Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Веселина Филипова

Душата на Италия и Португалия

На пътешествие из красивите Италия и Португалия. Рубриката отново е „География на сетивата“, традиционно представяна в предаването „Семейно радио“, с водещ Ирина Вълчанова. Гид е журналистът и писател Веселина Филипова. Автор е на три книги, а последната –..

публикувано на 04.06.20 в 08:37

Защото сме хора

Кризисните ситуации са моментите, в които човещината и солидарността трябва излизат на преден план. Именно такава е тази история. Може би през последните месеци много от вас за виждали пакети с храна, оставени на ключови места в столицата, които изчезват..

публикувано на 02.06.20 в 09:05

Най-доброто лекарство за душата е да се радва, да се смее и да обича

Ние сме пред един коварен, непредвидим враг и той още не си е тръгнал . Мерките малко отслабнаха, но бдителността ни не трябва да спада в никакъв случай. Това каза  писателят ревматолог проф. Златимир Коларов в рубриката "За здравето" на "Семейно радио"..

публикувано на 27.05.20 в 09:07

Платформа А6 – единственото покрито мултифункционало пространство

Единственото покрито мултифункционало пространство “Платформа А6” цели да съхрани събитията, осигурявайки възможност за провеждането им при спазването на всички противоепидемични мерки. То ще функционира от 1 юни и се намира пред НДК. В..

публикувано на 24.05.20 в 11:08
Светослав Добрев, актьор

Актьорът Светослав Добрев: Словото и изкуството са кауза

В това, което се прави в театъра, има най-малко измама, най-малко лъжа. Хората, които се занимават с изкуство и с театър са честни, първо, към себе си, и второ, честни към онези очи, които ги гледат от салона. Защото това пространство не търпи измамата,..

публикувано на 24.05.20 в 09:54
Проф. Атанас Куртев

Проф. Атанас Куртев с онлайн концерт

В неделя, на 24 май, Мемориалният музей на Скрябин в Москва ще излъчи концерт на Атанас Куртев по всички световни онлайн канали. Записите са направени на 22 май в дома на Куртев в София. Изпълнението е на историческия роял, на който са свирили големи..

публикувано на 23.05.20 в 18:05
Владимир Тасев и Виолета Панева

Пътешествия на колела

Владимир Тасев и Виолета Панева са двойка в живота, а освен всичко останало ги свързва и страстта към колоезденето. За тях велосипедът не е просто средство за разходка в парка, а единственият начин за пътешествия и приключения. Макар физически..

публикувано на 19.05.20 в 17:08

Работилница за добрини

Само за два дни фондация „Предай нататък“ успява окаже помощ на 1200 души от домове на възрастни хора, осигурявайки им предпазни средства и храна. "Работилници за добрини" е мястото, в което ви води "Семейно радио" с водещ Ирина Вълчанова. Наш гост..

публикувано на 18.05.20 в 17:15
Д-р Фани Цуракова

Българският народ в криза реагира доста адекватно

Мисля, че е време за оптимизъм. Има достатъчно поводи да бъдем оптимистични. Много от нас за първи път усетихме държавността директно до себе си в един световен мач със смъртта, който се играе в момента, мисля, че България е в много добра позиция . Това..

публикувано на 18.05.20 в 09:09
Николай Урумов с трио Вечерница

Николай Урумов: Не създавайте еднодневки в народната музика

Сред множеството млади народни певци Николай Урумов заема свое място в модерната изпълнителска практика. Тракиецът от Сливен отдавна получи признанието на публиката и слушателите, на музиканти, композитори и диригенти.  Юрист по образование и..

публикувано на 16.05.20 в 13:50