Семейно радио

всяка събота и неделя,
от 8.00 до 11.00 часа

СнимкаПредаване за всички членове на семейството. Освен важна информация за деня се предлагат и интересни идеи за дома, бита, културни предложения за прекарване на уикенда.

Екип на предаването: Калина Станева, Александър Райчев, Ирина Вълчанова, Роза Дамянова, Аделина Александрова, Веселина Даковска, Мартина Кръстева, Кирил Чобанов, Калина Колева.

Публикации

Теофан Райнов

Най-великият български шпионин

Тази история, разказана в предаването „Семейно радио“, ви връща преди Освобождението. Наш гост е историкът Димитър Гилев, който ще ни запознае с изключително интересната съдба на Теофан Райнов. Според Гилев, Теофан Райнов е една от най-значимите..

публикувано на 22.10.20 в 12:50
Биляна Петрова

От Филипините до Грузия

Тя си мечтае за пътешествия от най-ранна възраст. Започва да пътува като дете с родителите си най-вече по нашите язовири и Черноморието. Първото ѝ излизане извън страната е до Истанбул. Тогава  разбира, че пътуването е нейна страст, следват нови..

публикувано на 21.10.20 в 12:05
Петър Бозаджиев

Пътешествие из земята на хобитите

Поемаме към Земята на хобитите, в която всъщност няма хобити, но е изпълнена с възможности за магически приключения. В това издание на рубриката за пътешествия "География на сетивата", традиционно представяна в предаването "Семейно радио", гостува..

публикувано на 05.10.20 в 14:20
Александър Райчев, Виолета Димитрова и Силвия Кацарова

Силвия Кацарова – истинска и вдъхновяваща

Обичаната певица Силвия Кацарова беше специален гост в рубриката „Радиоавтограф“ в предаването „Семейно радио“. Тя сподели откровено както за малките радости у дома – като традиционната неделна закуска със семейството, така и за обществените проблеми, които..

публикувано на 21.09.20 в 12:58

Младите хора – бъдещето на България – в действие

Асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта осъществяват проект "Младите хора – Бъдещето на България – в действие". Проектът е насочен към 1000 младежи на възраст от 15 до 29 години с различен социален и здравен статус от цялата..

публикувано на 15.09.20 в 15:49

Костадин Жиков за „Родопските сънища” и смирената страна на живота

Костадин Жиков е художник, баща на две деца и човек с невероятна любов към източната култура. Костадин беше специален гост в рубриката „Радиавтограф” на неделното издание на предаването „Семейно радио”. Върнахме Костадин назад във времето: в..

публикувано на 14.09.20 в 15:40

Цветовете на Азия

Двама истински млади авантюристи. Това са Мартин Тодоров и Александрина Димитрова. Гостите на предаването „Семейно радио“ са от пътешествениците, които тръгват надалеч само с раница на гръб. Дестинацията на най-голямото им приключение до този..

публикувано на 20.06.20 в 11:25
Десислава Иванова

Смълчаният читателски клуб

Как могат да бъдат съчетани любовта към четенето и апетитът към вкусни неща по идеи от книги? Отговор на този въпрос дава Десислава Иванова – една от създателките на Trouble Bakers и техния набиращ все по-голяма популярност Смълчан читателски клуб...

публикувано на 18.06.20 в 08:05
Веселина Филипова

Душата на Италия и Португалия

На пътешествие из красивите Италия и Португалия. Рубриката отново е „География на сетивата“, традиционно представяна в предаването „Семейно радио“, с водещ Ирина Вълчанова. Гид е журналистът и писател Веселина Филипова. Автор е на три книги, а последната –..

публикувано на 04.06.20 в 08:37

Защото сме хора

Кризисните ситуации са моментите, в които човещината и солидарността трябва излизат на преден план. Именно такава е тази история. Може би през последните месеци много от вас за виждали пакети с храна, оставени на ключови места в столицата, които изчезват..

публикувано на 02.06.20 в 09:05