Как да не се окажеш „Човекът, който продаде морето“

„Човекът, който продаде морето“ е сборник с разкази. Те – не се надявайте напразно! - не разкриват тайни около придобиването на имоти по нашето крайбрежие, а по-скоро анализират моретата, марианските падини и липсата на бряг за акостиране вътре в..

публикувано на 18.06.19 в 18:30

ПУК! – платформа за фотокниги

ПУК! е платформа за фотокниги с библиотека и поп-ъп книжарница. Организира серии от събития за представяния на фотокниги, разговори с автори, издатели и колекционери. Целта на платформата е да създаде среда за популяризиране и издаване на фотографски книги..

публикувано на 18.06.19 в 17:50

Шантавия до шия

Стиска ли ти да се изправиш лице в лице със Стефания - Шантавѝя, която може (или не може) да превръща хората в зайци, бухали, кози и гъсеници? Плановете за лятото на близнаците Лина и Нико стават на пух и прах, когато семейството им се мести в нов дом... на..

публикувано на 18.06.19 в 16:55

Джейн Остин у дома

Британската историчка, авторка и телевизионна водеща Луси Уорсли намира нова гледна точка към личността и живота на писателката Джейн Остин в документална биография, наречена „Джейн Остин у дома“. Книгата пресъздава с много детайли и исторически извори..

публикувано на 18.06.19 в 16:35

Почти всичко е наред

„Виолета Кунева фино и иронично изследва самата себе си – и понеже не познава спирачки, изследва и нас. Неудобствата на живота са преодолени с неудобствата на стихотворенията, в които винаги има място за изненада какви точно сме. Място за нежност към..

публикувано на 18.06.19 в 15:25

„Олекотени версии“ – изложба на Леда Старчева

Галерия „Аросита“ представя на своята публика новата изложба на художничката Леда Старчева, която не така често показва своите идеи и колекции, защото дълго премисля и търси различните, новите идеи. Така е и с изложбата „Олекотени версии“, като този цикъл..

публикувано на 18.06.19 в 09:05

Първи фестивал на българската книга в Брюксел

Българската културна асоциация в Брюксел покани издатели и автори в белгийската столица на първото по рода си събитие, чиято цел беше популяризиране на българската книга зад граница. Да представят книги, преведени и непреведени, да се срещнат с читатели и..

публикувано на 17.06.19 в 15:40

Режисьорът Петър Денчев за премиерния спектакъл „Козметика на врага“ в Сливенския театър

Постановката е по романа на белгийската писателка Амели Нотомб, а автори на драматизацията са Веселин Мезеклиев и Петър Денчев, който е и режисьор на спектакъла. „Романът е изграден изцяло от диалог и има театрален потенциал. В него има една изключително..

публикувано на 17.06.19 в 14:05

Неда и бесовете

В епизод 350 на „Трамвай по желание“ ви представяме младата звезда на българския театър и кино Неда Спасова – година след като беше номинирана за изгряваща звезда и от „Икар“, и от „Аскеер“. Какво се случи през тази една година и промени ли живота ѝ..

публикувано на 17.06.19 в 13:35

„Артефир“ с награда „Христо Г. Данов“ за представяне на българската книга

Предаването „Артефир“ на програма „Христо Ботев“ на БНР получи престижната награда „Христо Г. Данов“ в категория „Представяне на българската книга“. Наградата е заслуга на целия екип на предаването: Александър Михайлов, Валентина Михайлова, Дарина..

публикувано на 17.06.19 в 12:55