Плакатите на Стефан Десподов-Деспо оживяват в сърцето на София

За идеята и осъществяването на изложбата разказва директорът на Художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора“ в Кюстендил Валентин Господинов

БНР Новини
Снимка: ХГ „Владимир Димитров-Майстора“

Трудно е в днешно време да се харесваш едновременно на зрители, колеги и критици. Последните са почти на изчезване, но първите две категории са достатъчно „заядливи“ в търсене на таланта. Плакатите на Стефан Десподов-Деспо не само изненадват, но и привличат безпрекословно публиката в отделните ѝ сегменти, за да го превърнат в любимец. И така започва приказката за един художествен талант – плакатист и карикатурист, който твърде бързо напуска земните сцени.
Стефан Десподов поглежда винаги от различния и сякаш най-интересния ъгъл към произведенията на класици в драматургията, както и към работите на съвременните им колеги. Неговите интерпретации и до днес водят към размисъл, към отклик, към емоция.
Какво точно се случва на всяка изложба на Стефан Десподов и какво да очакваме от поредната в Националната художествена галерия в София – чуйте още в звуковия файл от директора на Художествената галерия „Владимир Димитров-Майстора“ в Кюстендил, който е в основата на идеята.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!