Домакин ще бъде Музеят на емиграцията в града.
Тържествата започват от 10:00 ч. местно време. Програмата включва концерт с участието на възпитаници на Българското училище, театрални етюди и скечове, изяви на български и бразилски музиканти, изложба, дегустация на българска кухня и хоро на открито.



Празникът се организира от Българското училище в Сао Пауло по инициатива на българското Министерство на образованието и науката и с подкрепата на Музея на емиграцията в Сао Пауло и Посолството на България в Бразилия.

Вижте също:


Снимки: Фейсбук страница на българското училище в Сао Пауло 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Моето българско лято" сближава българчета от чужбина с родната ни култура

Инициативата "Моето българско лято" за четвърта година събира на образователна ваканция в България деца на снародници от чужбина. Проектът има за цел да събуди и запази у децата обич към българския език, литературното наследство, историята и..

публикувано на 01.06.24 в 07:55

Ефективни присъди за българи, източили 53,9 млн. паунда от британската социална система

Четирима българи, обвинени в една от най-големите измами със социални помощи и пране на пари във Великобритания, получиха присъди между 3 и 8 години затвор от съда в лондонския квартал “Ууд Грийн” , предаде кореспондентът на БНР..

публикувано на 30.05.24 в 16:50
Къщата на Димитър Талев в Прилеп

Правителството търси спешно решение по казуса за къщата на Талев в Прилеп

Правителството възложи на министъра на културата Найден Тодоров в най-кратък срок да проучи възможността и да започне процедурата за закупуването на родната къща на писателя Димитър Талев в Прилеп. Около това се обединиха министрите от служебния..

публикувано на 30.05.24 в 12:56