Светът се нуждае от нов ред

Историкът и книжар Анастасия Гешева анализира правилата на война и мир в началото на високотехнологичния ХХІ век

БНР Новини
Анастасия Гешева в студиото на "Нашият ден"
Снимка: Мария Мира Христова
Само една държава в света в историята на човечеството досега използва на живо, срещу друг народ, ядрено оръжие, с което предизвиква масова смърт. Оттогава са минали десетилетия. Прескочен е праг на нов век – високотехнологичен и коренно различен от досегашните. Човечеството знае коя е държавата. Дали държавата знае кое е човечеството?
„Светът се нуждае от нов ред, кажете го ясно това, какво толкова ще стане?“, категорична е историкът и книжар Анастасия Гешева в редица от постовете си в социалните мрежи, където се радва на популярност.
Участието й като сутрешен гост в „Нашият ден“ в Деня на мира и знаковите дни на поредното Общо събрание на ООН, както и първата реч на президента на Република България Румен Радев пред високия форум, дава възможност да се убедим, че сегашният ред не работи.
Кого обслужват съвременните лицемерни правила на война и мир и защо всичко е в полза на шепа хора и за сметка на останалите? Докога светът и респективно – България, ще се движат в един и същ омагьосан кръг? Кой и кога от мирните посланици на света ще назове официално кой прави така, че да се поддържат войни, а не мир за съвременното човечество? Още може да научите от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!