Цветан Цветанов: Избирателите показаха, че едноличното управление вече не е формула

Снимка: БГНЕС

Цялата негативна енергия на ГЕРБ беше насочена към „Републиканци за България“. За мен по-важно е да направим задълбочен анализ и да се подготвим за новите политически предизвикателства... Резултатите от изборите задават повече въпроси, отколкото дават отговори“. 

Това коментира пред БНР лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов. Според него партията е предложила реални решения с програми във всяка посока

България ще влезе в политическа турбулентност. Решенията не чакат отлагане“. 

В предаването „12+3“ Цветанов прогнозира предсрочен парламентарен вот:  

„Избирателите дадоха ясен знак, че едноличното управление за страната вече не е формула... Ако има нов предсрочен вот, правилата ще са равни за всички и институциите ще могат да защитят вота на българския избирател“.  

Интервюто с Цветан Цветанов можете да чуете в звуковия файл. 

ВИЖТЕ ОЩЕ
Новата пленарна зала в бившия Партиен дом

Проф. Красимир Калинов: Разпределението на мандатите на национално ниво е честно и ясно

" Методът на най-големия остатък, т.нар. Хеър-Ниймайер, изобщо не е виновен за диспропорциите, защото те възникват още в самото начало, когато се определят и се фиксират мандатите по райони ". Това коментира пред БНР математикът проф. Красимир Калинов, бивш член на ЦИК. Той обясни, че това е така, защото мандатите се определят на базата на..

публикувано на 09.04.21 в 16:12
Теодор Славев

Теодор Славев: Слави Трифонов най-вероятно ще върне мандата още в деня на връчването му

„Това,  което предизвиква вниманието, е мълчанието на партията на Слави Трифонов , защото от „Има такъв народ“ зависи дали ще има предсрочни избори, или ще се състави някаква дори и временна формация“, коментира ситуацията след изборите на 4 април политологът Теодор Славев в „Преди всички“. При условие, че никой не иска да подкрепи..

публикувано на 09.04.21 в 14:23
Борил Соколов

„Българско лято“ ще се бори за първа сила на следващите избори

„ Направихме първата и най-трудна крачка . Основната група, гласувала за нас, са младите от 18 до 36 години. Имаме интелигентни, знаещи хора“. Това каза пред БНР председателят на „Българско лято“ Борил Соколов. Партията на Васил Божков участва на изборите с регистрацията на Българско национално обединение.  Соколов уточни, че за партията  реалният..

публикувано на 06.04.21 в 14:27
Калоян Методиев

Калоян Методиев: Борисов е големият губещ

„ Ситуацията е 50/50 за това дали ще може да се състави кабинет . В момента имаме политическа несигурност... Парламентарните групи са много разнородни, не се знае дали ще са кохерентни“. Това каза пред БНР политологът Калоян Методиев, ръководител на институт „Рего“.  По думите му големият губещ е Бойко Борисов, а  евентуална оставка на Корнелия..

публикувано на 06.04.21 в 14:10

Миков: Всяка политическа всеядност ще отдалечи БСП от лявото

„ Катастрофата за БСП беше предизвестена заради несъобразяване с действителността, отсъствие на очертаване на ясна политическа платформа, интригантски отношения. Ако има за нещо, за което трябва да се съжалява е, че в 45-ия парламент лявото е много малко“. Това коментира пред БНР Михаил Миков от БСП и допълни, че партията няма възможност да..

публикувано на 06.04.21 в 12:52
Мария Спирова

Мария Спирова: Всички цивилизовани държави имат дистанционно гласуване

" Всички цивилизовани държави имат дистанционно гласуване ". Това заяви пред БНР Мария Спирова, член на избирателната комисия в Оксфорд, Великобритания.  "Нормалното нещо в една ескалираща пандемия и с толкова карантинирани хора в България беше да има дистанционно гласуване. Пощенско гласуване можеше сравнително лесно да се направи". Тя..

публикувано на 05.04.21 в 18:20

Юрий Асланов: Изненади са сривът при ГЕРБ и БСП, както и ръстът при ДБ

" Голямата изненада е сривът и на ГЕРБ, и на БСП, както и извънпрогнозният резултат на "Демократична България". Този  коментар направи пред БНР социологът от агенция "Афис" Юрий Асланов и уточни, че всички други резултати са били прогнозирани. Според Асланов от  ГЕРБ са подценили това, че анти-ГЕРБ нагласата е останала в обществото , въпреки че..

публикувано на 05.04.21 в 17:55

Психологията на избирателя и грешките на политиците

„ Фрагментацията на обществото се засили . Различни политически субекти - в желанието си да имат по-дълго управление, сякаш целенасочено ни тласкат към разделение“. Това каза пред БНР комуникационният специалист Любомир Аламанов.  По думите му  Бойко Борисов е присвоил правото да се отъждестви с държавата , „което от времето на Луи XVI никой не..

публикувано на 05.04.21 в 17:29
Костадин Паскалев

Костадин Паскалев: БСП няма право да участва в правителство

" БСП веднъж в историята си е преживявала такова нещо, сега не съм сигурен дали ще го преживее. Оставката е личен акт, който е съобразен със собствената оценка за приноса към този погром".  Така Костадин Паскалев, член на Националния съвет на БСП, коментира пред БНР загубата на социалистите на парламентарните избори, на които БСП остава на трето..

публикувано на 05.04.21 в 16:45
Костадин Костадинов

Костадин Костадинов: Отиваме към скорошни избори

„Направихме резултат, граничен за влизане в парламента. Но социологическите проучвания повлияха на хората . Ние настояваме за специална държавна институция, която да контролира тези агенции, които могат мощно да манипулират общественото мнение“. Това коментира пред БНР лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.  Според него на партията е..

публикувано на 05.04.21 в 14:54