Семейно радио

събота
от 9.06 до 11.00 часа

Предаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

 Екип на предаването: Калина Станева, Веселина Даковска, Кирил Чобанов, Антонина Тодорова и Диляна Трачева

Публикации

На гости в село Голям чардак

Село Голям чардак се намира в община Съединение и е на по-малко от 40 километра от областния град Пловдив. В него живеят около 800 човека, а напоследък в селото се заселват и млади хора. До 1878 година селото се казвало Български чардак. Според..

публикувано на 06.08.22 в 09:05
д-р Вилияна Малева

Що е то диалектическа поведенческа терапия и как помага за справяне със стреса

Как съчетаването на "западните" научни постижения в сферата на психологията с източните древни познания за енергетиката на ума и тялото може да помогне на съвременния човек да се справи с емоциите си и нелеките предизвикателства на ежедневието? Д-р..

публикувано на 04.08.22 в 11:30
Албена Джоунс и Веселина Даковска (от дясно наляво)

Любов без граници и силата да оцелееш

Какво е чувството да си дете от смесен брак (бащата на Албена е от Южен Судан ), през какви перипетии преминава животът на Албена в Лондон и в София, какво е чувството да си имала лично познанство с Уитни Хюстън, как майката е запазила своя дух и сила и в..

публикувано на 03.08.22 в 16:23
Калина Станева, Любомир Костов и Петя Кертикова (отляво надясно)

Петя Кертикова и Любомир Костов в "Моето семейство"

Петя Кертикова е едно от красивите лица на телевизия България Он Еър. Бивша лекоатлетка, тя започва висшето си образование в САЩ като спортист и го завършва като журналист, за да се завърне в България и да разказва на хората за другите "завърнали..

публикувано на 03.05.22 в 07:55
Калина Станева, Митко и Джен  Кацеви (отляво надясно)

Джен и Митко Кацеви – от Силициевата долина до долината на розите

Джен и Митко са българо-американско семейство. Митко има успешна кариера в Силициевата долина в САЩ, където среща Джен (американка от китайски произход), която също върви смело нагоре в своята кариера. Решават обаче да се оженят тук и получават като..

публикувано на 18.04.22 в 09:45

От оперната сцена в Русе до любовта е само една крачка

Представяме ви солистите от Русенската опера – Глория Кънева и Иван Пенчев, чиято кариера вече е свързана и с друг музикален жанр. Те създават обичания дует "Аморе", който се радва на голяма популярност. Както името на дуета, така и животът им е..

публикувано на 13.04.22 в 12:05
Венеция Караманова и Александър Караманов

Живот, отдаден на радиото и музиката, но с много любов към семейството

Десетилетия отдадени на БНР, десетилетия отдадени на диригентството, на работата с талантливи деца, на стремежа към изящество и перфекционизъм. Венеция Караманова, диригент на Детския хор на БНР разказва за трудния си професионален път, за..

публикувано на 06.04.22 в 08:43

Талант, любов, кино и много творчески моменти заедно

Тя е сценарист, продуцент, работи в Института по изследванията към БАН, написала е историите на филми като "Малката маркиза" за живота на талантливата българска писателка Фани Попова-Мутафова, който беше представен на последния Фестивал за..

публикувано на 08.03.22 в 16:05
Ето ни и нас – Кирил Чобанов, Калина Станева, Веселина Даковска, Роза Дамянова и Стойчо Стоев

"Семейно радио" навърши 12 години

Казват, че тийнейджърската възраст е трудна. Ние вече встъпихме в нея, но сме изпълнени с ентусиазъм и позитивна енергия. Преминахме различни периоди, пробвахме различни рубрики, но това което ни обединява и до днес, е любовта към вас –..

публикувано на 07.03.22 в 15:31
Ани Стойкова

История на изкуството за деца в предучилищна възраст

Трябва ли паралелно децата да се обучават по история на музиката? Ани Стойкова е изкуствовед и педагог и от няколко години се занимава обучения по История на изкуството за деца в предучилищна възраст.  За ползите от знанията в тази сфера и защо е нужно и..

публикувано на 14.02.22 в 16:30