Смесеният хор на БНР с участие в Коледния ден на Еврорадио

Всяка година в Коледния ден на Еврорадио европейските радиостанции предлагат поредица от концерти, посветени на големия християнски празник в изпълнение на изтъкнати музиканти. През 2019 г. се навършват 25 години от началото на тази инициатива на..

публикувано на 13.12.19 в 15:58

„За светлото, което бе“ на Врачанския театър гостува в София

Поетичният спектакъл „За светлото, което бе“ е постановка на проф. Маргарита Младенова по текстове на Димитър Подвързачов, Димчо Дебелянов, Христо Смирненски, Тома Измирлиев, Алеко Константинов, Димитър Бояджиев, Христо Ясенов, Николай Лилиев, Дора..

публикувано на 13.12.19 в 13:15

Ники Стоичков и страстта му към киното

Ники Стоичков обича киното. Вече е извървял пътя на човека, който се бори, за да се занимава с онова, което истински иска, и сега му предстои да стане добър в това. Ники, както е познат на всички, не иска киното да е просто нещото, което работи. Иска то да..

публикувано на 12.12.19 в 16:00
Петко Хинов

Да преведеш България, да преведеш Китай

„Българско народознание и превод“ е опит за завръщане към смисъла и корените на българското слово, но също така и за радостта от красотата на нашия език, за това какво можем да направим, за да го запазим и извисим от сегашното му състояние; за детството на..

публикувано на 12.12.19 в 13:58

Габровският театър представя в София възобновения си спектакъл „Жана д'Арк“

Постановката на режисьора Петринел Гочев е направена по пиесата „Чучулигата“ на Жан Ануи, текстове от „Орлеанската дева“ на Шилер и „Преуспели жени“ на Керъл Чърчил, както и авторски текстове на актьорите и режисьора. Представлението беше..

публикувано на 11.12.19 в 13:45

Калина Янева: Запечатвам мига в слово!

Детската писателка Калина Янева беше специален гост в рубриката „Радиоавтограф“ в неделното издание на предаването „Семейно радио“. Писателката се върна назад във времето и разкри как започва любовта ѝ към писането. Към момента Калина Янева има издадени три..

публикувано на 11.12.19 в 12:25

Излезе енциклопедия „Космосът“ с уникални цветни кадри на НАСА

Тази книга съдържа всичко, което трябва да знаем за Вселената. Тя включва 800 уникални изображения и съдържателни описания, отвеждащи децата на пътешествие из дълбините на Космоса. Разделите „Наблюдения над Вселената“, „Излитане!“, „Хора в..

публикувано на 10.12.19 в 16:06
Сборникът

За пети път връчиха наградите за студентско творчество „Георги Черняков“

Изгубено поколение светът ме напуска границите ме убиват нашето време е зима превърнала се в живот нощната лампа иска да бъде слънце картината на стената – семейство празната къща – дом   а ние – хора Това е..

публикувано на 10.12.19 в 15:54

Белите мъжки песни на Асен Масларски

Асен Масларски, певец, музикант, бард, композитор и радиочовек, гостува в "Артефир" и представи своя нов албум „Бяло“. Тази година музикантът навърши 60 години. Моите мъжки песни "Работих върху този албум около година и половина, чисто технически..

публикувано на 10.12.19 в 15:53
Картина на Георги Веснаков

"Празник в светата градина" в Балабановата къща

Изложбата на Георги Веснаков, която ще се открие на 16 декември, носи заглавието на една от неговите стихосбирки, а авторът – възпитаник на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, има сантимент към Пловдив още от студентските си години...

публикувано на 10.12.19 в 15:26