Този град, който се променя

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Към два проблема на столицата, която понякога се променя без нашето участие, поглеждаме в това издание на „Нашият ден - практично” заедно с Гергана Владкова, председател на Управителния съвет на организацията „Софийски обществен съвет”.

Първият. След получения отказ от Столична община да приеме предложението на гражданите за облекчаване на движението по „Графа” след канала, организацията търси съдействието на Столичния общински съвет. Поканени са всички граждани и организации, които имат отношение към инициативата за забрана на престоя и паркирането по ул. „Граф Игнатиев” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Васил Левски”, да изразят позицията си в свое становище до транспортната комисия на СОС.

Вторият. Паркирането в София - за да знаете на какво актуално правно основание ви се налага да ползвате услугите, предлагани от търговското дружество „Център за градска мобилност” в столичните „синя” и „зелена” зони, като принудително задържане със скоба, извозване до наказателен паркинг с паяк или дамгосване със стикер за локално платено паркиране.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!