Георги Лозанов: Скарани политици трудно ще създадат конструкция на управление!

Георги Лозанов
Снимка: БГНЕС

"Медийните кампании преди изборите имат две части - предизборна битка и ревю. От този парад политиците с реални шансове за влизане в парламента не са недоволни. На фона на гастрольорите те стоят по-органично. Няма добър начин това да бъде премахнато. А за гастрольорите - колкото по-често има избори, толкова по-добре". 

Това каза пред БНР медийният експерт Георги Лозанов. 

Според него днес няма много възможности за диалог, "защото обикновено той се случва на базата на ценностна близост"

"В политическата ни ситуация ценностите на партиите ставата неразпознаваеми. В дебатите върви антиговорене, което обаче руши политическата система и доверието на хората... Колкото по-скарани са българските политици, толкова по-трудно е да си представяме трайни и валидни конструкции, върху които да стъпи управлението на страната". 

И припомни своя теза отпреди две години, че в България е настъпил краят на лидерската политика

В предаването "Преди всички" медийният експерт посочи основната разделителна линия между партиите - дали си "за", или си "против" Владимир Путин

"След изборите ще се разкрият по-ясно реалните позиции по тази основна тема. Говоренето за газа е редовно в кампанията. Газът в момента е оръжие и да се правим, че това е стока за бита, това е заставане на страната на Путин. В агресивната си политика Путин докара нещата до там, че не може да има неутралитет". 

Интервюто с Георги Лозанов можете да чуете в звуковия файл. 

По публикацията работи: Лозина Владимирова
ВИЖТЕ ОЩЕ

СЕМ с позиция по казуса с "Възраждане"

Съветът за електронни медии (СЕМ) за пореден път се обръща с призив към политиците да се придържат към цивилизационните норми на поведение като гарантират спазването на принципите на плурализъм и равнопоставен достъп до информация на журналистите. Това се посочва в позиция на СЕМ по повод пресконференцията на политическа партия "Възраждане"..

публикувано на 06.10.22 в 15:41

Габровска област изпраща в НС четирима депутати - от ГЕРБ, ПП, "Възраждане" и ДПС

Четиримата депутати, които ще представляват жителите на Габровска област в 48-ото Народно събрание, са от различни политически сили. Трима от тях бяха и в предишния парламент, а единият беше министър в последния кабинет. ЦИК с окончателните данни за изборите: Мандатите и кой с колко депутати ще бъде Четиримата депутати, излъчени от Габровска..

публикувано на 06.10.22 в 15:05

ГЕРБ-СДС с двама депутати от Перник, ПП и "Възраждане" - по един

ГЕРБ-СДС спечели две депутатски места в Перник. В 48-ото Народно получава влизат бившият финансов министър Кирил Ананиев, който бе водач на листата и събралата най- много преференции от всички кандидат-депутати в региона Христина Георгиева. Перник е регионът, в който ГЕРБ-СДС постигна най- висок резултат. Останалите двама депутати са..

публикувано на 06.10.22 в 12:47
Бойко Борисов

Бойко Борисов няма да е депутат

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов официално няма да е депутат.  ЦИК одобри подаденото от него заявление, с което той се отказва да бъде посочен като избран за народен представител от два района - в София и Пловдив.  Иван Грънчаров от листата на ГЕРБ-СДС в 11-ти Ловешки МИР също няма да бъде обявяван за избран за народен представител. ЦИК одобри..

публикувано на 06.10.22 в 11:54
Николай Табаков

ДБ взе мандат в Кюстендил – художникът и музикант Николай Табаков

"Демократична България" взе мандат в 10 МИР-Кюстендил, а водачът на листата художникът и музикант Николай Табаков от Дупница става депутат и това се счита за изненада, коментират местни активисти. Очакванията бяха при 34,88%  на вота в неделя ГЕРБ-СДС да вземат два мандата, но остават с един. Един е депутатът от БСП  - Бойко Клечков, и един..

публикувано на 06.10.22 в 10:42

Румен Радев: Избирателите ясно казаха на политиците, че е нужен диалог

Президентът Румен Радев заяви, че България има нужда от работещ парламент и стабилно редовно правителство. В първия си коментар на резултатите от предсрочния парламентарен вот в неделя Радев каза, че избирателите са дали ясен знак към политиците, че трябва да търсят диалог. Издигането на червени линии между партиите след вота и търсенето на..

публикувано на 06.10.22 в 09:49

Велико Търново излъчва 8 депутати, новите имена сред тях са 2

Само две са новите имена, които влизат в 48-ия парламент от Великотърновски избирателен район, който излъчва осем депутати.  Гласовете, които получи "Български възход", не стигнаха на коалицията да излъчи свой народен представител от региона.   Бившият областен управител на Велико Търново и член на ръководството на ДСБ адвокат Людмила Илиева..

публикувано на 06.10.22 в 09:42

Очакванията на кюстендилци след вота са най-вече песимистични. Защо?

Различни, но най-вече песимистични са очакванията на кюстендилци след вота на 2 октомври. В разговори на кафе с приятели, в службата и дори на улицата те вече се питат дали не стана по-лошо и дали бихме издържали още едни избори. Обобщение на партийните предложения и недомлъвки дотук Някои кюстендилци са направо гневни от това какви..

публикувано на 06.10.22 в 09:22

4 139 гласа не са достигнали на "Има такъв народ", за да влезе в парламента

4 139 гласа не са достигнали на партия "Има такъв народ" да прескочи 4- процентовата бариера за влизане в парламента.  Тя е определена 110 210 гласа подкрепа.  Това сочи решението на ЦИК за изборните резултати и разпределението на мандатите между 7 те формации, които формират състава на следващото Народно събрание . 

публикувано на 06.10.22 в 09:01

ГЕРБ отново без депутат от Кърджали. "Български възход" го взима

ГЕРБ-СДС отново няма да има депутат от Кърджали във следващото Народно събрание. Разпределението на мандатите по райони сочи, че от петимата народни представители, които се излъчват от там, четирима ще са от листата на ДПС и един от новата формация, която влиза в парламента "Български възход". Резултатите на партиите от изборите в района..

публикувано на 06.10.22 в 08:56