„Тайни и загадки”: Ключ към Древен Египет се крие в Странджа

Гибелта на пеперудата в миналото променя света в бъдещето

Мишкова нива, Малко Търново
Снимка: архив
Годината е 1980. В Москва тече Олимпиада, която доказва пика на Студената война и разделението на света. В самото начало на събитието си отива бардът на истината, свързан и с мистериозни отпътувания и завръщания от отвъдното – Владимир Висоцки...

В същото време в България се ражда една от най-големите мистерии в археологическите находки и мизансцени - резултатите от проучванията на тайнствена експедицията за откриването на гробница на египетска богиня и тайна за света и човечеството отпреди хилядолетия. Местоположението се определя в планината Странджа, близо до Малко Търново. Твърди се, че Ванга го описва с подробности и още през пролетта на 1981 г. е сформирана експедиция, която достига мястото в подножието на връх Градище. Според публикации къде ли не и от кого ли не, археолозите се натъкват на голяма кухина, изсечена в скалите... Според същите публикации следват странни събития.
Странжда има славата на една от най-мистичните планини на Балканите. А перлата в короната в мистичния ореол е именно Мишкова нива и разположената там гробница.
В звуковия файл ще чуете краткия разказ на историка проф. Валерия Фол за обекта Мишкова нива и пещерата под връх Градище, както и категоричния й отговор на въпроса дали Людмила Живкова, обявена за покровител и инициатор на мистериозната експедиция, има нещо общо с този обект.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!