Есента на (не)протестиращите

БНР Новини
Един колоритен типаж от няколкото десетки граждани, които се събраха на протест на 11 септември 2017 г. пред Народното събрание
Снимка: БГНЕС
Ще се оправдаят ли очакванията на някои политически партии за сезон на протести, как ще отговори управляващото парламентарно мнозинство на очакванията на избирателите си и възможна ли е промяна на взаимоотношенията в управлението на страната? Как да разпознаем "истинския" протест и все по-често ли ще виждаме "фалшиви"? Какво се случва, когато радикализацията започне да изглежда привлекателна на невземащите решения?

За всичко това говорим в „Нашият ден“ с журналиста от онлайн изданието „Площад Славейков“ Манол Глишев и с Лъчезар Томов, преподавател в Нов български университет.

Ако отворите звуковия файл, ще чуете още: каква част от политическите сблъсъци са привидни и предшествани от сделки между партиите, какво остава извън вниманието на потребителите на медийна информация, какво ще се случи с онези избиратели, които не са се заклели във вечна вярност на някоя от големите партии – трайно разочаровани и недоверчиви ли ще останат, или ще дарят надеждата си на нов водач, какви потребности на избирателите всъщност биха могли да доведат до съпротива срещу това правителство - битови, ценностови, културни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!