Опитай коучинг

Кои са лидерите и организациите на бъдещето и как успешната кариера се съчетава с удовлетворяващ личен живот

БНР Новини
Мария Стайкова и Теодора Каменова в студиото на "Нашият ден"
Снимка: Мария Мира Христова

От 15 до 21 май професионални коучове по целия свят, включително и у нас, организират множество отворени събития в рамките на Международната седмица на коучинга. През 2017 г. темата е „Коучинг за лидерите и организациите на бъдещето“. Две от българките - Мария Стайкова и Теодора Каменова, сертифицирани коучове, акредитирани към Международната коуч федерация IСF, застават пред микрофона на „Нашият ден“.
Преоткриването на себе си чрез месия, метод или друго е човешки стремеж от древни времена. В различните векове се случва по различен начин, а и всяко време сякаш избира своите пързалки, храмове или убежища за тези, които имат нужда от тях. Нищо не може да бъде назовано преди да бъде опитано. Днес опитваме коучинг.
Не само Мария Стайкова и Теодора Каменова, но и всички коучове по света, особено в седмици като тази, искат да популяризират своя метод като партньорство и ефективен подход за развитие на лидери, разкриване на личен и екипен потенциал, организационна и лична трансформация и не на последно място удовлетворяващ личен и професионален живот. Дали наистина коучингът е сред резултатните подходи за подкрепа на хора екипи и организации и къде се крият капаните, ако има такива? Тръгваме по пътя на възможностите и се интересуваме кои са успелите, които са се възползвали от тях в рамките на коучинга. Как може да бъде описана работата с коуч и какъв е смисълът на коучинг сесията. Към кого е обръщението „Опитай коучинг“? - отговор на тези и други въпроси в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!